احرارخبر:مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجانشرقي گفت: طبق برنامهريزيهاي صورت گرفته بايد در هر شهرستان دو نشريه، دو پايگاه خبري، دو آموزشگاه و يک برنامه در سطح ملي طراحي شود.
علياکبر صفيپور عصر امروز در نوزدهمين جلسه شوراي برنامهريزي استان اظهار داشت: در تدوين سند تدبير و توسعه اداره کل نگاهي هم به اين مسئله داشتيم که معمولا در حوزههاي اقتصاد شاخصها کمي اما در اين حوزه شاخصها کيفي است و بنابراين تدوين گزارشات لازم و کميسازيهاي مقتضي و زمانبندي حوزه فرهنگ و هنر که ممارست و تکرار را مي طلبد کاري بس دشوار و خطير است.
وي افزود: رئيس جمهور محترم در شعارهاي انتخاباتي خود قول تاسيس فرهنگستان زبان ترکي را دادند و اين موضوع موجب شد ما به اين مسئله بينديشيم که در اين ارتباط چه مي توانيم انجام دهيم که بر اساس اين تفکر 16 برنامه طراحي و تدوين شد.
صفيپور با بيان اينکه توجه به نشاط اجتماعي مورد تاکيد است که در حوزه فرهنگي و مناسبات اجتماعي جزو الزامات به شمار ميرود، ادامه داد: تمام تلاش ما اين است که حوزه فرهنگ و هنر را از دست دولت خارج ساخته و به اهل آن واگذار کنيم که در اين ارتباط انجمنهاي تخصصي فرهنگ و هنر را احيا و تاسيس کرديم و در زمينه اعطاي مجوز آموزشگاههاي هنري و مراکز فرهنگي رشد چشمگيري داشتهيم.
اين مسئول به افتتاح هنرستان هنرهاي زيباي تبريز با پذيرش 100 هنرآموز، راهاندازي مرکز علمي کاربردي فرهنگ و هنر در تبريز در 8 رشته که بيش از 200 نفر تنها در رشته موسيقي ثبتنام کردهاند و راهاندازي 365 کانون فرهنگي مساجد اشاره کرد.
وي با تاکيد بر لزوم توجه به توسعه کمي و کيفي برنامههاي فرهنگي تبيين کرد: تعداد پايگاههاي رسمي خبري استان را از سه پايگاه به 56 پايگاه خبري افزايش داده و با رشد 30 درصدي چاپ مطبوعات مواجه بوديم.
صفيپور خاطرنشان کرد: طبق برنامهريزيهاي صورت گرفته بايد در هر شهرستان دو نشريه، دو پايگاه خبري، دو آموزشگاه و يک برنامه در سطح ملي طراحي شود.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان شرقي با بيان اينکه توجه به اقتصاد فرهنگ بسيار مورد تاکيد ما است و براي درآمدزا کردن فرهنگ و هنر با جديت ورود يافتهايم تا فرهنگ و هنر را از وابستگي بيش از به بودجههاي دولتي برهانيم، افزود: در سال جاري به ميزان 260 ميليون تومان کتابهاي ويژه انتشارات استان خريداري کردهايم و از تمام ناشران استان خريد مستقيم داشتهايم.
اين مسئول يادآور شد: اکثريت مسائل مربوط به بيمه هنرمندان حل شده است و توجه به کرامت اهالي فرهنگ و هنر مورد تاکيد قرار گرفته و بعد از مشهد دومين استاني هستيم که وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي پنج بار تا کنون به استان ما مراجعه کرده است.
وي با بيان اينکه امسال 25 درجه يک هنري در سطح کشور اعطاء شده و سهم استان ما 3 مورد بوده است که 12 درصد اين نشان ها را تشکيل مي دهد، افزود: ميزان پيشرفت 16 برنامه تدوين شده بخش فرهنگ و هنر 76 و نيم درصد در سال 94 بوده است.
مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجانشرقي اذعان داشت: در حوزه کتابهاي بومي نزديک به 50 درصد رشد صدور مجوز داشتهايم اما در طرحهاي پژوهشي به دليل کمبود اعتبارات مشکل داريم.
صدور 3 مجوز نشريه تخصصي در آذربايجانشرقي
اين مسئول ادامه داد: در ارتباط با راهاندازي نشريه تخصصي سه نشريه تخصصي درخواست شده که به زودي مجوزهاي آنها صادر خواهد شد.
صفيپور با اشاره به اينکه کف اعتبارات حوزه فرهنگ و هنر بسيار پايين است و در تمامي برنامه ها بيشترين وقت صرف تامين منابع ميشود در خواست کرد: طرح خريد آثار هنري توسط نهادها براي نصب در اماکن عمومي و اهدا در همايشها تصويب شود.
وي گفت: طرحي تحت عنوان هديه آگاهي داريم که تقاضا داريم به جاي هديه دادن سررسيد و ... يک جلد کتاب از ناشران استان در حوزه فرهنگ و آداب و رسوم بومي هديه داده شود.