احرارخبر: طرح ساماندهي دست فروشان که درجهت جلوگيري از سد معبر وساماندهي در ايام نوروز انجام شده است متاسفانه وضعيت مالي دست فروشان که همگي از قشر کم درآمد هستند در نظر گرفته نشده و تعيين قيمتها به کام شهرداري و براي دست فروشان به ماتم تبديل شده است.
گسترش پديده دست فروشي و عرضه کالاهاي خارجي و چيني در مراغه در روزهاي پاياني سال در ميادين و معابر پرتردد اين شهرستان، چهرهاي در هم و نا زيبا به «باغ شهر ايران»، مراغه، بخشيده و ضروري است مسئولان شهرستان جهت جلوگيري از افزايش بي رويه آن اقداماتي را انجام دهند.
شهرستان مراغه با 250 هزار نفر جمعيت در 147 کيلومتري استان آذربايجان شرقي قرار گرفته و دومين شهر بزرگ و پرجمعيت استان پس از تبريز ميباشد که بر اساس آمارهاي ميداني، بيکاري دراين شهرستان، در وضعيت هشدار قرار داشته و بيشتر مردم آن از شغلهاي فصلي بهره مند هستند.
با وجود برخي مشکلات اقتصادي که گريبان گير خانوادههاي ايراني شده است، قشرهايي همچون، کارگران فصلي، کشاورزان و خانوادههاي کمدرآمد را بامشکلات زيادي روبرو کرده است و پايين بودن ميزان در آمد، ميتواند عامل مهمي را در افزايش ميزان دست فروشان مراغه باشد.
حال با اينکه هر روز به پايان سال 94 نزديک ميشويم؛ با گذشت ساعت ها و دقيقههاي آن، بر تعداد دست فروشان در سطح خيابانها و معابر مراغه افزوده ميشود و اين امر موجب برخي نارضايتيها بين مردمي که در خيابانهاي اصلي تردد ميکنند شده، و ضروري است اقداماتي از سوي شهرداري در اين شهرستان جهت ساماندهي دست فروشان انجام شود.
دست فروشي نتيجه درآمد پايين مردم منطقه
دست فروشي در بين جوانان و پيرمردان در نتيجه شکاف طبقاتي جامعه و بيکاري بوده که عدهاي رابه سمت خود سوق ميدهد و افزايش آن در جامعه هشداري براي مسئولان است، چراکه در صورت نبود شغل براي جوانان نبايد انتظار داشت که ميزان دست فروش در کشور کاهش يابد.
حال با نزديک شدن به روزهاي پاياني سال و چهارشنبه آخر سال که نويد فرا رسيدن سال 95 و عيد نوروز را ميدهد، تعداد دست فروشان در مراغه روند افزايشي داشته و بايد مسئولان چارههاي عملي که بتوان تعداد دست فروشان را کاهش داد پياده و درمراغه اجراء کنند.
مردم اين شهرستان بيشتر شغلي فصلي دارند، چراکه بيشتر مردم در شغل کشاورزي مشغول بوده و برخي از فصول سال را در بيکاري به سر ميبرند و براي پر کردن اوقات بيکاري خود، به برخي شغلهاي کاذب همچون، دست فروشي، ايجاد بنگاههاي مشاور املاک و... روي ميآورند.
باتوجه به اين که در اين شهرستان ظرفيتهاي زيادي براي ايجاد اشتغال براي جوانان ومردم وجود دارد، متاسفانه اقدامات خوبي در اين زمينه انجام نشده و بايد براي استفاده بهينه از ظرفيتهاي مراغه از جمله در بخش، معدن، کشاورزي، باغداري، گردشگري و... با مشارکت بخش خصوصي و دولت اقدامات لازم را انجام داد.
افزايش دست فروشان در سطح معابر مراغه
با نزديک شدن به روزهاي پاياني سال هر ساعت شاهد افزايش دست فروشان در سطح معابر مراغه هستيم.
اگر نيم نگاهي به خيابانهاي شلوغ مراغه داشته باشيم، تعداد زيادي از دست فروشان را در مقابل مغازهها و کنار جدول پياده روها مشاهده خواهيد کرد، اين پديده، چهره مراغه را تغيير داده است.
