احرارخبر: شهردار تبريز با اشاره به زلزله صبح امروز، اظهار کرد: وقوع بلاياي طبيعي، اگر چه تلخ و مهيب است، اما هشداري است که ضرورت بحثهاي مقاومسازي شهري و تقويت زيرساختهاي ايمني شهر را متذکر ميسازد.
صادق نجفي در جلسه مديريت بحران شهرداري تبريز با بيان اين مطلب اظهار کرد: در سه سال اخير، عمده اقدامات عمراني شهرداري تبريز در راستاي افزايش استحکام شهري بوده و اين موضوع، در توسعه زيرساختهاي شهر و تقويت بافت ناکارآمد شهري، مورد توجه بوده است.
وي با اشاره به موقعيت تبريز به عنوان شهر پايلوت طرح اسکان پايا، اضافه کرد: امروز شاهديم که اقدامات دامنهدار شهرداري تبريز، وارد قلب بافت فرسوده شهري شده و همزمان، برنامههاي تثبيت و انتقال حاشيهنشيني نيز تداوم دارد؛ در سايه اين اقدامات هدفمند، تبريز، پس از مداخلات صورتگرفته در بافت فرسوده اطراف حرم رضوي، دومين اقدامات گسترده را در احياي بافت فرسوده داشته است.
نجفي تصريح کرد: شهرداري تبريز با در نظر گرفتن ابعاد اين معضل، طرح چهار کيلومتري «نجات تبريز» را مد نظر قرار داده که به لحاظ روند تملک، حجم عمليات عمراني و چالشهاي اجتماعي، از بزرگترين و پيچيدهترين پروژههاي حاشيهنشيني کشور به شمار ميرود.
وي با يادآور شدن تهديد دايمي گسل تبريز به عنوان يکي از مهمترين گسلهاي خط زلزله، به وجود پنج هزار هکتار بافت فرسوده و حاشيهنشين اشاره و خاطرنشان کرد: اين معضل، يک بحث قديمي است که از رويه نادرست برنامهريزي شهري در دهههاي متمادي نشات ميگيرد؛ بنابراين رفع آن نيز نيازمند يک اتحاد ويژه بين شهرداري، دولت و شهروندان است.
شهردار تبريز به گام بلند شهرداري تبريز براي اسکان 900 خانوار حاشيهنشين در ارم و انديشه با هزينه شش ميليارد تومان اشاره و خاطرنشان کرد: پروژه اسکان حاشيهنشيني ارم در 300 واحد طراحي شده که از اين تعداد، 220 واحد آن به زودي به بهرهبرداري ميرسد، در کنار اين حرکت مهم، پروژه ??? واحدي شهرک انديشه، به عنوان برنامه شهرداري تبريز براي انتقال بخشي از حاشيهنشيني به اين شهرک مورد توجه قرار گرفته است.
وي اجراي رمپهاي خروجي از ملازينال، يوسفآباد و شهرک ارم به اتوبان پاسداران را از جمله اقدامات شهرداري به منظور روانسازي امداد و نجات و افزايش دسترسي در مواقع بحراني خواند.
نجفي در ادامه بر لزوم ارتقاي نگرش ساختوساز تاکيد کرد و افزود: نقش رسانهها در اين خصوص، حساس و کليدي است، البته تاثيرگذاري اين نقش، در گرو استمرار آن است، وگرنه ارايه برخي مطالب و اخبار و تصاوير، صرفاً در فضاي شوک و اندوه پس از زلزله، تاثيرگذار نخواهد بود.
شهردار تبريز اظهار کرد: بخش عمدهاي از قابليتهاي اطلاعرساني شهرداري در فرهنگسراها، کارگاههاي آموزشي، برنامه تلويزيوني «تبريزيم» و يا در قالب همکاريهاي عمومي با مراکز آموزشي، معطوف مباحث شهروندي کيفيسازي ساختوساز ميشود؛ اما رسيدن به نقطه مطلوب نيازمند يک همگرايي رسانهاي است.
وي با اشاره به اين که در هر دو حوزه سختافزاري و نرمافزاري نيازمند مشارکت شهروندان و همراهي دولت هستيم، گفت: تحقق اهداف طرح مهم اسکان پايا، بدون همراهي دولت، متصور نيست، بنابراين اراده شهروندان حاشيهنشين براي تغيير در سرپناه، بايد همراه و همدل با برنامههاي مديريت شهر باشد.