رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان اردبيل پيشبيني کرد، ميزان توليد گندم در استان اردبيل امسال به 690 هزار تن برسد.
عادل عبدايماني عصر امروز در جريان بازديد از طرحهاي توسعه بخش کشاورزي پارسآباد اظهار داشت: ما هرچند در سطح زيرکشت گندم ديم و آبي حدود سه تا هشت درصد کاهش داشتيم، اما به جاي گندم با هدف رعايت تناوب کشت در دشت مغان شاهد رغبت کشاورزان به کاشت کلزا و همچنين حبوباتي همچون عدس بوديم.
وي تصريح کرد: با کاهش هشت درصدي کشت گندم در اراضي آبي رقم سطح زيرکشت به 73 هزار و 500 هکتار و در اراضي ديم نيز با کاهش سه درصدي توليد گندم و علاقمندي زارعان به کشت اين محصول را شاهد بوديم.
عبدايماني با بيان اينکه امسال 22 هزار و 500 هکتار از اراضي منطقه مغان به کشت کلزا اختصاص يافته است، خاطرنشان کرد: پيشبيني ميکنيم امسال 50 هزار تن توليد اين محصول را شاهد باشيم که نسبت به سال گذشته اين رقم دو برابر شده است.
اين مسئول در ادامه سخنان خود با يادآوري اينکه در زمينهاي زراعي به جاي کشت گندم، کاشت عدس مرسوم شده است، اضافه کرد: اين جابهجايي در کاشت محصول به صورت محدود اتفاق افتاده و بيشتر با هدف رعايت تناوب کشت و سودآوري بيشتر بوده است.
وي، گندم منطقه مغان را از گندمهاي مرغوب در سطح کشور توصيف کرد و ادامه داد: ما همچنان پيشبيني ميکنيم که امسال نيز مرغوبترين محصول را از زارعان منطقه خريداري کنيم.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان از دو برابر شدن ميزان توليد کلزا در منطقه مغان خبر داد و بيان کرد: امسال 50 هزار تن کلزا در منطقه مغان توليد و براي روغنکشي به کارخانههاي روغن نباتي ارسال ميشود.
عبدايماني، سطح زير کشت کلزا را حدود 23 هزار هکتار اعلام کرد و يادآور شد: استان اردبيل از اين لحاظ مقام دوم کشور را دارد.
وي در ادامه سخنان خود گفت: در کنار توجه به کميت توليد ما مبارزه با بيماريها و رعايت تناوب زراعي را در دستورکار قرار داديم تا زمينه مساعد براي کشت و عملآوري مناسبتر فراهم آيد.
پارسآباد 100 درصد سورگم مورد نياز کشور را تأمين ميکند
در اين بازديد مدير جهاد کشاورزي شهرستان پارسآباد نيز افزود: 100 درصد بذر سورگم کشور در پارسآباد توليد شده و 80 درصد بذر ذرت نيز به دست توانمند کشاورزان اين منطقه توليد ميشود.
حسن روحي تصريح کرد: اين 100 درصد توليد سورگم شامل سه هزار تن محصول و 80 درصد ذرت نيز حدود 10 هزار تن ذرت مرغوب توليدي است که به ساير استانها ارسال ميشود.
وي عنوان کرد: در اين شهرستان 33 نوع محصول زراعي کشت ميشود، به طوري که در مجموع 66 هزار هکتار اراضي در کشت اول و دوم به توليد انواع محصولات زراعي اختصاص مييابد.
روحي در پايان اضافه کرد: 42 هزار هکتار کانالتگذاري و همچنين زهکشي اراضي منطقه انجام شده و حدود هشت هزار و 500 هکتار نيز با رقم اعتباري 20 ميليارد تومان در دست اجرا است