1394/05/18 - 18 : 26
کد خبر: 5180
آبرساني به درياچه اروميه از طريق گرجستان و ارمنستان انجام مي شود
احرارنيوز:نماينده مردم شبستر در مجلس شوراي گفت : آبرساني به درياچه اروميه از طريق گرجستان و ارمنستان انجام مي شود و مطالعات آن انجام شده است .
علي عليلو روز يکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد : اين آبرساني از سرچشمه هاي کرا و درياچه سوان در گرجستان و ارمنستان با سه ايستگاه پمپاژ که هر سه ايستگاه در طرف ايران قرار دارد،انجام مي شود .
وي افزود : انتقال آب از درياي خزر توجيه ندارد و آلايندگي اين دريا و هزينه بالاي انتقال موضوع آبرساني از اين دريا را منتفي مي کند .
وي خاطر نشان کرد : حجم آب درياچه از 36 ميليارد متر مکعب اکنون به دو ميليارد متر مکعب رسيده در اين صورت انتقال ته مانده آب زاب و ارس تاثير مهمي نخواهد داشت .
عليلو با اشاره به اينکه عمده مراحل اين طرح در ايران قابل اجرا است، گفت : پيش بيني مي کنيم که اين انتقال دو ساله صورت گيرد .
وي يادآور شد : بر اساس تهاتر و خريداري آب از اين دو کشور آبرساني به درياچه اروميه انجام مي شود و بر اساس اين طرح،با دبي آب 60 تا 80 متر مکعب در ثانيه از کشور گرجستان و ارمنستان وارد کشور خواهد شد .
وي با تاکيد بر اينکه دولت دکتر روحاني در خصوص پيگشيري از پس روي درياچه اروميه موفق عمل کرده است ،گفت : اگر مانع عقب نشيني درياچه اروميه نشويم در آينده پنج استان را دچار تهديد جدي خواهد کرد ، از جمله ضايعات مختلف و فاجعه هاي انساني اين مناطق را در برخواهد گرفت.
وي خاطرنشان کرد: بر اين اساس هر چه براي احيا درياچه اروميه هزينه کنيم در واقع سرمايه گذاري است .
عليلو همچنين از امضاي يک تفاهم نامه با سرمايه گذار خارجي در زمينه راه اندازي نيروگاه 10 هزار مگاواتي توليد برق در استان خبر داد و گفت: با يک شرکت بلژيکي که سهامداران آن ترک هستند تفاهم نامه امضا شده تا نسبت به راه اندازي هفت سايت نيروگاهي در شهرستان هاي آذربايجان شرقي که شامل شهرهاي اهر، ميانه، مراغه، ارس، سراب، تبريز و به زودي در شبستر مي باشد، اقدام کنند.
وي افزود : براي شش هزار مگاوات در استان نيز پروانه صادر شده است و منتظر تعيين سايت،صدور مجوز و اقدام مسوولان هستيم .
وي همچنين با اشاره به ظرفيت هاي بالاي صنعت خودروسازي در آذربايجان شرقي گفت : اين استان را قطب سوم خودروسازي در ايران مي کنيم و حتي مي تواند به قطب اول هم تبديل شود .
عليلو خاطر نشان کرد : از سال 47 تا کنون صنعت مولد در تبريز شکل گرفته و داراي ظرفيت توليد ماشين آلات مختلف مي باشد .
عضو کميسيون صنايع مجلس شوراي اسلامي ادامه داد : اگر صنعت خودروسازي دولتي ايران به سمت خصوصي شدن واقعي پيش نرود وارد بحران جدي خواهد شد .
عليلو اضافه کرد : رقباي ايران در صنعت به خصوص چين در قواره کاملا خصوصي وارد مي شوند و در اين شرايط صنعت خودرو سازي دولتي محکوم به شکست است .
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: