احرارخبر:شهردار باسمنج اظهار کرد: براي الحاق باسمنج به تبريز منتظر جمع بندي نظرات جامعه علمي هستيم، اگر اين الحاق به توسعه پايدار و متوازن شهر باسمنج کمک کند، از آن استقبال مي کنيم.
بهرام نسياني خاطرنشان کرد: بحث توسعه منطقي، امري لازم در توسعه شهر باسمنج است که اجراي راهکارهاي علمي براي توسعه باسمنج را شخص استاندار ضمانت کرده است.
وي افزود: توقع و انتظار از جامعه دانشگاهي توليد ايده هايي است که قابليت اجرايي داشته باشند، وقتي صحبت از توسعه پايدار يک شهر مطرح است، نبايد فقط فضاي کالبدي و جنبه هاي فيزيکال شهري را در نظر بگيريم؛ توسعه پايدار، توسعهاي است که تمام جنبههاي اجتماعي و اقتصادي و ... را در شهر همگام با هم پيش مي برد، البته علاوه بر تأمين نيازهاي حال حاضر بشر بايد نياز نسلهاي آينده را در نظر بگيرد.
شهردار باسمنج در پاسخ به اين سئوال که آيا باسمنج به تبريز ملحق ميشود يا نه؟ گفت: در دهههاي اخير بحث الحاق اين دو شهر با هم وجود داشته است، هدف از اجراي همايش " راهکار هاي توسعه پايدار باسمنج" نيز اين بود که اساتيد دانشگاهي و جامعه علمي به اين سئوال پاسخ بدهند که آيا توسعه پايدار باسمنج در گرو ادغام شهر باسمنج به کلانشهر تبريز است؟
وي خاطرنشان کرد: اين يک بحث کارشناسي است، براي تصميم براي اين امر منتظر خروجي اين همايش هستيم.
وي با بيان اينکه توسعه باسمنج را بدون لحاظ تبريز و توسعه تبريز را بدون باسمنج نميتوان در نظر گرفت، افزود: توسعه پايدار شهري نيازمند فعاليت هم? ارگانها و وزارتخانهها براي توسعهاي منسجم، در هم? زمينههاي موجود در شهر مي باشد که دستيابي به آن پروسهاي طولاني است..
نسياني خاطرنشان کرد: مسئولين شهري شهر تبريز و اعضاي شوراي اسلامي اين شهر نيز نسبت به اين مسئله حساس هستند و براي تصميمات آتي خود در خصوص شهر باسمنج منتظر راهکارهاي علمي مي باشند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص اجراي اصل 44 قانون اساسي يادآور شد: با منابع و درآمد محدود شهرداري به هيچ عنوان امکان پاسخگويي به نيازها و مطالبات عامه مردم وجود ندارد، بايد به مشارکت بخش خصوصي روي بياوريم، از طرفي شايسته نيست با تراکم فروشي و تغيير کاربري، براي شهرداري ايجاد درآمد کنيم. براي تامين مالي توسعه شهري، ناگزير هستيم به بخش خصوصي و سرمايه گذاري اين بخش روي بياوريم.
وي با اشاره به تفرجگاه بزرگ باسمنج که در مساحتي نزديک به 90 هکتار با کاربري هاي مختلف ايجاد ميشود، گفت: پروژه تجاري و خدماتي، سالن چند منظوره استاندارد براي برگزاري مسابقات سالني ليگ برتر و غيره از ديگر پروژه هاي شهرداري باسمنج است که مي توان در آنها از همکاري بخش خصوصي بهرهمند شد.
شهردار باسمنج يادآور شد: در ابتداي سال جاري طي ديداري که با استاندار آذربايجانشرقي داشتيم، وي مطرح کرد که باسمنج در حد و قواره خود نتوانسته توسعه پيدا کند و بر اين نظر بود که باسمنج يکي از شهرهاي بزرگي است که در مجاورت کلانشهر تبريز قرار داشته و انتظار مي رفت بيش از اين پيشرفت بکند. استاندار بر آسيب شناسي اين مسئله تاکيد کرد و اين مهم ما را براي برگزاري همايشي تحت عنوان" راهکارهاي توسعه پايدار باسمنج" مصممتر کرد.
وي با بيان اينکه در برگزاري اين همايش، دانشگاه تبريز را هم به عنوان نهادي علمي همراه خود کرديم، ادامه داد: چکش کاري علمي توسعه باسمنج را خواستار بوديم که اين مسئله جز با ياري دانشگاهيان ميسر نبود.
وي با اشاره به مراحل مختلف برگزاري همايش که پنجشنبه هفته گذشته در دانشگاه تبريز برگزار شد، گفت: مراحل قانوني همايش طي و با گروه جغرافيا و برنامه ريزي دانشگاه تبريز قرارداد همکاري امضا کرديم. در اين همايش که با حضور مسئولين اجرايي کشوري و استاني برگزار شد، نزديک به 70 مقاله با موضوع توسعه پايدار مطرح شد.
نسياني گفت: استاندار نيز تاکيد داشت، از دل همين مقالههاي علمي، راهکارهاي اجرايي براي توسعه پايدار باسمنج بيرون بيايد.