1394/11/17 - 19 : 39
کد خبر: 10695
سرطان «دردي» که «هزينه» دارد
خرچنگ‌هاي چي‌چست به جان شهروندان مي‌افتند!
احرارخبر:«سرطان» خرچنگي که تا چند سال قبل، حتي اسمش هم ترسناک بود؛ امروز اما پي درپي مي‌شنوي افتاده به جان کسي و او را به سينه کش قبرستان فرستاده است اما مطمئنا اين روزها با وجود ريزگردهاي هولناک درياچه اروميه اين معضل بيشتر تشديد مي‌شود.

اين روزها ديگر عجيب نيست بشنوي کسي سرطان گرفته و فوت کرده؛ بشنوي که بيچاره سن و سالي نداشت، بشنوي سالم بود بنده خدا در عرض دو ماه شد پوست و استخوان و تمام.

سرطان، اين روزها شده جانوري که غافل بشوي، مي‌افتد به جانت و خدا مي‌داند انتهاي اين قصه به کجا ختم مي‌شود. به بيمارستان و شيمي درماني و سرطان غير از درد هزينه دارد، يا به مجلس ختم و ترحيم و اعلاميه غم‌انگيز جوان ناکام...

رشد ابتلا به سرطان در کشورمان، يکي از اعجاب‌هاي دهه پاياني قرن 13 خورشيدي محسوب مي‌شود، انگار خرافه‌هاي نحسي سيزده به واقع جان گرفته‌اند و در قالب نام «سرطان» مي‌خواهند هر چه در توان دارند به نمايش بگذارند. اما اين خرچنگ شوم، از چه زماني اين چنين به زندگي ما چسبيد؟

ايران، مانند بسياري از کشورهاي در حال توسعه بار سنگين حرکت به سمت پيشرفت را به دوش مي‌کشد و از اين رهگذار، با انواع تغييرات جديد در سبک زندگي خود همراه شده است. تغيير در عادات زندگي، نوع خوراک، ساعات استراحت، وسايل مصرفي و ... ثمره اين تحولات شده خوره‌اي که افتاده به جان خيلي از مردمان شهر و کشورمان...
***
اين روزها انگشت اتهام ابتلا به سرطان به جز وضعيت زندگي، به سمت درياچه‌اي هم گرفته شده که روزي بهانه زندگي مردمان اطرافش بود.

درياچه اروميه، نگين فيروزه‌اي ايران اکنون با شنزار بزرگ نمک‌هايش به خطري بالقوه براي سلامتي سکنه، شهرهاي همجوار و حتي پايتخت تبديل شده است.

نماينده ستاد احياي درياچه اروميه در آذربايجان‌شرقي در اين خصوص مي‌گويد: بروز سرطان‌هاي مري، سرطان‌هاي ناشي از فلزات سنگين و بيماري‌هاي تنفسي مي‌تواند در اثر خشک شدن درياچه اروميه رخ دهد.

خليل ساعي با اشاره به فعاليت‌هاي انجام شده در ستاد احياي درياچه اروميه، کاهش ميزان آب درياچه را مرتبط به عوامل مختلفي مي‌داند و مي‌افزايد: درياچه اروميه از سال‌هاي 74 و 75 تاکنون شاهد کاهش 8 متري در ارتفاع آب بوده و ميزان آب آن نيز به شدت کاهش يافته است.

به گفته وي وقوع طوفان‌هاي گرد و غبار در منطقه از نتايج خشک شدن درياچه اروميه است و اين طوفان‌ها مي‌تواند موجب بيماري‌هاي خطرناکي در منطقه شود و عوارض خطرناکي را در پي داشته باشد.

نماينده ستاد احياي درياچه اروميه در آذربايجان‌شرقي گفت: بروز سرطان‌هاي مري، سرطان‌هاي ناشي از فلزات سنگين و بيماري‌هاي تنفسي مي‌تواند در اثر خشک شدن درياچه اروميه رخ دهد و بر همين اساس تحقيقاتي در سه روستاي اطراف درياچه اروميه انجام شد و وقوع بيماري‌هاي تنفسي مشاهده شد.

به گفته وي بيماري‌هاي تنفسي که مردم حاشيه اين درياچه را تهديد مي‌کند، احتمال دارد مردم پايتخت را نيز تهديد کنند و اين مسئله با رسيدن ريزگردها به تهران اتفاق مي‌افتد.

