1394/10/27 - 20 : 53
کد خبر: 10421
معاون امور بازرگاني سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌شرقي:
افزودن ماده‌اي سمي جوهر قند به خمير نان براي سفيد شدن/نانوايان حق استفاده از آرد سفيد را ندارند
آحرارخبر:معاون امور بازرگاني سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌شرقي گفت: برخي نانواها اقدام به افزودن جوهر قند (بلانکيت) که ماده‌اي شيميايي است به نان مي‌کنند و اين افزودني موجب سفيد شدن رنگ نان مي‌شود.

غلامعلي راستي امشب در جلسه کار گروه استاني آرد و نان آذربايجان شرقي بر ضرورت پخت نان با شرايط مطلوب و سالم تاکيد کرد.

معاون امور بازرگاني سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌شرقي گفت: در ترکيب آرد کهنه و جديد و نيز استراحت آرد مطالبي وجود دارد که بايد رعايت شود تا آرد خوبي به بازار تحويل شود.

وي اظهار داشت: نانوايان حق استفاده از آرد نول يا همان آرد سفيد کامل را ندارد و اين آرد تنها در کيک‌سازي و بيسکويت سازي مصرف مي‌شود.

راستي خاطرنشان کرد: آردهاي پخت شده در نانوايي بايد از درصد مشخصي از سبوس برخوردار باشد و اين درصد در نان‌هاي لواش، سنگگ و بربري متفاوت است.

معاون امور بازرگاني سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌شرقي گفت: آرد با درجه سبوس 7 ، 12 و 14 درصد مصوب شده و اگر بتوانيم اين درصد را به حد کافي و مطلوب برسانيم سلامت مردم نيز حاصل مي‌شود و در اين راه نيازمند ايجاد فرهنگ در مردم هستيم تا با رنگ نان در اين مورد قضاوت نشود.

وي افزود: به عبارت ديگر رنگ سفيد نان دليل کيفيت نان نيست ولي متاسفانه مردم به نان‌هايي تمايل پيدا مي‌کنند که رنگ سفيدتري دارند.

راستي خاطرنشان کرد: درصدهاي قانوني در مورد نان بايد رعايت شود و بنا به اعلام مسئولان بهداشتي آرد نول در روده ايجاد چسبندگي مي‌کند و مشکلات بهداشتي دارد و هر چه نان تيره‌تر باشد داراي سبوس بيشتر بوده و سالم‌تر است.

معاون امور بازرگاني سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان‌شرقي گفت: قطع سهميه آرد نانوايان جزو اختيارات کار گروه  آرد و نان نيست و بر اساس اختيارات اين کار گروه بازديد و بررسي از نانواها انجام مي‌شود و به تعزيرات ارجاع مي‌شود.

وي ادامه داد: تعزيرات حکومتي مرجع برخورد با نانوايان متخلف بوده و کار گروه آرد و نان تنها نظرات تخصصي و کارشناسي را به تعزيرات ارجاع مي‌دهد.

راستي اظهار داشت: برخي نانواها اقدام به افزودن بلانکيت که ماده‌اي شيميايي است به نان مي‌کنند و اين افزودني موجب سفيد شدن رنگ نان مي‌شود.

براساس اين گزارش، «ماجراي افزودني‌هاي غيرمجاز به برخي مواد غذايي همچنان ادامه دارد. هنوز داستان استفاده از واکس و پارافين ميوه تمام نشده که اضافه کردن جوهر قند در نان‌هاي سنتي مطرح مي‌شود.

هر ايراني در سال 160 کيلوگرم و به طور متوسط هر روز 440 گرم نان مي خورد و به همين علت نان، جزو اصلي‌ترين خوراکي هاي سفره ايراني ها محسوب مي شود اما در ماه‌هاي اخير، اين ماده مغذي هم از ديگر خوراکي‌هاي آلوده عقب نمانده است و ميان خوراکي‌هاي آلوده‌اي مثل گوشت مرغ و پياز سرشار از سرب، سوسيس و کالباس پر از تفاله‌هاي آلوده به هورمون‌هاي سرطان‌زا، ميوه هاي مان آغشته به واکس، لبنيات آلوده به پالم و آب نوشيدني با نيترات بالا، جايي براي خودش باز کرده و بر اساس اخبار، به جوهر قند يا سديم ديتيونيت يا بلانکيت آلوده شده است.

