احرار خبر: يک مشاوره خانواده اظهار کرد: استقلال زوجين، درابتداي ازدواج، يکي از مهمترين مواردي است که بايد به آن توجه شود؛ و اگر نسبت به آن بيتوجهي شده و حذف شود، در روابط زوجين اختلال ايجاد خواهد شد.
به گزارش احرار خبر، علي قرهداغي با اشاره به اينکه فرد بايد در تمامي جنبههاي زندگي استقلال داشته باشد، گفت: بحث ازدواج نيز از داشتن استقلال مستثنا نبوده و لازم است که در اين بحث توجه زيادي به آن لحاظ شود.
وي بيان کرد: استقلال بين زوجين ممکن است ريشه در عوامل "درون فردي، يعني اينکه خود فرد از لحاظ شخصيتي چقدر از درون مستقل بوده و ميتواند نيازهاي خود را تامين کند و همچنين عوامل "بينفردي" يعني اينکه فرد چه اندازه ميتواند در ميان مجموعهاي که قرار دارد استقلال داشته باشد.
وي با اشاره به اينکه در خانوادهها نيز همانند کشورها مرزبندي وجود دارد، گفت: همانگونه که اگر مرزهاي يک کشور مورد تعرض قرار بگيرد، کل حاکميت و موجوديت آن به خطر ميافتند، در خانوادهها نيز اگر مرزها رعايت نشود خانواده دچار آسيب خواهدشد.
قرهداغي با اشاره به اينکه خانوادهها از لحاظ مرزبندي به "درهمتنيده، مشخص و گسسته" تقسيم ميشوند، اظهار کرد: خانوادههاي با مرزگسسته، باوجود اينکه در يک خانه زندگي ميکنند اما از لحاظ عاطفه و صميميت فاصلهي زيادي داشته و هرکس درون قلمرو فردي خويش زندگي ميکند.
وي افزود: اين نوع خانوادهها هر چند در زندگي فرزندان خود دخالت نميکنند؛ اما گاهي آنقدر فاصله خود را با فرزندان تازه ازدواج کردهي خود زياد ميکنند که منجر به سلب حمايت اجتماعي و عاطفي از فرزندخودشده و زندگي وي رادرتنگنا قرار ميدهند.
وي اظهارکرد: خانوادههاي درهمتنيده نيز از لحاظ عاطفي بسيار و ابسته بوده و حتي بعد از ازدواج فرزند نيز در تلاش براي حفظ وابستگي بين خود و فرزندان ميباشند؛ بدين صورت که بابرگزاري مراسمها، دعوتهاي زود به زود و حتي زندگي در نزديکي يکديگر سعي در بقاي اين رابطهي وابسته دارند.
اين مشاور خانواده بيان کرد: خانوادههاي درهم تنيده باعث ميشوند که زوج تازه ازدواج کرده نتوانند توانايي حل مسائل رابين خود ايجاد کرده و از عهدهي مشکلاتشان برآمده و آبديده شوند.
وي اذعان کرد: تنها خانوادههاي بامرزمشخص هستند که در عين حفظ استقلال افرادخانواده، داراي روابط عاطفي مناسبي نيز ميباشند؛ اينگونه خانوادههاشرايط مناسبي را براي استقلال و توانايي حل مشکل در فرزندان خود ايجاد ميکنند.
وي گفت: يکي از مهمترين منابع سلامت روان در خانوادههاي بامرزبندي مشخص شکل ميگيرد، چراکه در عين باهم بودن افراد خانواده، فرديت اعضا نيز حفظ ميشود.
اين مشاور خانواده افزود: افرادي که در خانوادههاي بامرز مشخص رشد مييابند، در عين تعلق خاطر داشتن به خانواده خود، توانايي تصميمگيري در حريم خصوصي خود را نيز دارند و ميتوانند بدون دخالت ديگران و با استقلال تمام مسائل خود راحل کنند.
وي در توصيهاي به زوجهاي جوان که به تازگي تشکيل زندگي دادهاند، اظهارکرد: تا آنجايي که ميتوانند بايد مشکلات خود را درون حريم خانهي خود و با مشورت يکديگر حل نمايند و به اشتباهات يکديگر تکيه کنند اما به تصميمات والدين اتکا نکنند؛ چراکه دخالت ازسوي خانوادهها به معني نقض استقلال زوجين ميباشد.
وي اذعان کرد: زندگي مشترک مانند صندوقچهي اصرار است که ديگران نبايد از جرياناتي که درون آن اتفاق ميافتد با خبر باشند و زوجين نيز نبايد تا قبل از گرفتن تصميم مشترک بين خودشان، مسائل خود را با ديگران در ميان بگذارند.
قرهداغي با اشاره به اينکه طريقهي برخورد والدين با زوجيني که تازه تشکيل خانواده دادهاندنيز متفاوت است، بيان کرد: خانوادههايي که اولين فرزند آنها تشکيل خانواده ميدهد، احتمال آزمون و خطا در اين خانوادهها بيشتر است اما خانوادههايي که براي چندمين بار شاهد ازدواج فرزندان خود بودهاند به دليل تجربهاي که دارند سعي ميکنند به حريم خصوصي زندگي فرزند کمتر وارد شوند.
وي گفت: هر بار که زوجي به صورت مشترک و بدون دخالت ديگران، مشکل خود را حل ميکنند باعث ايجاد سرمايهي عاطفي بين زوجين ميشود که بعدها نيز ضامن حفظ رابطهي زوجين خواهد بود.
وي در توصيهاي به والدين زوجهاي جوان خاطرنشان کرد: والدين تنها زماني بايد به حريم خصوصي زوجهاي تازه، ورود پيدا کنند که به صورت مستقيم هر دو زوج از آنها درخواست مساعدت يا مشورت کند؛ درغير اينصورت نبايد به حريم خصوصي زوجين وارد شوند.