احرارخبر: مسئول حوزه نمايندگي ولي فقيه در سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي گفت: امام خميني(ره) تمام حرکت و انديشه اش براي خدا و عمل به تکليف الهي بود .
جت الاسلام مجيد نجفي در مراسم گراميداشت سالگرد رحلت حضرت امام راحل بنيانگذار جمهوري اسلامي که با حضور کريم مهري رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي و پرسنل اين سازمان در محل نمازخانه سازمان برگزار شده بود با اشاره به تعريف انسان کامل از نظر مکاتب مختلف گفت: هر مکتبي از زاويه ديد خود، انسان کامل را با يک سري مفاهيم، فرضيات و نظريات گوناگون مطرح مي کند و اسلام نيز مانند ديگر مکاتب براي کمال انسان، تعريف و توضيحات خاص خود را در نظر دارد.
وي با بيان اينکه انسان کامل يعني انسان نمونه، انسان اعلي يا انسان والا ادامه داد: شناختن انسان کامل يا انسان نمونه از ديدگاه اسلام، از آن نظر براي ما مسلمين واجب است که حکم مدل و الگو و سرمشق را دارد؛ يعني اگر بخواهيم يک مسلمان کامل باشيم، چون اسلام مي خواهد انسان کامل بسازد و تحت تربيت و تعليم اسلامي به کمال انساني خود برسيم، بايد بدانيم که انسان کامل چگونه است.
مسئول حوزه نمايندگي ولي فقيه در سازمان جهادکشاورزي استان با بيان اينکه واژه انسان کامل در قرآن و روايات به همين صورت واژه نيامده است، اما حقيقت آن و ويژگيهاي انسان کامل در روايات و بعضا آيات بيان شده است ادامه داد: اگر چه در قرآن و سنت، تعبير «انسان کامل» نيست و تعبير« مسلمان کامل» و «مومن کامل» است؛ ولي به هر حال معلوم است که «مسلمان کامل» يعني انساني که در اسلام به کمال رسيده است و «مومن کامل» يعني انساني که در پرتو ايمان به کمال رسيده است.
وي با بيان اينکه اصل اين واژه عرفاني است، تصريح کرد: انسانها در ويژگيهاي ظاهري انساني همه همانند يکديگرند و آنچه وجه مميزه آنهاست ايمان و اعمال آنهاست و کمال است که فردي را از ديگري متمايز ميکند که اين کمال در دو بعد مادي و معنوي قابل بررسي است.
حجت الاسلام نجفي با بيان اينکه اگر انساني در فضائل اخلاقي از حد عادي انسانها، واجد ارزشهاي اخلاقي بالاتر و بيشتري باشد و بيشتر از ديگران مومن به خدا، ايثارگر در راه ارزشهاي الهي و عادلتر و منصفتر باشد، مرتبه کمالي او به همين تناسب بيشتر خواهد بود تصريح کرد: در اين ميان، انسانهايي هستند که بالفعل به کمال رسيده و به مرتبهاي راه يافتهاند که ديگر انسانها به آن راهي ندارند. البته اين به معناي آنکه خودشان براي راه يافتن به اين مرتبه نقشي نداشتهاند، نيست و از اين منظر انبياء و اولياء و ائمه(ع) بيشتر از همه افراد ملتزم به دستورات الهي هستند و به همين دليل، عصمت به عنوان موهبت الهي به آنان داده شده است و اين موهبت بيحساب و کتاب نيست.
وي با بيان اينکه از قرآن به دست ميآيد که انسان مومن و عامل به دستورات الهي مصداق انسان کامل است ادامه داد: عصمت تفضل الهي است و موهبتي است که با حساب و کتاب به برخي افراد داده شده است و از ديد برخي مفسران قرآن و قرآنپژوهان معرفت و عصمت منحصر در ?? معصوم نيست و کسان ديگري مانند حضرت زينب(س)، حضرت علي اکبر(ع) و حتي افرادي مانند حضرت سلمان نيز در دايره عصمت هستند، اگرچه خود عصمت انبياء و اولياء الله نيز در درجات متفاوتي است لذا حضرت امام(ره) وقتي در مورد عدالت آيت اللّه آقاي سيد احمد خوانساري از وي پرسيدند فرمودند:« او مافوق عدالت بود و مادون عصمت».
مسئول حوزه نمايندگي ولي فقيه در سازمان جهادکشاورزي استان با بيان اينکه حضرت امام خميني(ره) پـس از انبياء بزرگ الهي و معـصومان (ع) از کم نظيرترين و ممتازترين شخصيت هاي تاريخ بشريت است كه با انديشههاي بلند الهي و تلاشهاي صادقانة خويش مسير تاريخ را دگرگون كرده و سر منشاء تحولات عظيمي در ايران و جهان گرديد افزود: او نمونه انسان كامل و شخصيتي جامع است كه يكي از اصيل ترين انقلابهاي تاريخ را به پيروزي رساند و نظامي بي بديل را پايه ريزي و رهبري نمود و با تکيه بر عنصر آگاهي، استقامت و شجاعت تزلزلي آشكار در اركان و مباني مکاتب الحادي و تمدن هاي مادي غرب و شرق بوجود آورد و كنگرههاي كفر و شرك و نفاق را با انحطاط و تباهي رو ساخت.
مسئول حوزه نمايندگي ولي فقيه در سازمان جهادکشاورزي استان با بيان اينکه امام خميني(ره) فيلسوفي الهي، عارفي رباني، فقيهي اصولي و مرجع تقليد مردم و در عين حال رهبر انقلاب اسلامي و بنيانگذار جمهوري اسلامي در ايران بود ادامه داد: آنچه حضرت امام را به عنوان رهبري ممتاز و بي نظير کرده بود، مجموعه اي از ويژگي هاي فردي، اجتماعي سياسي و عرفاني ايشان بود او تربيت و تزكيه را مقدم بر تعليم و آموزش ميديد ومعتقد بود كه دانش با همه شرافتش آنگاه كه توأم با تزكيه نفس نباشد همچون ابزاري در خدمت هدفهاي شيطاني به كار گرفته خواهد شد.
وي با بيان اينکه امام بنده عابد و زاهد خدا بود و سالهاي طولاني در خلوت عبادتگاه خود را خالص كرده بود ادامه داد: او تجسم عيني تسليم در مقابل خدا بود و به همين جهت بزرگترين اتفاقات كوچكترين تاثيري براي او نداشت. امام موحدي بود كه با اتصال به خداوند متعال ديگر قدرتها را خُرد ميديد و از اين بابت هيچ نگراني به خود راه نميداد.
وي با بيان اينکه امام استراتژي مديريتي خويش را با الهام از تکليف گرايي قرآن و سيدالشهداء(ع) اتخاذ کرده بود افزود: حضرت امام خميني(ره) تمام حرکت و انديشه اش براي خدا و عمل به تکليف الهي بود بدون توجه به نتيجه آن که همه بايد از آن درس بگيريم.