احرارخبر: استاندار آذربايجانشرقي با قدرداني از کمکهاي دولت ژاپن در خصوص احياي درياچه اروميه، اظهار کرد: مصمم هستيم که اين درياچه را به وضعيت قبل از بحران بازگردانيم و در اين راستا علاقمند توسعه همکاريها با کشور ژاپن هستيم.
اسماعيل جبارزاده" در ديدار با سفير ژاپن در ايران، افزود: خوشحاليم که دولت ژاپن موضوع درياچه اروميه را به عنوان يک فاجعه زيستمحيطي درک کرده و در حل اين بحران به ما کمک ميکند.
وي گفت: دولت دکتر روحاني از روز اول مسووليت نگاه ويژهاي به احياي اين درياچه داشته است، اما فاجعه بزرگتر از آن است که در دو سه سال بتوان آن را جمع کرد.
جبارزاده با اشاره به کاهش هشت درصدي ميزان بارشها در استان نسبت به سال گذشته، گفت: با اين حال در اثر اجراي پروژههاي احيا، سطح آب درياچه اروميه نسبت به مدت مشابه سال قبل 48 سانتيمتر افزايش يافته است.
استاندار آذربايجان شرقي با بيان اين که 90 درصد از تبعات بحران درياچه اروميه متوجه اين استان است، گفت: هماکنون دولت ژاپن در اجراي پروژههاي مربوط به احياي درياچه اروميه در 33 روستاي استان که در حاشيه درياچه هستند مشارکت ميکند که علاقه داريم تعداد اين روستاها را افزايش دهيم.
وي تاکيد کرد: سازمانهاي جهاد کشاورزي و محيط زيست استان آماده عملياتي کردن راهکارهاي علمي ارايه شده از سوي متخصصان ژاپني در خصوص احياي درياچه اروميه هستند.
جبارزاده با بيان اين که درياچه اروميه براي ما اهميت بسيار زيادي دارد، افزود: کساني که ما را در احياي اين درياچه کمک کنند فراموش نخواهيم کرد.
استاندار آذربايجانشرقي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ظرفيتهاي استان در زمينههاي مختلف، از برقراري ارتباط بين صنعت و دانشگاه و ارتقاي بهرهوري در بخش کشاورزي به عنوان دو مورد از اولويتهاي مهم توسعه استان نام برد و خواستار استفاده از تجربيات و يافتههاي علمي کشور ژاپن در اين دو موضوع شد.
وي با بيان اين که اعتماد متقابل اصل ضروري براي کار مشترک است و خوشبختانه اين اعتماد بين ايران و ژاپن وجود دارد، افزود: از مديران استان ميخواهم که با بهرهگيري از اين اعتماد، پروژههاي مشترکي را براي همکاري با کشور ژاپن تعريف کرده و ارتباطات خود را توسعه دهند.
جبارزاده با دعوت از متخصصان و دانشمندان ژاپني براي حضور در مراکز علمي تبريز و برگزاري کنفرانسهاي مشترک علمي بين دانشگاههاي تبريز و ژاپن، گفت: اين موضوع ميتواند شروع خوبي براي توسعه همکاريها باشد و مطمئنا اگر قدم اول را با مباحث علمي برداريم موفقتر خواهيم بود.
وي آمادگي آذربايجانشرقي را براي اجرايي کردن بخشي از توافقات تجاري و اقتصادي ايران و ژاپن اعلام کرد و گفت: سختکوشي از ويژگيهاي مشترک مردم استان ما و ژاپن است و با استفاده از اين ويژگي در بخش تجارت ميتوانيم کارهاي خوبي انجام دهيم.
جبارزاده همچنين بر توسعه همکاريهاي مشترک با کشور ژاپن در زمينه فناوريهاي آيتي و آيسيتي و برقراري تورهاي گردشگري تاکيد کرد و با اشاره به انتخاب تبريز به عنوان شهر نمونه گردشگري جهان اسلام در سال 2018، گفت: علاقمنديم از تجربيات ژاپن در اين زمينه استفاده کنيم