احرارخبر: مدير کل دامپزشکي آذربايجانشرقي با بيان اينکه اچ ام اف ماده اي است که در عسل تازه نبايد وجود داشته باشد، گفت: اچ ام اف نبايد در عسل طبيعي وجود داشته باشد و اگر هم باشد حد استاندارد آن بين 15 تا 20 درجه است.
امير حسين بهداد اظهار کرد: هر چقدر ph عسل متفاوت باشد و در محيط بسيار گرم و با حرارت بالا نگهداري شود اچ ام اف آن بالاتر رفته و حتي از حد مجاز فراتر مي رود.
وي افزود: در صورتي که اچ ام اف عسل از 30 درجه بالاتر رود به ماده اي خطرناک و سرطانزا تبديل مي شود که ديگر قابليت استفاده نخواهد داشت.
وي با بيان اينکه در اوايل سال 94 در يکي از کارگاه هاي بسته بندي عسل در تبريز، عسل هايي با اچ ام اف بسيار بالا در حجم زياد يافت شد، تاکيد کرد: اين عسل ها پس از آزمايشات انجام گرفته حتي براي مصارف صنعتي نيز مجاز تشخصي داده نشده و کلا از چرخه مصرف در استان خارج شدند.
بهداد با بيان اينکه عسل ماده اي است که بلافاصله پس از توليد بايد مصرف شود، خاطرنشان کرد: براي اجتناب از بالا رفتن اچ ام اف و در نهايت تبديل عسل به ماده اي سرطانزا، بايد در محيطي متعادل و به دور از حرارت بالا نگهداري شوند.