معاون سازمان جهادکشاورزي آذربايجانشرقي از صادرات 113 هزار تن پياز خبر داد و گفت: آشفته کردن بازار از سوي دلالان موجب گراني قيمتها، فشار بر مصرفکننده و در نتيجه پولدار شدن سودجويان شده است.
به گزارش احرارنيوز ايوب ايرانيفام در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به نزديکي طرح استمرار و سرازيري پياز توليدي استانهاي گرمسير حداکثر تا 10 روز آينده و باقي ماندن حدود 5 هزار و 500 تن پياز در انبارهاي استان اظهار کرد: با توجه به افزايش قابل توجه قيمت پياز در بازارهاي داخلي، اگر پيازکاران در يک هفته آينده اقدام به فروش پيازهاي انبار شده نکنند علاوه بر کاهش قيمت، موجب ضايعات محصول شده و متضرر خواهند شد.
وي با بيان اينکه کشاورزان بايد با فروش به موقع پيازهاي انبار شده، ضمن کسب درآمد مناسب سعي کنند حداکثر تا نيمه اول ماه جاري محصول خود را به بازار مصرف عرضه کنند، افزود: اگر کشاورزان به موقع محصولشان را به بازار عرضه نکنند با سرازير شدن توليد زمستانه پياز مناطق جنوب، به زودي بازار اشباع شده و از اين طريق توليدکنندگان آسيب خواهند ديد.
ايرانيفام با اشاره به افزايش قيمت پياز در ميادين ميوه و تره بار گفت: براي کاهش قيمت پياز، فعلاً صادرات محصول پياز متوقف شده است ولي بايد تاکيد کنيم که لغو صادرات پياز در صورتي که مازاد مصرف در استان وجود دارد چاره کاهش قيمت آن نيست.
عامل گراني پياز باز دلالان اعلام شد
وي دلالان بازار پياز را عامل اصلي گرانيهاي اخير در بازار عنوان کرد و افزود: آشفته کردن بازار از سوي دلالان موجب گراني قيمتها، فشار بر مصرفکننده و در نتيجه پولدار شدن سودجويان که آفت اقتصاد است را فراهم ميکند.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهادکشاورزي استان با تأکيد بر اينکه محصولي که توانسته علاوه بر تأمين مصرف داخل به ارزآوري براي کشور نيز موفق شود نبايد درگير سودجويان و نوسانات قيمت شود، افزود: افزايش قيمت پياز در صورتي که کمبودي در کشور وجود ندارد جاي بحث داشته و از اين رو به جهت اينکه تنظيم بازار محصولات کشاورزي فعلاً خارج از حوزه بخش کشاورزي بوده و لذا اين سازمان عملاً نمي تواند در اين خصوص در عرصه بازار ، مانوري انجام دهد.
بارش در جنوب عامل گراني پياز
وي يکي از دلايل افزايش قيمت را بارشهاي پراکنده اواخر بهمن ماه در مناطق جنوبي کشور و به تبع آن عدم برداشت به موقع محصول پياز در اين مناطق عنوان کرد و افزود: در صورت ورود پياز از مناطق جنوبي کشور قطعاً صاحبان پيازهاي انبار شده هم از نظر کاهش قيمت و نيز به لحاظ ضايع شدن محصولاتشان متضرر خواهند شد.
ايرانيفام همچنين از کشاورزان و توليدکنندگان استان براي رعايت الگوي کشت به جهت محدوديت منابع آبي و کنترل سطح زيرکشت محصولاتي همچون پياز در سال آتي خواست با رعايت الگوي کشت اقدام به کشت ساير محصولات با نياز آبي کم مثل کلزا و گلرنگ اقدام کنند تا ضمن استفاده بهينه از آب موجود و کسب درآمد بيشتر، در تامين مواد اوليه روغن نباتي نيز نقش بسزايي داشته باشند.
صادرات 113 هزار تن پياز به خارج از کشور
وي از صادرات پياز مازاد بر مصرف استان به شش کشور عراق، ارمنستان، آذربايجان، روسيه، کويت و قطر خبر داد و گفت: امسال شاهد افزايش 40 درصدي صادرات پياز نسبت به سال گذشته بودهايم چنانچه در هشت ماهه اول امسال 113 هزار تن صادرات داشتهايم در صورتي که در مدت مشابه سال قبل اين ميزان 40 درصد کمتر بود.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهادکشاورزي استان افزود: در تلاش هستيم به دليل گرم شدن هوا نسبت به ترغيب عرضه پيازهاي موجود در سه شهرستان بناب، عجبشير و اسکو (ايلخچي) اقدامات لازم را به عمل آوريم.