احرارخبر: دبير مرجع ملي کنوانسيون حقوق کودک ايران بر ضرورت تاسيس کانون اصلاح و تربيت مناسب در آذربايجان شرقي تاکيد کرد.
مظفر الوندي ظهر دوشنبه در جلسه کارگروه امور بانوان استانداري در تبريز گفت: هدف اوليه اين کنوانسيون حساس سازي مسئولان نسبت به مسائل مرتبط با کودکان است که آذربايجان شرقي ششمين استاني است که در راستاي عملي کردن اهداف اين کنوانسيون به آن سفر مي کنيم که در طي بازديد هاي مستمر از مراکز استان متوجه ظرفيت بسيار بالاي آذربايجان شرقي در اين راستا شديم که در مراحل بعدي نتايج ارزيابي خودمان را از اين مراکز اعلام مي کنيم.
وي ادامه داد: همگي ما در وهله اول يک نگاه حمايتي به کودک داريم چون کودکان توان دفاع ندارند پس در صدد حمايت از آن ها هستيم اما ما امروز از يک زاويه ديگر به موضوع نگاه خواهيم کرد و نه به عنوان حمايت و از روي دلسوزي بلکه به عنوان احقاق حق به موضوعات مرتبط با کودکان خواهيم پرداخت.
?? ميليون نفر از جمعيت کشور زير ?? سال هستند
الوندي با اشاره اي به جمعيت زير ?? سال کشور گفت: حدود ?? درصد از جمعيت کشور زير ?? سال هستند که اين درصد جمعيتي حدود ?? ميليون نفر را شامل مي شود.
وي در خصوص حقوق کودک از منظر اسناد بين المللي، قوانين داخلي و مباني ديني گفت: حدود ??? آيه قران مستقيم و غير مستقيم در مورد کودکان بحث کرده و بيش از ??? روايت به موضوع کودک پرداخته و ?? موضوع فقهي نيز در مورد حقوق اين قشر وجود دارد که با بررسي ها متوجه شده ايم هر کودک حدود ?? حق مسلم دارد.
دبير مرجع ملي کنوانسيون حقوق کودک با تاکيد بر شناخت حقوق کودکان توسط مسئولان اجرايي مختلف گفت: ساختاري که امروزه در حال پيگيري آن هستيم بحث نظارت و اجراي کنوانسيون بوده که اين کنوانسيون جزو يکي از معتبرترين اسناد بين المللي است که تمامي کشورها به جز آمريکا آن را امضا کرده اند.
وي افزود: از تمامي استان ها انتظار داريم چالش هاي خودشان در اين زمينه را مطرح کنند چرا که نياز استان هاي مختلف در زمينه کودکان متفاوت بوده و صالح ترين افرادي که مي توانند اولويت هاي هر استان را شناسايي کنند خود مجموعه استانداري هستند.
لزوم استفاده از توانمندي سمن ها در موضوع کودکان
دبير انجمن کنوانسيون حقوق کودکان بر لزوم استفاده از توانمندي هاي سمن ها تاکيد کرده و ادامه داد: هم اکنون اطمينان زيادي به سمن ها در اذهان وجود ندارد که متاسفانه تصور غلطي است که بايد اصلاح شود.
وي افزود: جمعيت هدف ما افراد زير ?? سال هستند که اين جمعيت حتي افراد نخبه و ورزشکار را شامل مي شود که بايد به دنبال احقاق حقوق آن نيز باشيم.
الوندي با انتقاد از نبود کانون اصلاح و تربيت مناسب در استان گفت: ديگر استان ها سال ها پيش اين کانون را تاسيس کرده اند که آذربايجان شرقي بايد اين بخش را مورد اولويت قرار دهد و در صدد يافتن مکاني مناسب براي احداث آن و همچنين تجهيزش باشد.
ادامه فعاليت هاي جدي مدارس مروجين سلامت
سهيلا اميري نيز در اين جلسه با اشاره اي به اهداف برگزاري جلسه گفت: جلسه اي که برگزار مي شود براي تببين اهداف کنوانسيون کودک در استان است که با توجه به مکاتبات صورت گرفته و ترتيب دادن جلسات و تشکيل گروه هاي کاري قرار بر انجام بازديد مسئولان کشوري کنوانسيون از استان ها شد.
مديرکل امور بانوان و خانواده استانداري آذربايجان شرقي ادامه داد: در اولين روز حضور مسئولان اين کنوانسيون از مدارس مروج سلامت، مراکز نگهداري کودکان بدسرپرست و بند نوسان بازديد شده و با سازمان هاي مردم نهاد نيز نشستي داشتيم.
وي ادامه داد: فعاليت هاي مدارس مروجين سلامت با جديت در حال پيگيري بوده و خدمات پيشگيري را در اين مدارس آغاز کرده ايم.