استاندار آذربايجانشرقي با انتقاد از اينکه موضوع جشنواره ربع رشيدي آنطور که مورد انتظار است از سوي مسئولان ذيربط مورد توجه قرار نگرفته، گفت: با برخي بيمهريها در اين رابطه مواجه هستيم.
به گزارش احرار نيوز، احمد عليرضابيگي ظهر امروز در جلسه ستاد جشنواره بينالمللي ربع رشيدي، خاطرنشان کرد: ملت ما از گذشتهاي تاريخي برخوردار است که ملتهاي زيادي از آن بيبهره هستند و نبايد اجازه دهيم که در حق اين گذشته افتخارآميز که در واقع حق ملت است، جفا شود.
وي به جايگاه برجسته ربع رشيدي در تاريخ علمي کشور اشاره کرد و با بيان اينکه جامعه و نسلهاي آينده بايد بدانند که صاحب اين افتخار هستند، افزود: انجام اقدامات موثر براي احياي جايگاه ربع رشيدي در عرصه علمي کشور ضروري است.
عليرضابيگي تصريح کرد: بايد نرمافزاري طراحي شود که با استناد به آن نام ربع رشيدي را زنده نگه داريم و برگزاري جشنواره ربع رشيدي يکي از بديهيترين اجزاي اين نرمافزار خواهد بود.
استاندار آذربايجان شرقي با انتقاد از اينکه موضوع جشنواره ربع رشيدي آنطور که مورد انتظار است از سوي مسئولان ذيربط مورد توجه قرار نگرفته، افزود: متاسفانه با برخي بيمهريها در اين رابطه مواجهيم و به نظر ميرسد که هيئت امناي مجتمع علمي فرهنگي ربع رشيدي انگيزه کافي براي اينکه اتفاق قابل توجهي در اين خصوص بيفتد ندارند.
وي تاکيد کرد: ربع رشيدي جزو افتخارات ملت ماست و نبايد با بيتوجهي به آن، نسلهاي آينده را از اين افتخار محروم کنيم.
عليرضابيگي خاطرنشان کرد: موضوع تصويب برگزاري جشنواره بينالمللي ربع رشيدي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي و فراهم کردن ساز و کارهاي قانوني آن به نحوي که داراي استحکام باشد، بايد به طور جدي مورد پيگيري قرار گيرد و در اين راستا استفاده از ظرفيت نمايندگان مجلس ضروري است.
استاندار آذربايجان شرقي در ادامه با اشاره به برگزاري کنفرانس علمي ربع رشيدي در سال 81، اظهار داشت: برگزاري مجدد چنين کنفرانسي با هدف شناساندن زواياي علمي ربع رشيدي ميتواند مقدمه برگزاري جشنواره ربع رشيدي و آغاز مطالبهاي جدي براي احياي اهدافي باشد که در کنفرانس نخست تعريف شده بود.
وي با تاکيد بر تعريف ساختار کنفرانس ربع رشيدي و تشکيل گروه کارشناسي آن، افزود: دانشگاه تبريز ميتواند بهترين گزينه براي برگزاري اين کنفرانس باشد که لازم است در مدت زمان مناسب تا شهريور سال آينده تمهيدات برگزاري آن را فراهم کند.
عليرضابيگي همچنين با اشاره به موقوفات ربع رشيدي و ظرفيتهاي آن، گفت: ما از هر موضوعي که ميتواند پشتوانه احياي ربع رشيدي قرار گيرد استقبال ميکنيم؛ ضمن اين که موضوع موقوفات ميتواند فرصتي براي ورود سازمان اوقاف به عرصه علمي نيز باشد.
وي افزود: البته در موضوع استفاده از ظرفيت موقوفات بايد آثار اجتماعي و حقوق مردم نيز در نظر گرفته شود.
علي شياري، مديرکل آموزش و پژوهش استانداري آذربايجان شرقي هم در اين جلسه هدف از برگزاري جشنواره بينالمللي ربع رشيدي را احياي ميراث فرهنگي و حمايت از مخترعان و نخبگان جهان اسلام عنوان کرد و گفت: اين جشنواره با محوريت آذربايجان شرقي و با موضوع فناوريهاي نوين در سطح بينالمللي برگزار ميشود.
ربع رشيدي يک مجتمع عظيم دانشگاهي بوده که در اواخر قرن هفتم هجري توسط خواجه رشيدالدين فضلالله همداني، وزير دانشمند عصر مغول در تبريز احداث و تاسيس شد و اين شهر را به کانون علم و هنر در دنياي آن روز مبدل ساخت. به استناد وقفنامهاي که از باني آن به يادگار مانده، ربع رشيدي مرکز گفتمان علمي ميان تمدنهاي روز بوده و علاوه بر زبانهاي فارسي و عربي، دروس رايج به زبانهاي ترکي، چيني، يوناني، عبري، مغولي و احتمالاً سانسکريت تدريس شده و هزاران دانشجو در آن مشغول تحصيل بودهاند.