مدير کل اطلاعات آذربايجانشرقي گفت: مبارزه با فساد اداري و اقتصادي، مهمترين اولويت اداره کل اطلاعات استان در راستاي سالم سازي محيط اداري است و در اين مسير، هيچ گونه اغماض و چشم پوشي وجود نخواهد داشت.
عليرضا رضايي در نشستي خبري با اصحاب رسانه استان در تبريز با بيان اينکه رسانهها، نقش بسيار مهمي در آگاه سازي مردم دارند افزود: فعاليت رسانههاي ارتباط جمعي، مطبوعات و پرداختن به موضوعات مهم سياسي، اجتماعي ، اقتصادي و ... مي تواند تاثيرات بسيار خوبي در راستاي کاهش مشکلات داشته و زمينه را براي توسعه و پيشرفت استان بيش از پيش فراهم نمايد.
وي با اشاره به مسايل اخير شوراي شهر تبريز مبني بر دستگيري تعدادي از اعضاء شورا و مديران بدنه شهرداري تبريز، ادامه داد: از اتفاقات اخير پيش آمده در اين خصوص ناراحت شديم ولي مطابق با قانون، بايد در راستاي سالم سازي محيط اداري و مبارزه با فساد اداري و اقتصادي، با چنين افرادي به صورت قانوني برخورد کنيم.
آبروي اشخاص محترم است/ خدمات ارزنده شهرداري، قابل کتمان نيست
وي با انتقاد از رسانهاي شدن موضوعات مربوط به شوراي شهر تبريز قبل از صدور احکام قطعي و با بيان اينکه آبروي افراد براي مردم، محترم است تصريح کرد: از بين يک هزار و 500 کارمند بدنه شهرداري، تنها 30 نفر دستگير و يا دعوت به ارائه توضيحات لازم شدهاند.
مديرکل اطلاعات آذربايجانشرقي ابراز کرد: مسايل پيش آمده نبايد باعث شود که خدمات ارزنده مجموعه شواري اسلامي شهر و شهرداري تبريز را زير سوال ببريم.
رضايي با بيان اينکه بدنه شهرداري تبريز از مدتهاي پيش دچار آلودگي مالي و اقتصادي شده بود، عنوان کرد: حتي برخي از اعضاء شورا و يا مديران پروندههايي در دادگاه داشتهاند. ما نيز قصد نداريم که موضوعات مربوط به اين پرونده را در جايي خاتمه دهيم و تا جايي که تخلفي باشد و مصلحت استان ايجاب کند.
تشديد نظارت بر عملکرد دستگاه هاي اجرايي و سازمان ها توسط اداره کل اطلاعات استان
به گفته وي، شهرداري تبريز همکاري خوبي با اداره کل اطلاعات استان داشته و مصمم به برخورد دستگاههاي نظارتي و امنيتي با متخلفين مالي و اقتصادي بوده و است.بعد از ماه مبارک رمضان نيز فعاليتهاي نظارتي اداره کل اطلاعات استان نسبت به تمامي سازمانها و دستگاههاي اجرايي افزايش مييابد.
وي با اشاره به همکاري و تلاشهاي شبانه روزي دستگاه قضايي استان در راستاي دستگيريهاي اخير شوراي شهر تبريز گفت: هماهنگي و انسجام في ما بين تمامي دستگاههاي نظارتي و امنيتي باعث شده که مبارزه با فساد اداري با تلاش هرچه بهتر اين دستگاهها و با حمايت ويژه مديريت استان استمرار يابد. اداره کل اطلاعات استان اگر در برخي پروژههاي شهري ورود پيدا نميکرد، احتمال تخلفات سنگين مالي وجود داشت.
به گفته اين مقام مسئول، تعدادي از پروندههاي مرتبط با موضوع شوراي اسلامي و شهرداري تبريز، آماده رسيدگي هستند و تعدادي از نفرات دستگير شده نيز با قيد وثيقه آزاد شدهاند و تمامي مسئولين استاني و حتي کشوري از اينکه سرمايههاي انساني خود را با چنين تخلفاتي از دست ميدهند، متاسفند.
