رئيس جهاد کشاورزي آذربايجانشرقي گفت: 11 درصد آب آورد درياچه اروميه از استان آذربايجانشرقي است اما به دليل جهت وزش باد، بالاي 80 درصد خسارت ناشي از خشک شدن آن متوجه استان ما است.
به گزار ش احرار به نقل از روابط عمومي منابع طبيعي آذربايجانشرقي، کريم مهري اظهار داشت: در ساليان گذشته از منابع طبيعي که در اختيار ما بوده است به خوبي استفاده نشده و اين عدم استفاده نادرست اکنون ما را با چالشهاي جدي در اين زمينه مواجه کرده است.
وي افزود: اگر امروز چاره و تدبير درستي در خصوص چالشهاي پيشرو انديشيده نشود قطعا وضع از اين هم بدتر خواهد شد.
مهري اظهار داشت : با تشکيل ستاد احيا درياچه اروميه در دولت تدبير و اميد و حضور نيروهاي متخصص و کارشناس در اين ستاد با وجود کمبود بودجه اقدامات بسيار خوبي صورت گرفته است و در تمامي سطوح کارهاي خوبي انجام شده است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجانشرقي اقدامات صورت گرفته در سازمان جنگلها و مراتع را بسيار خوب ارزيابي کرد و گفت: کاهش 45 ميليمتري بارندگي در 11 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بيانگر اين نکته است که ما بايد از منابع موجود اصولي استفاده کنيم و با برنامهريزي پيش برويم.
مهري افزود: وضعيت تمام دشتهاي ايران به لحاظ برداشت آبهاي زيرزميني بحراني است اما اين بحران در درياچه اروميه نمود بيشتري دارد که به دليل توليد گرد و غبار و ريز گردهها اين حساسيت بيشتر است.
وي با اشاره به نقش دستگاههاي دولتي در اين زمينه گفت: نقش دستگاههاي ذيربط سياستگذاري و اجراست و تحقق اهداف پيشبيني شده جز در سايه مشارکت، تعامل و همراهي مردم و جوامع محلي امکانپذير نخواهد بود.
رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجانشرقي افزود: تشکلها، نظام صنفي، نظام مهندسي و تعاونيها بايد در اين حوزه به طور جدي ورود پيدا کنند.
مهري با اشاره به اينکه بايد منابع موجود را مديريت کرد، گفت: 11 درصد آبآورد درياچه اروميه از استان آذربايجانشرقي است اما به دليل جهت وزش باد، بالاي 80 درصد خسارت ناشي از خشک شدن آن متوجه استان ما است.
وي اظهار داشت: با توجه به اينکه 70 درصد بارندگيهاي سالانه تبخير ميشود آغاز طرحهاي آبخيزداري و آبخوانداري بايد جزو اولويتها قرار گيرد.