احرار خبر: نماينده مردم اردبيل، نير، نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي گفت: مديران خسته و ناکارآمد عامل اصلي و مانع حقيقي توسعه استان اردبيل هستند که تا اين نارسايي برطرف نشود، امکان توسعه و پيشرفت در استان اردبيل وجود ندارد.
به گزارش احرار خبر، منصور حقيقتپور در جمع نخبگان و اعضاي پارک علم و فناوري اردبيل اظهار کرد: امروز تمام کشورهاي دنيا اگر به مرزهاي پيشرفت و توسعه رسيدند به برکت ارج نهادن به سرمايههاي فکري و انساني بوده و صرف منابع طبيعي، موقعيت جغرافيايي و ذخاير زيرزميني اين پيشرفت و ارتقاء به دست نميآيد.
وي گفت: اگر کشور ژاپن با وسعت معادل کشورمان امروز به مرزهاي پيشرفت رسيده است در سايه توجه به منابع انساني و سرمايه علم و تخصص، تحقيق و پژوهش بوده که حتي از بسياري از کشورهاي اسلامي جلو زده است در حالي که در مکتب اسلام بالاترين ارزش و جايگاه به علم، دانش و آگاهي داده شده است.
نماينده مردم اردبيل، نير، نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: هيچ مکتب و جريان فکري به اندازه اسلام به علم و دانش اهميت ندادند به طوري که به رغم اين توضيح دين اسلام، بسياري از کشورهاي اسلامي در اين زمينه دچار غفلت و کوتاهي شدهاند.
حقيقتپور با بيان اينکه در شب عمليات خيبر با شهيد عمران پستي عالم و دانشمند در باب اين موضوع که چرا در روايات و احاديث بيان شده است قلم علما از خون شهدا برتر است، تصريح کرد: اين اهميت علم و دانش و آگاهي را به عنوان يک جهاد مقدس نشان ميدهد و ثابت ميشود که علم توسعه دانش و انديشههاي نوين در مکتب اسلام از جايگاه رفيع و منزلت بالايي برخوردار است.
وي گفت: در دنياي کنوني چارهاي جز توسعه علم، توسل به انديشهها و تفکرات نوين نداريم و اگر مزيتهاي علمي مهم شمرده شود قطعا توسعه در ساير عرصهها نيز اتفاق ميافتد.
نماينده مردم اردبيل، نير، نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي بيان کرد: با تلاش عادي و ساده نميتوان در دنياي کنوني در مسير پيشرفت قرار گرفت بلکه بايد از ظرفيت شرکتهاي دانشبنيان در مسير ارتقاي روزافزون استفاده کرد چراکه معتقدم توليد قدرت و جايگاه ژئوپليتيکي منطقهاي و جهاني در دستيابي به توسعه علمي، تحقيقاتي و پژوهشي است که قدرت جمهوري اسلامي را مضاعفتر خواهد کرد.
حقيقتپور تصريح کرد: ما اگر امروز به دانش هستهاي، توليد انواع موشکها، علوم نظامي و .. در سايه توانمندي جوانانمان دست پيدا کرديم و وزن قدرت و صلابتمان را افزايش داديم قطعا اين امکان بازدارندگي بيشتر را در عرصههاي مختلف فراهم ميآورد.
خيمه علمي و پژوهشي در بخش صنعت و کشاورزي نجاتبخش است
نماينده مردم اردبيل، نير، نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي ضرورت بهرهگيري از انديشههاي نو و جهش علمي را در بخشهاي مختلف اعم از دفاعي، نظامي، کشاورزي، گردشگري و ... يادآور شد و افزود: در صحنه کشاورزي با تکنيکهاي جديد و علوم و فنون نوين ميتوانيم به پيشرفتهاي واقعي دست پيدا کنيم.
حقيقتپور بيان کرد: اگر در کشورهاي همچون فرانسه و آلمان توليد محصولات کشاورزي اقتصادي، اما در پارسآباد و بيلهسوار اين توليد به صرفه نيست و قدرت رقابت توليدکنندگان اين بخش به حداقل رسيده به خاطر بيتوجهي به شيوههاي نوين در توليد محصولات کشاورزي است.
وي استفاده از شيوههاي جديد همچون کشت فشرده، عمودي، ارگانيک، و ... را چاره کار در پيشبرد اهداف بخش کشاورزي بيان کرد و گفت: ما اگر ميخواهيم در بخش کشاورزي و صنايع مرتبط با آن حرف اول را بزنيم بايد خيمه علمي، پژوهشي و تحقيقاتمان را در بخش صنعت، کشاورزي و گردشگري برپا کرده و در اين مسير موفق عمل کنيم.
نماينده مردم اردبيل، نير، نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي عنوان کرد: اگر ما در صنعت هستهاي، موشکي و هوا فضا موفق هستيم ولي در صنعت خودرو پيشرفتي را شاهد نيستيم دليل آن برخي سياسيکاريهايي است که در بخش خودرو شاهد آن هستيم و اين صنعت را به يک صحنه سياسيبازي تبديل کرده است.