اي کاش مجال و فرصتي براي تخلف وجود نداشته باشد
رضايي در بخشي از سخنان خود گفت: اي کاش ساختار اداري تمامي دستگاههاي اجرايي و سازمانها به شکلي باشد که امکان انجام تخلف وجود نداشته باشد.
وي با تاکيد بر لزوم توسعه دولت الکترونيک و انجام خدمات دولتي به صورت الکترونيکي افزود: روشهاي اين چنيني نقش مهمي در کاهش تخلفات اداري و افزايش و سهولت نظارت داشته و مانع بروز تخلفات گسترده به ويژه تخلفات مالي مي شود.
وي در پاسخ به يکي از سوالات خبرنگار ايسنا مبني بر آمار اتباع خارجي که قصد خروج غير قانوني از مرزهاي استان را داشتهاند نيز با پرهيز از ارائه آمار عددي، تصريح کرد: در اواخر سال گذشته تعداد اتباع خارجي غير مجاز از شرق به غرب افزايش يافت.
رضايي در همين راستا ادامه داد: در سايه تلاشهاي شبانه روزي سربازان گمنام امام زمان(عج)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، نيروي انتظامي و ... تمامي افرادي که به صورت غير قانوني قصد خروج از مرزهاي استان را داشتند، دستگير شدند.
به گفته وي هدف تمامي اين افراد، ملحق شدن به گروهکهاي تروريستي همچون داعش نبود و تعداد بسيار زيادي از آنان نيز با اهدافي همچون مهاجرت غير قانوني، اشتغال و ... قصد خروج غيرقانوني از طريق مرزهاي اين استان را داشتند.
وي گفت: تعدادي تبعه خارجي که قصد ملحق شدن به گروهکهاي تروريستي و تکفيري را داشتند، در سالجاري دستگير شدهاند.
رضايي در ادامه سخنان خود ابراز کرد: هيچ يک از گروهکهاي تروريستي تا امروز موفق به اجراي عمليات تروريستي در استان نشدهاند. گروهکهاي تروريستي علاقه دارند که با ايجاد کوچکترين حرکت تروريستي در کشور، فضاي ايران اسلامي را نيز نا امن جلوه دهند در حالي که تا به امروز موفق به اجراي اين هدف نشده و اهداف شوم خود را با نابودي خود به گور خواهند برد.
اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي، اقتصاد مريض کشور را درمان ميکند
وي با بيان اينکه آذربايجانشرقي از استانهاي بسيار امن کشور محسوب ميشود، گفت: همگرايي بين تمامي دستگاههاي مربوطه همچون استانداري، شوراي تامين، اداره کل اطلاعات وجود دارد و همچنين وجود مردمي با بصيرت و ولايتمدار در استان از ديگر شاخصههاي دخيل در امر امنيت استان محسوب ميشود.
وي تامين معاش مردم را يکي از مهم ترين وظايف حاکميت دانست و تصريح کرد: اقتصاد مقاومتي، اساس کشور و تنها راه علاج و درمان اقتصاد است. اجراي واقعي سياستهاي مربوط به اقتصاد مقاومتي، اقتصاد داخلي را در برابر هجمههاي مختلف داخلي و خارجي مصون داشته و زمينه ساز شکوفايي و محقق کردن فرامين مقام معظم رهبري ميشود.
رضايي با اشاره به تدوين سند تدبير و توسعه استان براي تمامي شهرستانها اظهار کرد: اين سند،الگوي بسيار خوبي براي استانهاي ديگر محسوب ميشود که تاثير بسيار مثبتي در تحقق سياستهاي مربوط به اقتصاد مقاومتي داشته ولي کافي نيست.
واردات با وجود توليد داخلي، بي معني است
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ظرفيت هاي صنعتي و اقتصادي آذربايجانشرقي و تاکيد بر لزوم استفاده همه جانبه از اين قابليتهاي ارزشمند تصريح کرد: واردات، با وجود توليد محصولات و کالاهاي مورد نياز در استان و در داخل کشور، معني ندارد.
