احرارخبر: معاون عمراني استاندار آذربايجانشرقي گفت: اقدامات فيزيکي چون لاي روبي به احياي درياچه اروميه کمک ميکند اما آمادگي فرهنگي و اجتماعي مردم منطقه بيش از 80 درصد در احياي درياچه اروميه تاثيرگذار است.
، محمد صادق پورمهدي در جلسه ستاد احياي درياچه اروميه هدف اصلي از احياي درياچه اروميه را بهبود معيشت و وضعيت زندگي مردم دانست و اظهار کرد: بايد کميته مخاطرات سلامت ستاد احياي درياچه اروميه به رياست دانشگاه علوم پزشکي تشکيل شده تا هر گونه تحقيقات و اطلاع رساني در خصوص اثرات سوء خشک شدن درياچه اروميه بر روي سلامتي مردم از سوي اين کميته انجام شود.
وي هم چنين بر لزوم ادامه لايروبي رودخانههاي منتهي به درياچه اروميه تاکيد کرد و افزود: لايروبي حوزه شبستر بايد در دستور کار قرار گيرد تا از اين طريق نيز بر حجم آبي درياچه افزوده شود.
وي با ابراز گلايه مندي از مسئولاني که کمبود بودجه را بهانهاي براي اجراي ناتمام ماموريتهايشان قرار ميدهند، تاکيد کرد: دستگاههاي ذيربط بايد با بودجه تخصيص يافته ماموريتشان را به طور کامل انجام دهند.
پورمهدي با اشاره به اينکه بايد از ظرفيت دهياران، فرمانداران و اعضاي شوراي شهر استفاده کنيم، اظهار کرد: نيروهاي بسيج مردمي و شبکههاي بهداشت در روستاها منابع بزرگي هستند که ميتوانيم براي فرهنگسازي در ميان مردم از آنان استفاده کنيم که متاسفانه تا کنون از اين منبع عظيم غافل بوده ايم.
وي ادامه داد: تکيه بر مشارکت مردمي و شيوههاي سنتي بايد در دستور کار کميتههاي ستاد احياي درياچه اروميه قرار بگيرد.
وي در پايان خاطرنشان کرد: در حاشيه درياچه اروميه بايد مشاغل جايگزين را آموزش داده و از ظرفيتهاي فني و حرفهاي استفاده شود.
مدير کل بحران استانداري آذربايجانشرقي نيز در اين جلسه با ارائه گزارشي از ستاد احياي درياچه اروميه گفت: با تشکيل جلسات مختلف اقدامات عملياتي براي احياي درياچه انجام شده و طرح "ورود به روستا" را در دستور کار کميتهها قرار دادهايم.
خليل ساعي در خصوص تغيير رنگ آب درياچه اروميه افزود: به دليل اقدامات نمونه برداري و افزايش فعاليتهاي آرتميا و جلبک در درياچه اروميه رنگ آب درياچه تغيير يافته و به رنگ قرمز مايل شده است.
هم چنين مدير عامل آب منطقه اي، نماينده جهاد کشاورزي و منابع طبيعي تصاويري از عملياتهاي خود در راستاي احياي درياچه اروميه را در اين جلسه به نمايش گذاشتند.