عدم درنظرگرفتن وضعيت مالي دست فروشان در تعيين قيمت غرفههاي جام جم
شهرداري مراغه دو سال است که درجهت ساماندهي دست فروشان در سطح اين شهرستان اقداماتي را انجام داده است و اين عملکرد خوبي براي ساماندهي است ولي در کنار اين اقدامات برخي موارد در نظر نگرفته شده و اين امر موجب نارضايتي دست فروشان در مراغه گرديده است.
يوسف برزگر اولين فردي است که در غرفههاي جام جم با او مواجه ميشويم، وي در خصوص وضعيت دست فروشان ميگويد: حال دست فروشان مراغه به دليل عدم حمايت مسئولان از قشر کم درآمد خوش نبوده و براي درمان اين وضعيت نيازمند همراهي و همدلي مسئولان هستند.
وصف حال اين روزهاي قشرکم درآمد مراغه، روايتي از برخي مشکلات مالي و اقتصادي است که متاسفانه با بيکاري جوانان در اين شهرستان همچون شهرهاي سراسرکشور در وضعيت هشدارقرار داشته که علاوه بر سوق يافتن به اشتغال در حوزه دست فروشي، مردم نيز به دليل کاهش شديد قدرت خريد، علاقه بيشتري به خريد از اين افراد دارند.
کاهش شديد قدرت خريد مردم درمراغه
امسال با توجه به مشکلات مالي بوجود آمده در خانوادههاي ايراني و بويژه مردم مراغه قدرت خريد به شدت کاهش يافته و اصناف و بازاريان از اين موضوع به شدت نگران هستند.
اگر در سالهاي گذشته گذرمان در ايام منتهي به آخر سال به پاساژهاي تجاري و واحدهاي صنفي ميافتاد، افراد زيادي از مردم را در اين اماکن ميديديم که مشغول خريد هستند، ولي متاسفانه امسال با مشکلات بوجودآمده در اقتصاد خانوادهها قدرت خريد مردم به شدت کاهش يافته است و اين امر موجب شده تا کالاهايي که اصناف براي فروش خريداري کرده بودند در مغازهها مانده و وضعيت هشدار درواحدهاي صنفي مراغه به صدا در آمده است.
تعيين قيمت غرفههاي جام جم با پيشنهاد نمايندگان دست فروشان
عضو شوراي اسلامي شهرمراغه درپيگيري خبرنگار تسنيم درپاسخ به سوالي مبني بر اين که چرا قيمت غرفههاي جام جم براي دست فروشان عادلانه تصويب نشده است، اظهارداشت: کليه قيمت بهاي غرفه جام جم ويژه دست فروشان بر مبناي حداقل ها و با رعايت انصاف و اعمال قيمت پيشنهادي نمايندگان دست فروشان صورت گرفته است.
وي افزود: درصدد هستيم اين اشتباه که مجموعه شوراي شهر يا شهرداري مبداء اين طرح است را رفع نماييم.
فريبا عباسي، گفت: معمول اين است که اينگونه موارد در شوراي ترافيک که مسئولان شهر همچون فرماندار، دادستان، رئيس پليس راهور، شهردار، مسئولين و مديران اداره صنايع و بازرگاني و اصناف، شهردار و اعضاي شوراي شهر حضور دارند، بررسي و تصميم گيري و برنامه ريزي در اين خصوص انجام شود.
وي افزود: در حقيقت سعي ميشود تمامي جوانب مورد بحث و بررسي و کنکاش واقع شود تا ميزان بهره وري، افزايش و خطا کم شود.
عضو شوراي اسلامي شهرمراغه، با اشاره به اينکه ميزان استقبال مردم از بازارچه ايجاد شده براي دست فروشان افزايش يافته است، تصريح کرد: در اين مورد نيز با توجه به ايام انتهايي سال و خريد مردم و علاقه مردم و شهروندان به استفاده از بازارچههاي سنتي و فصلي، به دليل تردد افراد به صورت پياده نسبت به تردد با ماشين با اقبال بيشتري رو به روست.
حال وقتي به پاي صحبتهاي مردم در محافل عمومي و در واحدهاي صنفي دقت ميکنيم، متوجه ميشويم که واحدهاي صنفي و مردم با مشکلي به نام عدم قدرت خريد روبرو هستند و بايد در اين روزهاي باقي مانده از سال؛ آيا مي توان منتظر خبرهاي خوشي از دولت براي افزايش قدرت خريد مردم در ايام نوروز بود؟
گزارش از علي جعفرزاده