حقيقتپور با بيان اينکه نبايد عنصر سياسي در راس کار اين صنعت پرمخاطب قرار گيرد، تصريح کرد: زماني که ما پيکان توليد ميکرديم صنعت خودرويي کره جنوبي شرايط مناسبي نداشت اما بعد از نيم قرن صنعت خودروي کره جنوبي از صنعت خودروي ما جلو زده و اين خود جاي تامل دارد که چگونه ما با سياسيکاري صنعت خودروي خودمان را ضايع ميکنيم.
وي کشور را نيازمند يک جهاد علمي و احترام به تحقيقات و پژوهشهاي کاربردي براي رسيدن به اهداف مورد نظر بيان کرد و گفت: ما تا زماني که کشورمان را پژوهشمحور و تحقيقمحور مديريت نکنيم و يا بخواهيم اين حوزهها را تعطيل کنيم قطعا با بزرگترين آسيبها روبهرو خواهيم شد.
نماينده مردم اردبيل، نير، نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي عنوان کرد: بزرگترين سرمايههاي علمي کشور و استان اردبيل به دليل خستگي و عدم اشتغال کامل دست به مهاجرت ميزنند و اين جاي تاسف است که نخبگان اين کشور به خاطر بيتوجهي و اهميت ندادن در حال مهاجرت به کشورهاي ديگر هستند.
استان اردبيل در بهرهبرداري علم و توسعه مباني آن، زمينه مساعدي ندارد
نماينده مردم اردبيل، نير، نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي اضافه کرد: بنده از دوران استانداري در اردبيل تلاش کردم تا از ظرفيت محققان، پژوهشگران و صاحبان علم و دانشگاهي در مسير توسعه استان بهره بگيريم به طوري که در دوران استانداري بنده پارک علم و فناوري مجوز گرفته و فعاليتهاي اين مجموعه آغاز شده است.
حقيقتپور يادآور شد: ما سازماندهي خوبي را در استان در بهرهبرداري از علم و توسعه مباني تحقيق و پژوهش به اندازه کافي نداريم هر چند که در دوران نمايندگي تلاش کرديم تا برخي از امکانات و ظرفيتهاي ملي را به سمت استاني سوق دهيم.
وي گفت: استان اردبيل در بخش نفت و گاز از ميانگين و معدل کشوري پايينتر بود که با پيگيريهاي انجام شده براي تغيير توليد کارخانه پتروشيمي اردبيل از اوره و آمونياک به محصول پروپلين واحد صنعتي پتروشيمي الايبي، اچايبي، احداث پالايشگاه با ظرفيت 20 هزار بشکه و همچنين واحد متانول سعي کرديم تا در اين حوزه سهم توسعهايمان را دريافت کنيم.
نماينده مردم اردبيل، نير، نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي با انتقاد از مديران خسته و ناکارآمد استان که مانع اصلي توسعه و ترقي هستند گفت: ما با اخذ مجوز با هزاران رفع مشکلات و پيگيريها براي اين استان زمينه احداث پالايشگاهي را فراهم کرديم اما متوليان امر قادر نيستند در اين استان زمين آن را تامين کنند به طوري که آب منطقهاي و منابع طبيعي مخالف راهاندازي چنين مجموعههايي هستند.
حقيقتپور افزود: راهاندازي اين چهار واحد بخش صنايع نفت و گاز ميتواند براي 5 تا 6 هزار نفر از جوانان بيکار منطقه به ويژه با توسعه و تقويت بخشهاي تخصصي در رشتههاي همچون شيمي زمينه اشتغال توليد کند.
وي راهاندازي مرکز مطالعات و تحقيقات بينالمللي و تلاش براي اخذ مجوزهايي را با هدف راهاندازي واحدهاي انرژي هستهاي در استان بيان کرد و گفت: مرکز پرتودهي گاما با اشتغالزايي 100 نفر از فارغالتحصيلان رشتههاي فيزيک و همچنين واحد شتابدهنده گاما با ايجاد فرصتهاي اشتغال براي بيش از دهها هزار نفر از بيکاران منطقه ميتواند قسمتي از ظرفيتهاي علمي و تحصيلکردگان دانشگاهي استان را که فاقد درآمد کافي هستند، زمينه اشتغال فراهم کند.
نماينده مردم اردبيل، نير، نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي بيان کرد: در کنار اين اقدامات قرار است نيروگاه زبالهسور، دو کارخانه داروسازي و دهها واحد توليدي صنعتي و مراکز علمي تحقيقاتي بستر اشتغال لازم و توسعه واقعي را فراهم آورد.
حقيقتپور در پايان سخنان خود اظهار کرد: انتظار داريم با ارائه پيشنهادهايي از طرف اهالي علم و فناوريهاي جديد، ما پيگير مسائل مختلف باشيم تا بتوانيم اهدافمان را در تحقق اشتغال نسل آينده به نتيجه برسانيم.