ساعي، تلاش گسترده براي تثبيت نمک‌ها در سطح درياچه را گامي در جهت کنترل اين وضعيت معرفي کرد.

 

سرطان تلخ است، اما همياري‌هاي صورت گرفته براي درمان آن، هميشه صحنه‌هاي زيبايي را خلق مي‌کند. يکي از اين تصاوير، دست در دست هم نهادن مسئولان استاني و مردم خير تبريز براي ساخته شدن و تجهيز بيمارستان تخصصي کودکان سرطاني شهر در کنار بيمارستان کودکان است.

اتفاقي که همزمان با روز جهاني سرطان و دهه فجر، و با حضور وزير بهداشت و درمان، نماينده ولي فقيه در استان، استاندار آذربايجان‌شرقي، مسئولان دانشگاه‌ها، خيران و بيماران بهبود يافته رخ داد و جرقه اميدي در دل خانواده‌هاي بسياري ايجاد کرد.

رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز در اين مراسم با اشاره به وضعيت نامطلوب بستري کودکان سرطاني در بيمارستان کودکان تبريز در سال‌هاي گذشته، تغيير و تحول در اين حوزه را اقدامي ضروري معرفي کرد.

به گفته محمدحسين صومي، روند احداث اين بيمارستان در مدت کمتر از 2 سال و به سرعت انجام شد و در مدت 18 ماه ساخت اين بيمارستان را با همراهي شهرداري تبريز به اتمام رسانديم.

وي گفت: بيمارستان کودکان سرطاني تبريز در 4 هزار و 500 متر و با اعتبار 60 ميليارد ريال به خاتمه رسيد و برگ زريني در فعاليت‌هاي حوزه درمان محسوب مي‌شود.

***

اهميت توجه به سلامتي در روايات متعدد ديني مورد تاکيد قرار گرفته و اين تاکيد نشانگر اهميت اين مسئله است.

آيت‌الله محسن مجتهد شبستري در مراسم بهره‌برداري از بيمارستان کودکان سرطاني تبريز در اين خصوص گفت: بر اساس روايات اسلامي صحت بدن يکي از برترين نعمت‌ها بوده و تا زماني که انسان سالم باشد قدر سلامت را نمي‌داند و البته اگر کسي بيمار شد احتياج به درمان و دارو دارد.

به گفته نماينده محترم ولي فقيه در استان، احداث بيمارستان براي کودکان سرطاني و درمان بيماران صعب‌العلاج سرطاني اقدامي ارزشمند و شايسته تقدير است.

وي با بيان اينکه وزير بهداشت درمان و آموزش پزشکي يکي از خدوم‌ترين وزراي دولت است، اظهار داشت: يکي از مجريان اصلي طرح تحول سلامت وزير بهداشت است و خدمات زيادي داشته‌اند و البته در زمينه توسعه مراکز درماني و احداث بيمارستان کودکان استانداري و شهرداري تبريز نيز همکاري داشته‌اند.

امام جمعه تبريز با اشاره به همراهي صورت گرفته در زمينه احداث اين بيمارستان، خواستار استمرار همکاري در زمينه تجهيز و اداره اين بيمارستان شد.

***
مهدي يوسفي، شهردار منطقه يک تبريز که بخش اصلي ساخت و تکميل بيمارستان کودکان مبتلا به سرطان را بر عهده داشت، به ثمر نشستن اين اقدام را باقيات و صالحاتي ماندگار براي جامعه به ويژه کودکان بيمار دانست.

به گفته وي، انجام چنين اموري مي‌تواند رضايت مردم و خداوند را در پي داشته باشد و به بهبود کيفيت زندگي مردم ياري برساند.

شهردار منطقه يک تبريز همچنين بر استمرار حضور شهرداري در انجام فعاليت‌هاي مهم شهر تاکيد کرد و گفت: کودکان، نشان دهنده مهرباني خداوند بر روي زمين هستند و شايسته است براي دور کردن آلام و دردهايشان، تلاش کنيم.

يوسفي از تمام کساني که در مدت برنامه‌ريزي و اجرايي شدن اين پروژه صادقانه و خالصانه براي رضايت خدا تلاش کرده‌اند قدرداني نمود.

***
و در نهايت، همراهي مردم شهر تبريز و خيران سلامت و گروه‌هاي جواني مانند جمعيت خيريه قلب‌هاي سبز به تسريع اين روند ياري رسانده است.

