احرارخبر:نحوه برخورد فدراسيون کفاشيان با پروندههاي اخلاقي برخي فوتباليها به خوبي ثابت ميکند که براي او، اخلاق محلي از اعراب هم ندارد.
مصاحبه تکاندهنده يکي از فوتباليستهاي قديمي درباره وضعيت ناهنجار اخلاقي فوتبال ايران نشان ميدهد که بر خلاف عقيده مسئولان و مديران فدراسيون فوتبال و وزارت ورزش که معتقدند فساد در فوتبال وجود ندارد، اين ورزش پرطرفدار روزهاي سياهي را از نظر اخلاقي و فرهنگي پشت سر ميگذارد. اگر چه در دورههاي گذشته هم در بين اهالي فوتبال برخي مواقع کجرويهايي در سطح جامعه ديده ميشد اما به نظر ميرسد در يک دهه گذشته فساد در فوتبال ايران اوج گرفته است، علاوه بر موضوع فساد مالي و دلالي که در سطح فدراسيون و باشگاههاي مختلف کشور ديده ميشود، فساد اخلاقي جامعه فوتباليست روند رو به صعودي در سالهاي اخير داشته است، به طوري که برخي اعتقاد دارند کمتر ميتوان در بين فوتباليستهايي که نامي براي خودشان دست و پا کردهاند و به شهرت رسيدهاند، کسي را پيدا کرد که با توجه به شرايط جديدي که پيدا کرده است، به سمت کارهاي غير اخلاقي کشيده نشده باشد. اين واقعيت تلخ و سياه فوتبال کشورمان است که بايد مورد توجه قرار بگيرد، با اين حال به نظر ميرسد نه محمود گودرزي، نه مسئولان فدراسيون فوتبال و نه باشگاهها در اينباره کمترين دغدغهاي ندارند. البته در فدراسيون فوتبال و بهخصوص در سالهاي گذشته و در دوره دوم رياست علي کفاشيان، او نشان داده است که ارادهاي براي برخورد با فساد اخلاقي رايج در فوتبال کشور ندارد و نحوه برخورد فدراسيون کفاشيان با پروندههاي اخلاقي برخي فوتباليها به خوبي ثابت ميکند که براي او، اخلاق محلي از اعراب هم ندارد.
واکنش فدراسيون فوتبال به پرونده فساد در فوتبال هم به خوبي نمايانگر اين مسئله است که در مجموعه فعلي فدراسيون ارادهاي براي بهبود فضاي فرهنگي و اخلاقي فوتبال وجود ندارد، به خصوص اينکه کفاشيان و همکارانش در ماجراي پرونده غيراخلاقي دروازهبان پرسپوليس و فوتباليستهايي که جرم جعل انجام داده بودند، با بيتفاوتي محض از کنار اين پروندهها که سرو صداي زيادي در سطح جامعه به راه انداخت گذشت و هيچ گونه مجازات و محروميتي را براي آنها در نظر نگرفت. اهمال فدراسيون فوتبال با فساداخلاقي و فرهنگي در فوتبال کار را به جايي رسانده که به گفته يکي از بازيکنان قديمي، در اين فوتبال کوچکترين فساد اين فوتباليستها، مصرف مشروبات الکلي و مواد مخدر است! با توجه به وضعيت قرمز اخلاقي به وجود آمده در بين فوتباليها که هر روز پرونده جديدي از آن رو ميشود و روي جلد روزنامهها قرار ميگيرد، بيتوجهي فدراسيون و مسئولان آن به چنين مسائلي نشئت گرفته از عدم اعتقاد آنها به برخورد با ناهنجاريهاي اخلاقي است که زمينه ساز گسترش فساد در بين اهالي فوتبال شده است.
علاوه بر فدراسيونيها، وزارت ورزش هم نشان داده است که بر خلاف شعارهاي اوليه گودرزي در بدو ورودش به مديريت ورزش، برنامهاي براي برخورد با ناهنجاري اجتماعي جامعه ورزش به خصوص در حوزه فوتبال ندارد. به خصوص اينکه مديرکل حراست وزارت ورزش در مصاحبهاي منکر کارهاي غيراخلاقي در بين بازيکنان فوتبال شده است و ادعا کرده است که پروندهاي در اين رابطه به وزارت ورزش نرسيده است. اين در حالي است که گودرزي در ابتداي فعاليتش به عنوان وزير ورزش، همواره در مصاحبههايش از برخورد با فساد صحبت ميکرد. با اين حال با مرور زمان مشخص شد که وعدههاي وزير ورزش تنها شعارهايي توخالي بوده است و حتي کار به جايي رسيد که محمود گودرزي در جهت خلاف وعدههايش براي مبارزه با فساد، دست به قلم برد و در حمايت از فوتباليستهاي سرباز فراري که مرتکب جرم جعل شده بودند، به ستاد کل نيروهاي مسلح نامه نوشت و خواستار بخشش آنها شد!
در اين بين تکليف باشگاهها هم مشخص است. آنها نه تنها براي برخورد با فساد اخلاقي و ناهنجاريهاي بازيکنانشان برنامهاي ندارند، بلکه با ريش گرو گذاشتن و جور کردن وثيقههاي مختلف، بازيکنانشان را شبانه از پاسگاهها خارج ميکنند تا نشان دهند که شاخصههاي اخلاقي و فرهنگي بازيکنان برايشان اهميتي ندارد، مانند يکي از باشگاههاي بزرگ که با وجود پرونده سنگين اخلاقي دروازهبانش، تنها وقتي مجبور شد که اين بازيکن را براي مدتي کوتاه از تمرينات کنار بگذارد که با حکم دادستاني روبهرو شد.
حال با توجه به وضعيتي که بر فدراسيون، وزارت و باشگاهها حاکم است و آنها ذرهاي اراده براي برخورد با ناهنجاريهاي فوتبالي ندارند، بايد در آينده نزديک در انتظار برملا شدن پروندههاي بيشتري از فساد اخلاقي برخي بازيکنان فوتبال باشيم، بازيکناني که با سوء استفاده از پول و شهرتشان چوب حراج بر اخلاق و ارزشها ميزنند و نه تنها با آنها برخوردي نميشود، بلکه با سکوت مسئولان، بيشتر از قبل در منجلاب فساد فرو ميرون