احرارخبر: يک عضو شوراي اسلامي شهر تبريز در خصوص انتخاب شهردار از سوي مردم، گفت: در شرايطي که صرفا اعضاي شورا که عدهي کمي هستند، تصميم گيرنده باشند، ممکن است که شهردار در پاسخ به درخواستهايي که از سوي اعضاي شورا مطرح ميشود،
اعمالي را خارج از قواعد قانوني آن انجام دهد و حتي بهعلت برخي ارتباطات و وعده وعيدها، يکسري لابيهاي غيراصولي و غيرمنطقي و حتي غيرقانوني انجام بگيرد.
ايرج شهينباهر اظهار کرد: بحث انتخاب شدن شهردار توسط مردم در کشورهاي درحال توسعه اجرايي شده و قانون پيشرفتهاي ميباشد؛ چرا که شناخت و آگاهي مردم نيز در اين کشورها بالا ميباشد.
وي گفت: مردم بهتر ميتوانند فرد مناسب را تشخيص داده و فردي را انتخاب کنند که شايستگيهايي در اين حوزه داشته باشد؛ چرا که تمامي هزينههاي شهري از جيب شهروندان بوده و بايد کسي انتخاب شود که بتواند اين هزينهها را به درستي مديريت کند.
وي افزود: اين موضوع در کشورهاي توسعهيافته جا افتاده و اعتماد متقابل به وجود آمده است و همچنين در تصميمگيري هاي شهري و پروژههاي عمراني نيز به نظرات شهروندان مورد توجه است؛ اما در جامعهي ما اينگونه نيست.
شهينباهر در اين خصوص ادامه داد: بارها شاهد بوديم که پروژههاي عمراني در شهر ما بدون رضايت و به نظرات آنان نيز توچه نميشود؛ همانگونه که در پروژهي "مجتمع تجاري در فلکه بزرگ وليعصر(عج)" که شهروندان موافق اين پروژه نبودند؛ اما مديران وقت طرح را پياده کرده و بدون توجه به مخالفت مردم به آنجام رساندند.
وي افزود: در جامعه ما کمتر نظرات شهروندان در خصوص مسائل شهري مورد توجه قرار ميگيرد؛ و هملنگونه که بارها مشاهده شده است از طريق جبر پروژههاي عمراني در سطح شهر عملياتي ميشوند.
وي بيان کرد: اگر شهردار توسط خود مردم انتخاب شود اعتماد و حمايت مردم نسبت به آن بيشتر ميشود؛ چرا که خودشان در اين خصوص تصميم گرفتهاند و همچنين در چنين شرايطي مردم هزينههاي شهري را بارضايت پرداخته طرحها و برنامهها را نيز بهتر همراهي ميکنند.
اين عضو شوراي اسلامي شهر تبريز، يادآور شد: در کشورهاي توسعه يافته، سيستم مديريت شهري به صورت يکپارچه و واحد است که در راس آن شهرداري قرار دارد؛ اما در جامعه ما اين اتفاق نيفتاده است و شهردار مدير تمام خدمات شهري است.
وي در خصوص معايب اين طرح و با بيان اينکه اين موضوع نياز به بررسي بيشتر دارد، اظهار کرد: در بسياري از موارد در جامعه ما مشاهده شده است که مردم تحتتاثير شهرت يا جذابيتهاي ديگر کانديدا قرار گرفته و بدون هيچ شناختي دست به انتخاب ميزنند؛ از اينرو فردي انتخاب ميشود که در حوزهي شهري تخصص نداشته باشد.
وي اظهار کرد: در شرايطي که شهردار توسط اعضاي شوراي شهر انتخاب ميشود از اين طريق توسط اين فيلتر رد شده و مورد بررسي اجمالي قرار ميگيرد و اينگونه نميشود که فردي بدون تخصص و صرفا به علت تبليغات زياد انتخاب شود.
شهينباهر در خصوص محاسن اين موضوع، خاطرنشان کرد: اگر شهردار توسط مردم انتخاب شود، قوت قلب و اطمينان شهردار به منظور انجام برنامهها بيشتر خواهد شد و در نتيجه خدمترساني نيز بيشتر ميشود؛ چرا که مردم تصميمگيرنده هستند و شهردار نيز در مقابل شهروندان احساس مسئوليت بيشتري خواهد داشت.
وي ادامه داد: در صورت انتخاب شهردار توسط مردم، جلوي آن دسته از اقدامات و لابيهاي غيرقانوني گرفته شده و قدرت اعمال نظرات و خواستههاي شوراي اسلامي تضعيف ميشود.
اين عضو شوراي اسلامي شهر تبريز، تاکيد کرد: عملياتي شدن اين موضوع بسيار کار خوبي است، اما نيازمند تمرين دموکراسي بوده و بايد در اين خصوص ابتدا آگاهيهاي لازم و اطلاعات کافي را در خصوص اينکه فرد متخصص و متعهد را انتخاب کنند، داده شود.