احرارخبر: رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان شرقي گفت: با زهکشي و مديريت صحيح مي توان آب هاي سطحي دشت تبريز را به بستر درياچه اروميه هدايت کرد.
به گزارش احرار به نقل از روابط عمومي سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان شرقي، داود بهبودي شامگاه سه شنبه در حاشيه بازديد از دشت تبريز و چندين طرح کشاورزي در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: دشت تبريز به وسعت 100هزار هکتار براي پاياب سد شهيد مدني تبريز طراحي شده بود.
وي افزود: بعد از بحران درياچه اروميه نتوانستيم از ظرفيت آبي سد شهيد مدني استفاده کنيم و به همين جهت طرح دشت تبريز نيز محدود و مقرر شد از بخشي از اراضي موجود جهت اصلاح الگوي کشت و طرح هاي آبياري و زهکشي استفاده کنيم که براي اين منظور ?? هزار هکتار از اراضي دشت مرند لحاظ شد.
بهبودي تصريح کرد: در مقطع کنوني بايد تلاش کنيم الگوي کشت را از گونه هاي پر مصرف آب مثل سبزيجات به سمت کشت هاي باغي مثل پسته، کشت هاي گلخانه اي مثل خيار و گوجه و دانه هاي روغني تبديل کنيم.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان شرقي متذکر شد: بيش از 80درصد نياز ما به روغن خام از طريق واردات تامين مي شود و هر قدر بتوانيم کشت اين محصول را در استان توسعه دهيم به همان اندازه مسير رسيدن به خودکفايي را در اين محصول استراتژيک هموارتر کرده ايم.
وي در عين حال خاطرنشان ساخت: اصلاح گونه هاي کشت راندمان محصول را بالا مي برد و توسعه کشت گلخانه اي با حداقل ميزان مصرف آب محصول توليدي را تا 10برابر افزايش مي دهد.
بهبودي يکي از راه هاي موثر و علمي هدايت آب هاي سطحي به سمت درياچه اروميه را زهکشي دشت تبريز عنوان و اضافه کرد: شايد تصور شود دشت تبريز با کمبود آب مواجه است، در حالي که اين دشت به ميزان بالايي آب سطحي دارد هر چند مقداري شور است.
وي خاطر نشان شد: زهکشي ها با مديريت سطح آب هاي زيرزميني باعث اصلاح، کاهش شوري و اي سي خاک مي شوند و مي توان آبي را که از طريق زهکشي حاصل مي شود به سوي بستر درياچه اروميه هدايت کرد.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان شرقي با بيان اينکه يکي از چالش هاي بخش کشاورزي ما اين است که به شکل اقتصادي اداره نمي شود، افزود: کشاورزي اقتصادي يعني کشت گلخانه اي و گونه هاي مقاوم، اصلاح ژنتيک، اصلاح الگوي آبياري و در نهايت توانمند سازي کشاورزان و بهره برداران که بتوانند از ابتدا تا انتهاي زنجيره توليد حضور فعال داشته و محصول را به بازارهاي صادراتي برسانند.