احرارخبر: رئيس اداره فرش سازمان صنعت معدن و تجارت آذربايجانشرقي گفت: به همت مرکز ملي فرش ايران همزمان با 14 منطقه جغرافيايي کشور مراحل ثبت جهاني مالکيت فکري تابلو فرش سردرود به پايان رسيد .
جعفر موذن در جمع خبرنگاران با اعلام اين خبر افزود : نشانه جغرافيايي، نشانهاي است که مبدا کالايي را به قلمرو، منطقه يا ناحيه اي از کشور منتسب ميسازد، مشروط براينکه کيفيت و مرغوبيت، شهرت يا ساير ويژگي هاي کالا قابل انتساب به مبدا جغرافيايي آن باشد.
وي ادامه داد : اين ثبت به همت مرکز ملي فرش ايران و با همراهي دفتر حمايت از مالکيت صنعتي، معاونت آموزش، پژوهش و فناوري وزارت صنعت، معدن و تجارت و با همکاري سازمانهاي صنعت، معدن و تجارت و تشکلهاي فرش در اين مناطق و نيز اداره کل ثبت مالکيت صنعتي ايران به انجام رسيده است.
موذن اظهار کرد: با ثبت جهاني نشان جغرافيايي فرش دستباف مناطق ايلام، سنقر و کليايي کرمانشاه، کردي خراسان شمالي، لرستان، تابلوفرش سردرود، ترکمن جرگلان و بجنورد، سيستان و بلوچستان، ورامين، چهارمحال و بختياري، قشقايي فارس، گبه فارس و اردکان، قهستان و مود بيرجند در سازمان جهاني مالکيت فکري((WIPO، اين کالاي هنري در کشورهاي عضو معاهده ليسبون براي ثبت و حمايت معرفي شد.
گفتني است پيش از اين نيز 15 منطقه جغرافيايي ديگر فرش دستباف ايران به ثبت جهاني رسيده بودند.