احرار: عضو هيات رييسه و نماينده مردم تبريز، اسکو و آذرشهر در مجلس شوراي اسلامي گفت: درياچه اروميه موضوع صرف زيست محيطي است بر اين اساس احياي درياچه اروميه همت همگاني تمام ادارات و نهادهاي مردمي را مي طلبد.
روح الله متفکرآزاد روز چهارشنبه در همايش ملي ايده ها و راهکارهاي نوين در توسعه پايدار حوضه آبريز درياچه اروميه، افزود: حوزه مطالبات اين مساله، سياسي نيست بلکه زيست محيطي است و بايد همه دستگاه ها، سازمان ها و به ويژه نهادهاي مردمي و تشکل هاي غيردولتي با تمام توان براي احياي آن کوشش کنند.
وي نقش دانشگاه ها و مجامع علمي براي احياي درياچه اروميه را بسيار مهم، اثرگذار و قابل دسترس خواند و با تاکيد بر اينکه تصميم گيران بايد از توان علمي مراکز تحقيقاتي استفاده کنند، اظهار کرد: نظام حل مسايل در جهان کنوني بايد از مسير دانشگاه ها عبور کند و چون ايران داراي نيروي انساني توانمند و علمي در حوزه هاي گوناگون است، بايد از اين ظرفيت بسيار بزرگ براي اجراي طرح هاي زيست محيطي مثل درياچه اروميه بهره برداري کرد.
متفکرآزاد بحران هاي آبي را مهمترين و بزرگترين محل نزاع دولت و ملت ها در آينده بيان و اظهار کرد: بر همين اساس بايد با هم افزايي داخلي و منطقه اي از چنين بحران هايي به سلامت عبور کنيم.
عضو هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي يکي از ماموريت هاي بسيار مهم وزارت امور خارجه را پرداخت واقعي و به هنگام به مساله ديپلماسي آب بيان کرد و يادآور شد: در نشست هاي اخير وزير مربوطه با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به اين مساله مهم تاکيد شده است.
متفکرآزاد تبعات ناشي از خشک شدن درياچه اروميه را بسيار وسيع برشمرد و با اشاره به اينکه مسايل اجتماعي، معيشتي، اقتصاد، کشاورزي و حتي فرهنگ منطقه دچار لطمات جدي از اين ناحيه مي شود، ادامه داد: دربرگيري اين موضوع بسيار فراتر از استان هاي همجوار است.
روح الله متفکرآزاد عضو هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي
به گفته وي با از بين رفتن درياچه اروميه مساحتي معادل هفت برابر تهران نه به بيابان که تبديل به شوره زار خواهد شد که آثار منفي و هزينه هنگفت آن در حوزه هاي سلامت و اقتصاد و فرهنگ غيرقابل تصور است، به طوري که عمق ??? کيلومتري بستر درياچه به طور مستقيم تحت تاثير بادهاي نمکي قرار مي گيرد.
متفکرآزاد نابودي اشتغال، کشاورزي و زيست بوم منطقه را از آثار آني خشک شدن درياچه اروميه بيان و اضافه کرد: اينکه تخصيص اعتبار براي حفظ و احياي اين نگين آذربايجان هزينه تصور شود اشتباهي محض است، چون هرگونه هزينه در اين بخش که محيط زيست بخش اعظمي از جغرافياي کشور و حجم جمعيتي چندين ميليوني را شامل مي شود، در حقيقت سرمايه گذاري فراملي است.
به گفته وي هر ميزان سرمايه گذاري و هزينه براي احياي درياچه اروميه به معني جلوگيري از هزينه هاي هنگفت در حوزه کشاورزي، سلامت و بيکاري است.