به گفته وي، ظرفيتهاي توليدي و صنعتي اين استان قابليت تبديل به برترين برندهاي داخلي را دارند و با وجود اين محصولات و کالاها، انصاف نيست که نمونه هاي مشابه خارجي استفاده کرد.
رضايي با بيان اينکه هر دستگاه اجرايي و سازماني که مانع حمايت از توليد داخلي شود شناسايي شده و به صورت قانوني با آنها برخورد ميشود.
وي هدف از برخورد قانوني با مخالفان حمايت از توليد داخلي را تلاش در راستاي توسعه سرمايه گذاري داخلي و خارجي عنوان کرد و ادامه داد: برخورد با اين افراد، زمينه تحقق اقتصاد مقاومتي در کشور را بيش از پيش فراهم ميسازد.
زنان، بيش تر از مردان در دام عرفان هاي نوظهور و کاذب گرفتار ميشوند
وي با اشاره به امر مبارزه با قاچاق اظهار کرد: هر چند اين موضوع از وظايف ذاتي ما محسوب نميشود ولي با همکاري ساير دستگاهها و نهادهاي مسئول به موفقيتهاي بسيار خوبي در اين زمينه دست يافتهايم.
رضايي اظهار کرد: در سايه تلاش ادارات اطلاعات چند استان جنوبي، تهران و استان آذربايجانشرقي، يکي از باندهاي قاچاق دارو در تهران شناسايي و منهدم شد.
وي با اشاره به توضيحاتي پيرامون آخرين وضعيت عرفانهاي کاذب و نوظهور در استان تصريح کرد: بر اساس آمار، زنان بيشتر از مردان در دام عرفان هاي کاذب و نوظهور گرفتار ميشوند و بايد فرهنگ سازيهاي لازم در اين خصوص از طريق رسانههاي ارتباط جمعي افزايش يابد.
به گفته وي اداره کل اطلاعات استان اين اجازه را نمي دهد که مردم فهيم استان به خاطر منافع مادي تعداي از افراد خاص در دام عرفان هاي نوظهور، کاذب و خرافه گرا گرفتار آيد.
آذري زبانان، واگرا نيستند
وي در ادامه سخنان خود در پاسخ به سوال يکي از خبرنگاران، با تبيين تفاوتهاي تجزيه طلبي و پانتورکيسمي عنوان کرد: نبايد چنين تلقي شود که آذري يعني واگرا. مردم غيور و ولايتمدار خطه آذربايجان نقش بسيار مهمي در تمامي برهه هاي حساس ايران اسلامي داشتهاند و آذري زبانان در عين حالي که به شاخصههاي هويتي خود همچون زبان علاقه دارند، ايران را وطن خود دانسته و در راستاي سربلندي و عزت آن از هيچ تلاشي دريغ نميکنند.
وي با بيان اينکه در اکثر موارد، تعدادي از هويت طلبان به صورت ناخواسته در دام تجزيه طلبان گرفتار مي شوند، عنوان کرد: در جريان اخير مربوط به برنامه فيتيله نيز، مردم آذري زبان نسبت به توهين به هويت خود معترض بوده و قصد نداشتند که خواه يا ناخواه، سياست هاي براندازانهي خارج از کشور را عملياتي سازند.
رضايي با بيان اينکه با هويت طلبي در چارچوب نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران مخالفتي نداريم، اظهار کرد: با هر کسي که زمينه ساز فعاليت تجزيه طلبان شود بدون اغماض برخورد ميکنيم.
وي تجزيه طلبي را خيانت به کشور دانست و گفت: هر کسي که بخواهد در قالب فعاليت هاي تجزيه طلبانه چه در داخل کشور و چه در خارج کشور، مانعي بر سر راه پيشرفت جمهوري اسلامي ايران باشد با اقدام به موقع و قانوني سربازان گمنام امام زمان(عج) روبرو مي شود.
ايران در خارج از کشور، کشوري ناامن و حامي تروريسم معرفي مي شود
وي با اشاره به بحث برجام گفت: بعد از تصويب برجام، فضاي جمهوري اسلامي ايران بازتر شده و کشورها به دنبال افزايش ارتباطات خود با جمهوري اسلامي ايران هستند. هياتهاي مختلف اقتصادي که به ايران و استان ما سفر ميکنند، به صورت صد درصدي قصد سرمايه گذاري و يا فعاليت ديگر اقتصادي ندارند، بلکه در سفرهاي ابتدايي خود وضعيت را ارزيابي کرده و در آينده نسبت به انجام يا عدم انجام فعاليت اقتصادي تصميم ميگيرند.
به گفته وي جمهوري اسلامي ايران در خارج از کشور به عنوان کشوري ناامن و حامي تروريسم معرفي ميشود و افزايش ورود هياتهاي مختلف اقتصادي به کشور ميتواند با افزايش فعاليتهاي رسانهاي داخلي و خارجي، اين فضا را نسبت به کشور تلطيف نمايد.
رضايي در پاسخ به تحليل يکي از خبرنگاران مبني بر بهره برداري اطلاعاتي هياتهاي اقتصادي در ضمن بازديدهاي خود از مراکز مهم و حساس همچون پالايشگاه، پتروشيمي و ... عنوان کرد: نمي توانيم منکر مسائل اين چنيني باشيم ولي اين موضوعات را تهديد تلقي نکرده و تمام هم و غم خود را به اين امر معطوف مي کنيم که اجازه سوء استفاده از اطلاعات مواضع حساس خود را به ديگران ندهيم.
کاهش تعداد واحدهاي مشکل دار صنعتي و توليدي استان به 8 مورد
وي در ادامه سخنان خود در پاسخ به يکي ديگر از سوالات خبرنگار ايسنا مبني بر آخرين وضعيت واحدهاي مشکل دار صنعتي و توليدي استان تصريح کرد: در اوايل سال 92، تعداد واحدهاي مشکل دار صنعتي و توليدي در استان در حدود 25 مورد بود ولي در حال حاضر تعداد اين واحدها به کمتر از هشت مورد تقليل يافته است.
به گفته وي تعداد تشنجات و اعتراضهاي کارگري در سال 94 نسبت به سالهاي گذشته کاهش يافته است.
رضايي با تاکيد بر لزوم جلوگيري از سياسي کردن اقتصاد، عنوان کرد: نبايد اجازه دهيم که مسائل اقتصادي با مسايل سياسي گره بخورند. اقتصاد، يک فرمول است و بايد از آن تبعيت کرد.
وي پاسخ به سوال يکي از خبرنگاران مبني بر اينکه مهم ترين مشکل و تهديد امنيتي استان چيست، گفت: امنيت، شاخههاي مختلف سياسي، اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و ... دارد و در هر زمينه اي که اصول و چارچوبهاي مدنظر نظام، رعايت نشود، تبديل به تهديد ميشود.
وي در بخشي از سخنان خود با تشکر از همکاري همه جانبه اقشار مختلف مردم با اداره کل اطلاعات استان اظهار کرد: سامانه 113 اداره کل اطلاعات استان به صورت شبانه روزي آماده دريافت گزارشات و اخبار مردمي و افراد علاقه مند نيز ميتوانند به صورت حضوري به ستاد خبري اداره کل اطلاعات استان مراجعه نمايند.
رضايي در بخش ديگري از سخنان خود از فضاي مجازي به عنوان تهديد و فرصت ياد کرد و گفت: مردم بايد به اخبار و مطالب منعکس شده در فضاي مجازي اعتماد نکرده و حتي مديران نيز بايد تحت تاثير جنجال و شانتاژهاي فضاهاي مجازي قرار نگيرند.
به گفته وي، نظارت رسانهها بر تمامي امور فرهنگي، سياسي، اجتماعي، اقتصادي استان بيش از پيش باعث پيشرفت و توسعه استان مي شود.