آحرارخبر:معاون امور بازرگاني سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجانشرقي گفت: برخي نانواها اقدام به افزودن جوهر قند (بلانکيت) که مادهاي شيميايي است به نان ميکنند و اين افزودني موجب سفيد شدن رنگ نان ميشود.
غلامعلي راستي امشب در جلسه کار گروه استاني آرد و نان آذربايجان شرقي بر ضرورت پخت نان با شرايط مطلوب و سالم تاکيد کرد.
معاون امور بازرگاني سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجانشرقي گفت: در ترکيب آرد کهنه و جديد و نيز استراحت آرد مطالبي وجود دارد که بايد رعايت شود تا آرد خوبي به بازار تحويل شود.
وي اظهار داشت: نانوايان حق استفاده از آرد نول يا همان آرد سفيد کامل را ندارد و اين آرد تنها در کيکسازي و بيسکويت سازي مصرف ميشود.
راستي خاطرنشان کرد: آردهاي پخت شده در نانوايي بايد از درصد مشخصي از سبوس برخوردار باشد و اين درصد در نانهاي لواش، سنگگ و بربري متفاوت است.
معاون امور بازرگاني سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجانشرقي گفت: آرد با درجه سبوس 7 ، 12 و 14 درصد مصوب شده و اگر بتوانيم اين درصد را به حد کافي و مطلوب برسانيم سلامت مردم نيز حاصل ميشود و در اين راه نيازمند ايجاد فرهنگ در مردم هستيم تا با رنگ نان در اين مورد قضاوت نشود.
وي افزود: به عبارت ديگر رنگ سفيد نان دليل کيفيت نان نيست ولي متاسفانه مردم به نانهايي تمايل پيدا ميکنند که رنگ سفيدتري دارند.
راستي خاطرنشان کرد: درصدهاي قانوني در مورد نان بايد رعايت شود و بنا به اعلام مسئولان بهداشتي آرد نول در روده ايجاد چسبندگي ميکند و مشکلات بهداشتي دارد و هر چه نان تيرهتر باشد داراي سبوس بيشتر بوده و سالمتر است.
معاون امور بازرگاني سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجانشرقي گفت: قطع سهميه آرد نانوايان جزو اختيارات کار گروه آرد و نان نيست و بر اساس اختيارات اين کار گروه بازديد و بررسي از نانواها انجام ميشود و به تعزيرات ارجاع ميشود.
وي ادامه داد: تعزيرات حکومتي مرجع برخورد با نانوايان متخلف بوده و کار گروه آرد و نان تنها نظرات تخصصي و کارشناسي را به تعزيرات ارجاع ميدهد.
راستي اظهار داشت: برخي نانواها اقدام به افزودن بلانکيت که مادهاي شيميايي است به نان ميکنند و اين افزودني موجب سفيد شدن رنگ نان ميشود.
براساس اين گزارش، «ماجراي افزودنيهاي غيرمجاز به برخي مواد غذايي همچنان ادامه دارد. هنوز داستان استفاده از واکس و پارافين ميوه تمام نشده که اضافه کردن جوهر قند در نانهاي سنتي مطرح ميشود.
هر ايراني در سال 160 کيلوگرم و به طور متوسط هر روز 440 گرم نان مي خورد و به همين علت نان، جزو اصليترين خوراکي هاي سفره ايراني ها محسوب مي شود اما در ماههاي اخير، اين ماده مغذي هم از ديگر خوراکيهاي آلوده عقب نمانده است و ميان خوراکيهاي آلودهاي مثل گوشت مرغ و پياز سرشار از سرب، سوسيس و کالباس پر از تفالههاي آلوده به هورمونهاي سرطانزا، ميوه هاي مان آغشته به واکس، لبنيات آلوده به پالم و آب نوشيدني با نيترات بالا، جايي براي خودش باز کرده و بر اساس اخبار، به جوهر قند يا سديم ديتيونيت يا بلانکيت آلوده شده است.
نان، همين ناني که قوت غالب ايرانيان است، مصرفاش، خطرناک شده. پس از ماجراي جوششيرين که ممنوعيت استفاده از آن در نان، بارها اعلام شده، حالا نوبت به جوهر قند رسيد.
جوهر قندي که بنا بر آنچه سازمان غذا و دارو اعلام کرده، منجر به تخريب پرزها و آنتياکسيدان دستگاه گوارشي ميشود و افراد را دچار سوءهاضمه، زخمهاي گوارشي و از همه اينها بالاتر، سرطان دستگاه گوارش ميکند. مديرکل آزمايشگاههاي مرجع سازمان غذا و دارو نسبت به اين افزودنيهاي غيرمجاز، هشدار جدي داده است: «در برخي نانواييها با هدف مشتريپسند کردن نان، سفيدتر و نرمتر آن، از جوهر قند يا بلانکت استفاده ميکنند.»
به گفته اين مسئول در سازمان غذا و دارو، جوهر قند، بهشدت براي سلامتي مضر است: « جوهر قند پس از ورود به بدن ميتواند منجر به تخريب پرزها و آنتياکسيدان دستگاه گوارشي شود، درصورت مصرف اين ماده، مصرفکننده دچار سوءهاضمه، زخمهاي گوارش ميشود، علاوه بر آن در کنار عوامل ديگر احتمال ابتلا به سرطان دستگاه گوارشي نيز افزايش مييابد.»
«جوهر قند مادهاي شيميايي و سفيدکننده است که در صنعت رنگرزي، عکاسي و بازيافت کاغذ استفاده ميشود، اين ماده، پودر سفيدي است که براي سفيد کردن مواد، مصرف ميشود. ازسوي ديگر جوهر قند، مثل نيترات و نيتريت عمل ميکند و باقيمانده سموم است.»