احرار خبر: رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجان غربي گفت: سرانه درآمد مردم آذربايجان غربي از متوسط درآمد کشور 50 درصد کمتر است.
به گزارش احرار خبر، محمد حضرتي در نشست خبري اظهار داشت: در رابطه با وضعيت توسعهنيافتگي آذربايجان غربي و شکافي که ميان اين استان با ساير استانهاي ديگر وجود دارد بايد يک ادبيات مشترک براي بيان اين معضل در مديريت ارشد استان، ائمه جمعه و مديران کل شکل بگيرد و راز و رمزهاي خروج از اين بحران بيان شود.
وي ادامه داد: برخي شاخصهاي توسعه استان آذربايجان غربي تاسفبار بوده و نياز است اين شاخصها با ادبيات علمي و مرتبط تبيين شده و در اختيار مقامات استان قرار بگيرد.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجان غربي ادامه داد: دغدغه ديگر سازمان مديريت و برنامهريزي شکافي است که ميان آذربايجان غربي با ساير استانهاي کشور از لحاظ شاخصهاي توسعه به وجود آمده که اين مشکلات بايد حل شده تا آذربايجان غربي بتواند از لحاظ شاخصهاي توسعه به ميانگين کشوري برسد.
اين مسؤول خاطرنشان کرد: سند چشمانداز توسعه سازمان مديريت و برنامهريزي با هدف ارتقاي شاخصهاي توسعه در سازمان مديريت و برنامهريزي اين استان بيان شده و مقرر شده است که سازمان و مديريت و برنامهريزي آذربايجان غربي جزو پنج سازمان برتر در کشور معرفي شود.
حضرتي افزود: سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجان غربي با شعار«هرکس دغدغه توسعه استان را دارد سازمان متعلق به اين شخص است» فعاليت خود را آغاز کرده و اين سازمان از تمام کارشناسان اقتصادي، بخش خصوصي و اساتيد دانشگاه ها در جهت ارتقاي شاخصهاي توسعه استان استقبال خواهد کرد.
وي در پاسخ يکي از خبرنگاران مبني بر اينکه سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجان غربي در مدت فعاليت دو ساله خويش چه اقداماتي انجام داده است؟ گفت: ارتقاي شاخصهاي توسعه استان خارج از توان اين سازمان بوده لذا لازم است تمام مسؤولان در اين رابطه سازمان را ياري کنند.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجان غربي ادامه داد: سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجان غربي سه مولفه را در رابطه با شاخصهاي توسعه استان که از وضعيت بدي برخوردار هستند که شامل، شاخص درآمد سرانه مردم آذربايجان غربي، شاخص سواد مردم استان و سلامت اقداماتي را پيش رو قرار داده و لازم است در رابطه با ارتقاي اين شاخصها اقدامات اساسي صورت بگيرد.
اين مسؤول ادامه داد: براي توسعه شاخص درآمد مردم آذربايجان غربي بايد به نحوي مردم اين استان را توانمند کرد و به وضعيت مطلوب ميانگين کشوري برسانيم، براساس آمار کشور وضعيت سرانه درآمد شهروندان اين استان از متوسط درآمد کشور 50 درصد کمتر بوده که اين وضعيت در سال گذشته تا حدي بهبود يافته است.
حضرتي ادامه داد: براساس آمار کشور متوسط درآمد هر شهروند در کشور 13 ميليون تومان بوده که اين درآمد در آذربايجان غربي 7 ميليون تومان اعلام شده است.
وي خاطرنشان کرد: براي بهبود اين وضعيت بايد زيرساخت هاي اقتصادي در استان ايجاد شود، در اين رابطه هماهنگيهاي با بانکهاي مختلف با ايجاد مراکز اقتصادي و رونق توليد صورت گرفته شده است.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجان غربي افزود: شاخص سلامت نيز از ديگر دغدغههاي اصلي سازمان مديريت و برنامهريزي استان است که اين شاخص نيازمند تجهيز تخت فعال در بيمارستانهاي استان است.
اين مسؤول ادامه داد: در حال حاضر سرانه تخت فعال در بيمارستانهاي کشور 1.7 دهم به ازاي هر هزار نفر است در حالي که سرانه تخت فعال در بيمارستانهاي آذربايجان غربي حدود يک اعلام شده است و اين سرانه در بيمارستانهاي جديدالاحداث استان کمتر از 1.5 تخت اعلام شده است.
حضرتي خاطرنشان کرد: در حوزه سلامت تلاشهاي صورت گرفته شده و مقرر شده است که چند بيمارستان نيمه تمام در شهرستانهاي خوي، سلماس، بوکان، اشنويه و تکاب به مرحله نهايي رسيده و آماده بهرهبرداري شوند و برخي ديگر از بيمارستانها نيز در سفر رياست جمهوري به اين استان افتتاح خواهد شد.
وي به وضعيت اسفناک کشور از لحاظ وضعيت مالي در سال گذشته اشاره کرد و ادامه داد: سخنگوي دولت بودجه کشور را در سال 94 بسيار کمتر از بودجه مالي در سال 66 عنوان کرده بود به طوري که دولت در پرداخت حقوق و مزايايي کارمندان دولت نيز عاجز مانده بود.