1403/09/21 - 13 : 35
کد خبر: 52676
برگزاري جلسه شوراي عشاير استان/ بررسي و حل مشکلات امور عشاير در استان
احرار: مدير کل امور عشاير استان آذربايجان شرقي گفت: نيازسنجي هاي مربوط به عشاير در حوزه زير بنايي و عمراني شناسايي شده و معين شده است تا انتهاي شهريور 1404 با بودجه 90 ميليارد تومن به اتمام برسد.
علي سبزيچي در جلسه شوراي عشايراستان گفت: طبق آخرين سرشماري انجام شده در سال 1400 هشت هزار و40 خانوار در فصل قشقلاق و 14 هزار و 212 خانوار در فصل ييلاق در استان وجود دارد؛ که اين عشاير متشکل از دو ايل بزرگ قره داغ،شاهسون و 9 طايفه به صورت مستقل است همچنين 23 هزار نفر عشاير مهمان از استان هاي ارديبل ، آذربايجان غربي و زنجان در استان زندگي ميکنند.
وي در ادامه با اشاره به اينکه آذربايجان شرقي يکي از استان هاي مهم و قابل توجه در زمينه عشاير است اذعان کرد: حدود 1درصد جمعيت استان در فصل قشلاق و 1.4 درصد جمعيت استان در فصل ييلاق را عشاير تشکيل مي دهند که اين جمعيت 3 درصد عشاير قشلاقي و 5 درصد عشاير ييلاقي کل کشور است.
مديرکل امور عشاير آذربايجان شرقي با بيان اينکه توانمندي هاي زيادي در جامعه عشايري استان وجود دارد افزود: فرهنگ غني ،سوابق درخشان سياسي و اجتماعي، جاذبه هاي گردشگري ،عرضه سالانه 285 هزار دام به بازار مصرف استان، توليد حدود 16 هزار متر مربع ورني و فرش وقالي و در اختيار داشتن حدود يک ميليون هکتار از مراتع از توانمندي هاي عشاير استان است. همچنين در اين راستا سالانه پنج هزار و310 تن گوشت، 34 هزار و 100 تن شير و يک هزار و 600 تن پشم توسط عشاير استان استان توليد ميگردد.
علي سبزيچي با اشاره به اينکه خدمات اداره کل امور عشاير در دو حوزه خدمات زيربنايي- عمراني و اقدامات آموزشي- فرهنگي انجام ميپذيرد گفت: کل نيازسنجي هاي مربوط به عشاير در حوزه زير بنايي و عمراني شناسايي شده و معين شده است تا انتهاي شهريور 1404 با بودجه 90 ميليارد تومن به اتمام برسد. همچنين حمايت از زنجيره گوشت قرمز، مطالعات در خصوص ايجاد ميدان عرضه دام زنده در کلانشهر تبريز،ارائه خدمات آموزشي ترويجي و حمايت از ترويج انرژي هاي نو از اهم اقدامات آموزشي و ترويجي بوده است.
وي گفت: از پروژه هاي شاخص اداره کل امور عشاير در سنوات گذشته ميتوان اجراي پروژه سد مخزني ارسباران کليبر، پروژه ي پمپاژ قلي بيگلو و حيدر کانلوخداآفرين، کانون جميعتي سلين کليبر، سد چل قشلاقي اهر و سد مخزني مغار اهر نام برد.
مديرکل امورعشاير آذربايجان شرقي با بيان اينکه به اجراي ماده پنج آيين نامه ساماندهي عشاير کم توجهي ميشود اذعان کرد: طبق اين آيين نامه دستگاه هاي اجرايي موظف هستند بخشي از اعتبار مصوب خود را در مناطق عشايري هزينه نمايند که متاسفانه بيشتر دستگاه هاي اجرايي به اين موضوع توجهي نميکنند.
علي سبزيچي ادامه داد: عدم وجود صنايع تبديلي و تکميلي کافي، توجه نداشتن به بخش صنعت و خدمات، حضور نداشتن سرمايه گذار بخش خصوصي، نبود آنتن دهي تلفن همراه به خصوص در مناطق ييلاقي استان و عدم وجود خانه هاي بهداشت خصوصا در مناطق ييلاقي از مهم ترين مشکلات و مسايل مربوط به عشاير است.
وي افزود: دستورالعمل احداث خانه هاي بهداشت توسط وزارت بهداشت تهيه شده است اما در استان ما اين نيازسنجي صفر اعلام شده است که اگر اين موضوع توسط دانشگاه هاي علوم پزشکي استان نياز اعلام مي شد بودجه و کادر لازم توسط وزارت بهداشت تامين مي گرديد.
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: