احرار خبر: عضو هيئت علمي دانشگاه تبريز، اظهار کرد: بهترين و کاملترين نوع عشق "عشق تمام عيار" است که کليهي جنبههاي يک عشق را دارد و زماني تداوم خواهد داشت که سه عنصر اين سبک، در کنار هم و بدون غلبهي يکي بر ديگري ادامه يابد؛ که اين نوع عشق زمينههاي يک ازدواج موفق را فراهم ميآورد.
به گزارش احرار خبر، علي قرهداغي در همايش آسيبشناسي روابط بين دختران و پسران در دانشگاه علوم پزشکي تبريز، عنوان کرد: عشق از سه عنصر ميل، صميميت و تعهد تشکيل ميشود که زوجين و جواناني که در آستانهي ازدواج هستند بايد در اين زمينه مهارت و آموزش هاي لازم را ببيند؛ چرا که در جامعه براي يک مهارت رانندگي، فرد آموزشهاي لازم را براي حضور در جامعه ميبيند اما براي ازدواج و زندگي مشترک که تمام احساسات و علايق فرد در آن خلاصه ميشود هيچگونه آموزش و آمادهسازي قبلي در اين زمينه وجود ندارد.
وي افزود: اين جلسه فرصتي را فراهم ميآورد تا اطلاعات مختصري در خصوص ازدواج و شرايط آن در اختيار دانشجويان قرار بگيرد که محرکي باشد تا در اين خصوص تحقيق و آگاهيهاي لازم را کسب کنند؛ چرا که بدون کسب آگاهيهاي لازم ممکن است در انتخاب اشتباه کرده و زمينهي ايجاد مشکلات و تفاوتها را در زندگي مشترک فراهم آورند.
وي ادامه داد: جامعه ما از لحاظ سواد آکادميک در سطح بالايي قرار دارد اما آنگونه که آمارها نشان ميدهد، ميانگين سواد عاطفي و هيجاني در سطح خيلي پاييني قرار دارد و نياز است که در اين زمينه تلاش کنيم؛ و همچنين آماري هم که از سوي وزارت بهداشت در سال 93 در خصوص ميزان سواد ارتباطي يا مجموعه سواد هيجاني اعلام شده است نشان ميدهد که "سالانه هفت ميليون نفر" از جمعيت کشورمان به رمالها و فالگيرها مراجعه ميکنند که اين مسئله نشان دهندهي پايين بودن سطح سواد عاطفي و هيجاني است.
عضو هيئت علمي دانشگاه تبريز، عنوان کرد: طبق اين آمار مشخص ميشود که مردم به مراکز مشاوره و کلينيکهاي روانشناسي کمتر از رمالها و فالگيرها مراجعه ميکنند که بايد در اين خصوص در جامعه تبليغات زياد شود.
وي بيان کرد: مبحث ميل در مثلث عشق، همان جاذبه و علاقهي جسماني است که به صورت غريزي در وجود انسان قرار دارد و موضوع صميميت نيز همان احساس راحتي و امنيت است که طرفين در ارتباط با يکديگر دارند و همچنين تعهد نيز ميخ و ستوني براي حفاظت و تداوم عشق است.
وي ادامه داد: براي تداوم يک رابطه بايد اين سه عنصر در کنارهم به صورت هماهنگ حرکت کنند و نبايد هرگز يکي بر ديگر ارجحيت يابد؛ چرا که اگر چنين اتفاقي بيفتد رابطه دچار مشکل خواهد شد.
قره داغي اظهار کرد: ممکن است دو نفر با نهايت عشق و علاقه و با پشت سر گذاشتن بسياري از مشکلات باهم ازدواج ميکنند اما چند ماه که ميگذرد روابطشان دچار سردي شده و حرف از طلاق ميزنند و آمار طلاق موجود در جامعه نيز مبين همين مطلب است.
