احرارخبر:رئيس دانشگاه پيام نور مرکز شبستر گفت: همايش چالشهاي ملي در احياي درياچه اروميه ارديبهشت ماه سالجاري در شبستر برگزار ميشود.
، عليرضا نجفيزاده ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران از برگزاري همايش چالشهاي ملي در احياي درياچه اروميه در شبستر خبر داد و اظهار داشت: اين همايش با هدف تبيين آخرين يافتههاي علمي در زمينه آمار نظري، کاربردي، شيوه هاي نوين آموزش و آمار در ساير علوم با حضور جمعي از مسئولان کشوري، استاني، شهرستاني، پژوهشگران، دانشگاهيان و دانشجويان 23 ارديبهشت برگزار ميشود.
وي با اشاره به فعاليتهاي علمي و پژوهشي دانشگاه پيام نور با بيان اينکه اهميت درياچه اروميه براي همه مردم آشکار است، افزود: علت اصلي خشک شدن درياچه اروميه به کارهاي خود انسان بر ميگردد و به همين دليل ميتوان گفت قابل احياست چون خود انسان دوباره ميتواند آن را احيا کند.
نجفيزاده با تاکيد به اهميت و جايگاه طرحهاي پژوهشي در پيشرفت علوم، افزود: درياچه اروميه حيات و ممات منطقه است و بايد با تمام توان به کمک ستاد احياي درياچه اروميه بشتابيم از اين رو هدف از برگزاري اين همايش اين است که بتوانيم راهکارهاي علمي، عملي و قابل اجرا براي خروج از بحران درياچه اروميه کمک بکنيم.
وي در ادامه با اشاره به ارائه مقالات علمي براي احياي درياچه اروميه که به دبيرخانه اين همايش رسيده است، گفت: تاکنون 100 مقاله به دبيرخانه رسيده است که از سوي هيئت داوران بررسي ميشوند.
نجفيزاده در خصوص وعدههاي دولت براي احياي درياچه اروميه گفت: با توجه به اهميت موضوع و کارهاي اساسي که تاکنون انجام گرفته اميدواريم کارهاي انجام گرفته سريعتر نتيجه بخش شود.
رئيس دانشگاه پيام نور مرکز شبستر با بيان اينکه اکثر دانشجويان و اساتيد دانشگاه پيام نور بومي منطقه هستند، اظهار داشت: همين امر باعث شده است که دانشگاهيان پيام نور مشکلات درياچه اروميه را حس کنند و براي زنده نگه داشتن آن با تمام دلايل خشکي آن تلاش کنند.
احياي درياچه اروميه به صورت قدم به قدم و مرحلهاي امکانپذير است
معاون دانشگاه پيام نور مرکز شبستر نيز در اين نشست نقش درياچه اروميه در تاريخ ايران زمين را پررنگ ذکر و تصريح کرد: نسبت به محيط زيست خود بيتوجه بودهايم و بايد دانشجويان در زمينه اطلاع رساني موارد مطرح شده در همايش و آگاهي مردم منطقه نقش خود را ايفا کنند.
عباسعلي اسمعيلزاده با بيان اينکه ديدگاهها و تجربيات ارائه شده در مقالات ارائه شده ارزشمند است، گفت: ما بايد به صورت مرحلهاي و قدم به قدم درياچه اروميه را احيا کنيم و اجازه ندهيم که روند خشکسالي درياچه ادامه پيدا کند؛ زيرا ما سالانه بخش زيادي از آب را از طريق تبخير از دست ميدهيم.
اسمعيلزاده خاطرنشان کرد: درياچه اروميه ثروت بسيار بزرگي براي ماست اگر بتوانيم آن را به شرايط قبلي يا حتي شرايط اکولوژيکي مناسب برگردانيم.
معاون دانشگاه پيام نور مرکز شبستر در ادامه به جايگاه ممتاز اين دانشگاه در سطح استان اشاره کرد و اظهار داشت: اين مرکز جزو چهار دانشگاه برتر استان آذربايجانشرقي است که از نظر ترکيب هيئت علمي رتبه مهمي دارد.