احرار خبر: يک متخصص تغذيه توصيه کرد که افراد براي کنترل وزن و پيشگيري از بيماري هاي قلبي دست به دامن قرص ها و دارو هاي شيميايي نگردند بلکه فيبر هاي تغذيه اي را در رژيم غذايي خود بگنجانند.
به گزارش احرار خبر، دکتر حسن فرهاد غيبي اظهار کرد: از تأثيرات فيبرغذايي بر بدن به کاهش ريسک بيماري هاي قلبي، کاهش چربي و فشارخون، تعديل وزن بدن، آنتي اکسيدان، کاهش ريسک ابتلا به ديابت، کاهش ريسک ابتلا به يبوست، افزايش جذب آهن، کلسيم، روي و منيزيم وتأثير بر بيماري هاي التهابي و سرطان روده بزرگ و کمک به هضم غذا اشاره کرد.
وي در تشريح انواع فيبرهاي تغذيه اي گفت: فيبرهاي موجود در مواد غذايي دو نوع هستند: فيبرهاي محلول كه از نامشان پيداست در آب حل مي شوند و يك ماده ژله مانند تشكيل مي دهند. اين نوع فيبر باعث پايين آوردن كلسترول خون مي شود و در برنج، جو، جو دوسر، مركبات و حبوباب يافت مي شود. فيبرهاي محلول به كاهش وزن نيز كمك مي كند. چرا که در دستگاه گوارش با اسيد هاي چرب، کلسترول و اسيد هاي صفراوي باند مي شوند و دفع آنها را آسان مي کنند،همچنين بعد از مصرف غذاي حاوي اين نوع فيبر فرد احساس سيري و سنگيني مي كند و در نتيجه ديرتر گرسته مي شود.
وي ادامه داد: فيرهاي نامحلول در آب حل نمي شود و سبب افزايش سرعت حركت مواد غذايي در دستگاه گوارش شده و حجم مدفوع را افزايش مي دهد. سبوس گندم، آرد كامل گندم، انواع سبزي ها و آجيل منبع بسيار خوب فيبر نامحلول مي باشد.
متخصص تغذيه يكي از دلايل ايجاد يبوست را عدم دريافت كافي مواد غذايي حاوي فيبر دانست و گفت: هر دو نوع فيبر (محلول و نامحلول) براي رفع يبوست و كمك به سهولت دفع موثر است. پس استفاده بيشتر از ميوه ها، سبزي ها، غلات كامل و حبوبات كه حاوي فيبر زيادي هستند بهترين درمان يبوست مي باشند.
وي اضافه کرد: برخي افراد براي درمان يبوست از ملين ها و مسهل ها استفاده مي کنند، که در بلند مدت با مشکلاتي مواجه مي گردند ولي روش درست درمان يبوست گنجاندن رژيم غذايي پر از فيبر و سبوس مي باشد.
فرهاد غيبي توصيه کرد که روزانه از هر دو دسته فيبرهاي محلول و غير محلول در آب استفاده نماييد براي مثال از انواع نان هاي سبوس دار، انواع ميوه ها، انواع سبزي ها، حبوبات و انواع مغزها استفاده گردد.
وي ادامه داد: در کشور ما بيشتر برنجي که استفاده ميکنيم، سفيد و شيري رنگ است اما در ديگر کشور هاي آسيايي بيشتر برنج مصرفي به صورت قهوه اي رنگ است. دليل تفاوت رنگ در برنج وجود سبوس است، سبوس موجود در برنج منبع اصلي دريافت سبوس محلول در آب مي باشد که ويتامين هاي مابين لايه بيروني و دروني سبوس برنج نقشي اساسي در سلامت پوست و مو ايفا مي کند.
وي با بيان اينکه يبوست بر خلق وخوي افراد نيز تاثيرگذار است، گفت: زماني که افراد از مشکلات دفعي رنج مي برند عصبي، پرخاشگر و رنگ پوست تيره اي پيدا مي کنند.
اين متخصص تغذيه اظهار کرد: در جامعه ما مشکلات يبوستي بسيار شايع است، هموروئيد، سرطان کلون و شقاق و عفونت هاي گوارشي از جمله مواردي هستند که با مصرف فيبرها به راحتي مي توان از ابتلاي به آنها جلوگيري کرد.