نان، همين ناني که قوت غالب ايرانيان است، مصرف‌اش، خطرناک شده. پس از ماجراي جوش‌شيرين که ممنوعيت استفاده از آن در نان، بارها اعلام شده، حالا نوبت به جوهر قند رسيد.

جوهر قندي که بنا بر آنچه سازمان غذا و دارو اعلام کرده، منجر به تخريب پرزها و آنتي‌اکسيدان دستگاه گوارشي مي‌شود و افراد را دچار سوء‌هاضمه، زخم‌هاي گوارشي و از همه اينها بالاتر، سرطان دستگاه گوارش مي‌کند. مديرکل آزمايشگاه‌هاي مرجع سازمان غذا و دارو نسبت به اين افزودني‌هاي غيرمجاز، هشدار جدي داده است: «در برخي نانوايي‌ها با هدف مشتري‌پسند کردن نان، سفيدتر و نرم‌تر آن، از جوهر قند يا بلانکت استفاده مي‌کنند.»

به گفته اين مسئول در سازمان غذا و دارو، جوهر قند، به‌شدت براي سلامتي مضر است: « جوهر قند پس از ورود به بدن مي‌تواند منجر به تخريب پرزها و آنتي‌اکسيدان دستگاه گوارشي ‌شود، درصورت مصرف اين ماده، مصرف‌کننده دچار سوءهاضمه، زخم‌هاي گوارش مي‌شود، علاوه بر آن در کنار عوامل ديگر احتمال ابتلا به سرطان دستگاه گوارشي نيز افزايش مي‌يابد.»

«جوهر قند ماده‌اي شيميايي و سفيدکننده است که در صنعت رنگرزي، عکاسي و بازيافت کاغذ استفاده مي‌شود، اين ماده، پودر سفيدي است که براي سفيد کردن مواد، مصرف مي‌شود. ازسوي ديگر جوهر قند، مثل نيترات و نيتريت عمل مي‌کند و باقي‌مانده سموم است.»

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 4 + 8

  آخرین اخبار
افتتاح نمايشگاه توانمندي هنرمندان ايراني در استانبول به مناسبت هفته زن
در موضوع قطعي برق شب يلدا، حال مردم رعايت شود
محدوده تردد ارس پلاکها افزايش يافت
تمام ادارات و دستگاه هاي اجرايي آذربايجان‌شرقي پنجشنبه فعال هستند
ثبت عميق‌ترين گمانه اکتشافي شمال‌غرب کشور در شرق معدن مس سونگون
ساعت کاري ادارات تا پايان بهمن ماه تغيير کرد
تجهيز و توانمندسازي آزمايشگاه مدارس آذربايجان‌شرقي
کلاس هاي دانشگاه هاي آذربايجان شرقي تا پايان هفته مجازي است
ستارخان به صحنه بازگشت
تبريز تبديل به کارگاه عمراني کلانشهرهاي کشور شده است
  پربازدیدترین اخبار
فرزندآوري در دنياي پرچالش: از سياست‌هاي دولتي تا واقعيت‌هاي اجتماعي و فرهنگي
ساعت کاري ادارات تا پايان بهمن ماه تغيير کرد
تجهيز و توانمندسازي آزمايشگاه مدارس آذربايجان‌شرقي
محدوده تردد ارس پلاکها افزايش يافت
ادارات آذربايجان شرقي امروز باز است
در موضوع قطعي برق شب يلدا، حال مردم رعايت شود
تمام ادارات و دستگاه هاي اجرايي آذربايجان‌شرقي پنجشنبه فعال هستند
ثبت عميق‌ترين گمانه اکتشافي شمال‌غرب کشور در شرق معدن مس سونگون
تبريز در بند ترافيک: آيا هوشمند سازي حمل و نقل عمومي و فرهنگسازي مي تواند راهگشا باشد؟
افتتاح نمايشگاه توانمندي هنرمندان ايراني در استانبول به مناسبت هفته زن
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.