وي گفت: عشق در بين طرفين در چهار سبک "عشق رمانتيک" که داراي دو بعد ميل و صميميت است، سبک بعدي "عشق ابلهانه" است که داراي دو بعد تعهد و ميل ميباشد، سبک "عشق رفاقتي" نيز از دو بعد تعهد و صميميت است و همچنين سبک نهايي نيز "عشق تمام عيار" است که داراي سه بعد ميل، صميميت و تعهد است.
وي ادامه داد: عمدهي طلاق زوجين، در انتهاي هفت ماه نخست ازدواج تا دو سال بعد زندگي مشترک اتفاق ميافتد و اين دوره، زمان مناسبي براي فرزندآوري نيست؛ چرا که زمان محک زدن و شناخت تفاوتهاي يکديگر است.
وي در خصوص مشکلاتي که در روابط زن و شوهري به وجود ميآيد، عنوان کرد: نداشتن مهارت ابرازگري به همديگر، نداشتن مهارت حل مسئله در تنگناهاي ارتباطي روزمره، مشکلات جنسي يکي يا هر دو طرف، عدم توافق بر نحوه مديريت مالي؛ از جمله مشکلاتي است که اگر زوجين نتوانند اين مشکلات را شناسايي و بين در حريم خصوصي خود بدون دخالت ديگران حل کنند، براي ادامه زندگي دچار مشکل خواهند شد.
وي ادامه داد: ارتباط زن و شوهري، ارتباطي است که بخش اعظم آن بسته به احساست و صميميت است؛ که اگر زوجين در بيان و ابراز احساسات خود کوتاهي کنند زندگي به سردي گرايش کرده و موجبات انحلال آن فراهم ميشود.
قرهداغي گفت: در زندگي مشترک زوجين مرزهايي وجود دارد که مانند مرزهاي يک کشور اگر محکم و برنامهريزي شده نباشد، دستخوش دخالت ديگران شده و دچار فروپاشي خواهد شد؛ بنابراين مرز مشترک زن و شوهر بايد مشخص و معلوم باشد و طرفين در کنار يکديگر احساس اعتماد داشته باشند و با مشورت و همکاري، بدون دخالت ديگران، خودشان مشکلات را حل نمايند.
سهيلا شريفي، مشاور دانشجويي دانشگاه علوم پزشکي تبريز، نيز در اين همايش، اظهار کرد: در دانشگاههاي کشور همه ساله جنش ازدواجهاي دانشجويي به همت نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاهها برگزار ميشود که براي تشويق جوانان به ازدواج خيلي موثر است؛ اما در خصوص آموزش و آگاهي دادن به جوانان در مورد ازدواج، تا الان کوتاهي کردهايم که بايد در اين خصوص تلاش شود؛ تا زوجين با شناخت و صميميت و همچنين با داشتن مهارت، زندگي مشترک خود را شروع کند.
سهند سامبراني، دبير کانون سلامت روان افق، نيز در اين همايش هدف اصلي اين کانون را ارتقاي سلامت روان دانشجويان برشمرد و گفت: مشکلات رواني منشا اصلي بسياري از مشکلات بشر است و دانشجويي که آينده کشور را ميسازد بايد از لحاظ رواني سلامت داشته باشد تا بتواند در انجام وظايف محوله خوب عمل کند.
وي ادامه داد: کانون سلامت روان افق، در اين زمينه اقدامات خوبي انجام داده است و همچنين محوريت فعاليت هاي اين کانون "دانشجويان" هستند که بايد با شناخت ضعفها و مشکلات خود در جهت حل آنها تلاش کنند.
دبير کانون سلامت روان افق عنوان کرد: اين کانون فعاليتهاي خود را به صورت غير رسمي مدت يک سال است که شروع کرده است؛ اما به صورت رسمي و با مجوز وزارت بهداشت، آغاز فعاليتهاي کانون در آبان ماه سال جاري بوده است که در سه زمينه "آموزشي، پيشگيري و پژوهشي" فعاليت ميکند.
بر اساس اين گزارش، همايش آسيب شناسي "روابط بين دختران و پسران با عنوان نيمه گمشده من" در تالار شهيد شايانمهر دانشکده علوم پزشکي با حضور جمعي از اساتيد و دانشجويان برگزار شد.