1393/12/24 - 16 : 12
کد خبر: 2427
در قالب طرح تحقيقاتي در دانشگاه تبريز:
اثر اسانس گياه پنج انگشت بر غده فوق کليه بررسي شد
احرارنيوز:اثر اسانس گياه پنج انگشت بر ساختار بافت شناسي، استريولوژي و شاخص آپوپتوتيک بخش قشري غده فوق کليه موش ماده در قالب طرح تحقيقاتي از سوي اساتيد دانشکده دامپزشکي دانشگاه تبريز مورد بررسي قرار گرفت.

، غلامرضا حميديان، مجري اين طرح در اين خصوص گفت: رويکرد جامعه انساني به طب گياهان دارويي باعث شده است تا شناخت اثرات و کاربردهاي جديد آنها اهميت ويژه اي پيدا کند که در اين بين فيتواستروژن ها به دليل عملکرد ويژه خود، به عنوان جايگزين هورمون هاي استروئيدي بدن جايگاه خاصي دارند و يکي از معروف ترين فيتواستروژن هايي که در درمان جايگزيني هورمون (HRT) مورد استفاده قرار مي گيرد گياه پنج انگشت مي باشد.

وي افزود: تحقيق حاضر با توجه به خصوصيات شيميايي اين گياه و مصرف طبي آن قصد دارد تا اثرات اسانس اين گياه را بر ساختار بخش قشري غده فوق کليه که يکي از ارگان هاي مهم و حياتي در پستانداران مي باشد که در اين زمينه اين طرح پژوهشي مورد بررسي قرار گرفت.

عضو هيات علمي دانشگاه تبريز تشريح کرد: در مطالعه حاضر پس از تهيه و تاييد گياه، ترکيبات اسانس مشخص شده و LD50 و ED50 آن جهت تعيين دز تجويزي مشخص گرديد که  سپس 40 سر موش Balb/c ماده و بالغ به طور تصادفي به چهار گروه  تقسيم شدند و در پايان دوره پس از تشريح؛ از غدد فوق کليه چپ و راست جهت مطالعات هيستولوژيک و استريولوژيک نمونه برداري انجام شد و شاخص آپوپتوزي در نواحي مختلف بخش قشري غده نيز با روش غير راديواکتيو نشاندار کردن انتهايي در جاي خود (تست TUNEL) مورد ارزيابي قرار گرفت. در نهايت نتايج بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزيه و تحليل آماري قرار گرفت.

حميديان با بيان اينکه نتايج نشان داد که استفاده از اسانس گياه پنج انگشت به طور وابسته به دز باعث تغييرات ساختاري و مورفولوژيک غده فوق کليه در موش ماده مي شود، يادآور شد: نتايج اين تحقيق نشان داد که هرچند استفاده از دز 75 باعث افزايش حجم غده فوق کليه، حجم بخش قشري، حجم ناحيه گلومرولوزا و فاسيکولاتا مي گردد اما در دزهاي 150 و 300 باعث کاهش همه شاخص هاي استريولوژيک مورد مطالعه مي گردد. نتايج ايمونوهيستوشيمي نيز نشان داد که اسانس اين گياه در دز 75 باعث کاهش شاخص آپوپتوز در نواحي گلومرولوزا و فاسيکولاتا و در ساير دزها باعث افزايش شاخص آپوپتوز نسيت يه گروه کنترل مي شود.

به گفته وي، نتايج کلي تحقيق حاضر نشان مي دهد که استفاده از اين گياه در طب سنتي بايستي با دقت و انتخاب دز مناسب صورت گيرد تا غده فوق کليه را از لحاظ ساختاري و در نهايت از لحاظ عملکردي دچار تغيير نکند.

 همين گزارش حاکي است: اين طرح پژوهشي با همکاري دکتر رزاق محمودي، عضو هيات علمي دانشکده دامپزشکي دانشگاه تبريز در شهريور ماه سال جاري باتمام رسيده است.

 

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 4 + 3

  آخرین اخبار
شروع بهره‌برداري از پروژه‌هاي ورزشي شهر از هفته آينده ورزشي
رشد 153 درصدي امانت کتاب در استان
جديت ايران و آذربايجان براي ساخت پايانه کلاله - آغبند
افتتاح مدرسه هوشمند در شهر جديد سهند
رتبه سوم تبريز از لحاظ نوسازي بافت فرسوده در سطح کشور
لايروبي 1200 کيلومتر از رودخانه‌هاي اولويت‌دار آذربايجان شرقي
اجراي 15 پروژه جديد بخش خصوصي با 1000 ميليارد تومان ارزش سرمايه گذاري در تبريز
اجراي 5آيتم عمراني و مطالعاتي براي تکميل پروژه تقاطع غير همسطح آذربايجان
مسير دسترسي به ورزشگاه يادگار امام (ره) تبريز اصلاح شود
تدوين برنامه جامع اصلاح و بهبود روشنايي معابر
  پربازدیدترین اخبار
لايروبي 1200 کيلومتر از رودخانه‌هاي اولويت‌دار آذربايجان شرقي
نرخ بيکاري استان به 7.4 درصد کاهش يافت
رتبه سوم تبريز از لحاظ نوسازي بافت فرسوده در سطح کشور
گوارديولا هم به تراکتور بيايد،‌ مشکلات حل نمي‌شود/ گل‌محمدي منطقي‌ترين گزينه است
انتقاد امام جمعه تبريز از عوارضي آزادراه سهند-تبريز
جديت ايران و آذربايجان براي ساخت پايانه کلاله - آغبند
افتتاح مدرسه هوشمند در شهر جديد سهند
رشد 153 درصدي امانت کتاب در استان
1200 ميليارد تومان اعتبار آسفالت‌ريزي شهرداري تبريز در سال جاري
شروع بهره‌برداري از پروژه‌هاي ورزشي شهر از هفته آينده ورزشي
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.