احرارخبر:عضو هيات علمي پژوهشکده علوم زمين گفت: با وجود 5ميليارد تن نمک در کف درياچه اروميه، اين درياچه ديگر به تراز اکولوژيک خود نميرسد.
اَهر يکي از شهرستان هاي شمالي استان آذربايجان شرقي است. اهر در ارتفاع يک هزار 340متري از سطح دريا، در 89کيلومتري شمال شرقي تبريز و 765کيلومتري شمال غربي تهران واقع شده است که اين شهر به عنوان پنجمين شهر پرجمعيت استان محسوب مي شود.
شهر اهر در مرکز منطقه سرسبز و خوش آب و هواي ارسباران و در فضايي به وسعت 15کيلومتر مربع گسترده شده است و به همين دليل، از آب و هوايي خوش بهرهمند شده است. اهر بزرگترين شهر منطقه ارسباران است و تا پيش از انقلاب اسلامي به عنوان مرکز اين منطقه شناخته ميشد.
اين شهرستان در ميان ارتفاعات مهمي چون قيزقلعهسي و كوه تاريخي معروف هشت سر محصور شده و دامنه ارتفاعات مزبور از جهات شمال و جنوب و غرب تا هوراند كشيده شده است. پستترين نقطه، بخش كنارههاي رودخانه قرهسو كه در قسمت شرقي شهرستان واقع و محل كشت و زرع انواع محصولات باغي و زراعي است.
اين شهرستان يکي از زيباترين شهرستان هاي استان است که در بيشتر ايام سال مملو از مسافر و گردشگر داخلي و خارجي است. اين شهرستان بيش از صدها اثر تاريخي، فرهنگي و گردشگري دارد که باعث شده به يکي از قطب هاي اصلي گردشگري استان تبديل شود.
ضرورت ايجاد زيرساخت هاي گردشگري در شهرستان اهر
حسن باقرپور عصر جمعه در کارگروه تخصصي ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري شهرستان اهر، اظهار داشت: با انتخاب شهر تبريز بهعنوان پايتخت گردشگري کشورهاي اسلامي در سال 2018طبق پيشبينيهاي انجامشده تبريز و ساير شهرستانها ميزبان ميليونها گردشگر و مسافر خواهد بود و بهاحتمالزياد اين گردشگران در شهرستانهاي آذربايجان شرقي نيز حضور مييابند که بايد در اين خصوص تمامي دستگاهها با يکديگر همکاري داشته باشند.
وي با اشاره به اينکه شهرستان اهر در ايام نوروز سال گذشته جزو شهرستانهاي برتر در امر خدمات رسان به مسافران و گردشگران قرارگرفته بود، ادامه داد: بازرسان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري که چندين بار امکانات اين شهرستان را بررسي کردند که خوشبختانه بهعنوان يکي شهرهاي مطلوب خدمات رسان در حوزه گردشگري انتخابشده است.
باقرپور افزود: پيشنويس طرح ساماندهي و ارتقاي خدمات سفرهاي نوروزي سال 95شهرستان اهر موردبررسي قرار گرفت تا اينکه هيچگونه کمبودي وجود نداشته باشد، هرکدام از دستگاههاي خدمات رسان اين شهرستان بهعنوان مسئولين بخشهاي ستاد ساماندهي سفرهاي نوروزي انتخاب و حکم آنها ابلاغ ميشود.
مسئول نمايندگي ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري شهرستان اهر بابيان اينکه معرفي ظرفيتهاي گردشگري براي جذب مسافران نوروزي در اين شهرستان ضروري است، گفت: بايد از هماکنون در راستاي جلب رضايتمندي مسافران و گردشگران بسترها و زمينههاي گردشگري را در شهرستان تقويت کنيم.
گنبد مقبره شيخ شهابالدين اهري در زلزله سال 91ترک برداشت
وي با اشاره به اينکه گنبد مقبره شيخ شهابالدين اهري که براثر زلزله ارسباران ترکهايي واردشده و طبق بخشنامه سازمان ميراث فرهنگي کشور بيش از 40نفر در داخل مقبره نبايد تجمع نکنند، بيان کرد: تاکنون کارشناسان مقاومت مقبره شيخ شهابالدين اهري بعد از تجربه زلزله ارسباران در برابر حوادث غيرمترقبه نتوانستهاند تشخيص دهند.
باقرپور به بازسازي مجدد مقبره شيخ شهابالدين اهري نيز اشاره کرد و گفت: قسمتي از آجرهاي مناره شيخ شهابالدين اهري تجديد بناشده و 3 هزار آجر اين مناره را که از اصفهان خريداري کردهايم و با پيمانکار در اين خصوص قراردادي انعقاد شده و براي شروع کار نياز به پيگيريهاي مسئولان شهرستان اهر است.
مسئول نمايندگي ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري شهرستان اهر با تأکيد بر اينکه مسجد جامع اهر باوجود قدمت هزارساله با برخي مشکلات مواجه شده است، يادآور شد: راهاندازي موزه سنگ ارسباران نياز به مکاتبه با شهرداري اهر دارد، درواقع، در سطح استان با کمترين هزينه تأسيس موزه کار آساني نبوده و اگر در شهر دو موزه داشته باشيم زيرساختهاي گردشگري فوقالعاده پيشرفت ميکند.
وي با اشاره به اينکه افزايش زيرساختهاي گردشگري در شهرستان اهر احتمال اينکه نمايندگي ميراث فرهنگي اين شهرستان به اداره تبديل شود وجود خواهد داشت، افزود: اگر چنانچه موزه سنگ ارسباران به جد پيگيري شود شايد تا ماههاي آينده توانستيم افتتاح کنيم.
ثبت ملي شيريني اهري
باقرپور همچنين گفت: تلاشهاي بسياري در زمينه? ايجاد بازارچه دائمي صنايعدستي در شهرستان اهر انجامشده که اين طرح جزو مصوبات استاني است، متأسفانه به نا به دلايلي نميتوانيم اين بازارچه را در پارک ولايت ايجاد کنيم و تنها مشکل سند زمين بوده و بر اساس مکاتبات با شهرداري براي واگذاري زمين 1600متري که آنها اين زمين را در صورت حفظ مالکيت واگذاري ميکنند.
مسئول نمايندگي ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري شهرستان اهر اظهار داشت: ميدان ارسباران با ايجاد آلاچيق زيرساختها براي راهاندازي بازارچه صنايعدستي آماده بوده و در صورت تمايل با احداث نمازخانه و تحويل آلاچيقها به توليدکنندگان صنايعدستي حتي ميتوانيم تا زمان اتمام ساخت بازارچه دائمي صنايعدستي و بهرهبرداري نيازهاي شهرستان را تأمين کند.
باقرپور در پايان با تأکيد بر اينکه ميراث فرهنگي کشور با ثبت ملي شيريني اهري شدن اعلام خرسندي کرده است، خاطرنشان کرد: طبق بررسيهاي کارگروه ثبت ملي شيريني اهري مستلزم هزينهاي در حدود دو ميليون تومان نياز دارد و اکنون ميراث فرهنگي توان تأمين اين هزينه را ندارد و براي تأمين مبلغ موردنياز با اصناف حوزه پختوپز شيريني اهري هم ياري کنند.