اين همراهي با حضور کودکان بهبود يافته از سرطان در مراسم افتتاح بيمارستان کودکان مبتلا به سرطان نمودي ديگر يافت.

اين کودکان با لبي خندان و شاخه گل‌هايي در دست، به عنوان اعضاي جمعيت خيريه قلب‌هاي سبز که در سال‌هاي آتي با بيماري سرطان جنگيده و بهبودي حاصل کرده‌اند، پيام قدرداني و تشکر خود را با اهداي شاخه هاي گل و قرائت شعري به دکتر هاشمي، وزير بهداشت و حاضران نيک انديش مراسم رساندند تا نشان دهند هر کودکي، پيام آور شادماني و نشاط و برکت خداوند است.

بيتا دختر 12 ساله که با کمک‌ها و حمايت‌هاي مادي و معنوي حاميان جمعيت قلب‌هاي سبز توانسته بيماري سرطان را شکست دهد به نمايندگي از تمام کودکان بهبود يافته، شعري را براي حاضرين قرائت کرد و «زمستان» قطره‌هاي اشک را از ديدگان مهمانان جاري نمود...

دختر استوار تبريزي، در انتهاي شعرش گفت: آرزو دارد روزي پزشک شود و پس از اتمام تحصيلات پزشکي، به عنوان يکي از پزشکان خير به کودکان مبتلا به سرطان کمک کند، تا همه کودکان روزگار آرامش و صحت را تجربه کنند و شادمانه کودکي کنند.

***

ساخت و آغاز به کار بيمارستان جديد کودکان تبريز، نويد بخش روزهاي کم دغدغه‌تري براي پدر و مادرهايي است که نوگلشان را به درمانگران دلسوز سپيدپوش مي‌سپارند و اميدوارند روزي کودکشان مانند بيتا و احمد و منيره و ديگر کودکان بهبود يافته، با پاهاي کوچک خودش از بيمارستان خارج شود.

با اين حال لازم است بيشتر مراقب سلامتي‌مان و گل‌هاي زندگي مان باشيم، لازم است سالمتر زندگي کنيم و احتمال بروز چنين بيماري‌هايي را به حداقل برسانيم؛ که سرطان، هم «هزينه» و هم «درد» دارد...

نگارنده: فرينوش اکبرزاده

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 4 + 8

  آخرین اخبار
افتتاح نمايشگاه توانمندي هنرمندان ايراني در استانبول به مناسبت هفته زن
در موضوع قطعي برق شب يلدا، حال مردم رعايت شود
محدوده تردد ارس پلاکها افزايش يافت
تمام ادارات و دستگاه هاي اجرايي آذربايجان‌شرقي پنجشنبه فعال هستند
ثبت عميق‌ترين گمانه اکتشافي شمال‌غرب کشور در شرق معدن مس سونگون
ساعت کاري ادارات تا پايان بهمن ماه تغيير کرد
تجهيز و توانمندسازي آزمايشگاه مدارس آذربايجان‌شرقي
کلاس هاي دانشگاه هاي آذربايجان شرقي تا پايان هفته مجازي است
ستارخان به صحنه بازگشت
تبريز تبديل به کارگاه عمراني کلانشهرهاي کشور شده است
  پربازدیدترین اخبار
فرزندآوري در دنياي پرچالش: از سياست‌هاي دولتي تا واقعيت‌هاي اجتماعي و فرهنگي
ساعت کاري ادارات تا پايان بهمن ماه تغيير کرد
تجهيز و توانمندسازي آزمايشگاه مدارس آذربايجان‌شرقي
محدوده تردد ارس پلاکها افزايش يافت
ادارات آذربايجان شرقي امروز باز است
در موضوع قطعي برق شب يلدا، حال مردم رعايت شود
تمام ادارات و دستگاه هاي اجرايي آذربايجان‌شرقي پنجشنبه فعال هستند
ثبت عميق‌ترين گمانه اکتشافي شمال‌غرب کشور در شرق معدن مس سونگون
تبريز در بند ترافيک: آيا هوشمند سازي حمل و نقل عمومي و فرهنگسازي مي تواند راهگشا باشد؟
افتتاح نمايشگاه توانمندي هنرمندان ايراني در استانبول به مناسبت هفته زن
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.