1393/12/23 - 14 : 54
کد خبر: 2403
سوختگي شديد کودک ? ساله با شارژر غيراستاندارد موبايل
احرارنيوز:فوقتخصص سوختگي از سوختگي درجه ?(شديدترين نوع سوختگي) کودکي پنجساله به علت استفاده از تجهيزات غيراستاندارد موبايل خبر داد.
مهدي اياز، فوق تخصص سوختگي اظهار کرد: چندي پيش موردي داشتم که در آن پسر پنجساله در حال بازي با گوشي موبايلي بود که در شارژ بوده است و دستش با محل اتصال شارژر به موبايل تماس پيدا ميکند و دچار سوختگي درجه 4 ميشود.
سوختگي درجه 4 نوعي از سوختگي است که علاوه بر پوست به ماهيچه و استخوان نيز آسيب مي زند و شديدترين نوع سوختگي محسوب ميشود.
وي تصريح کرد: اين گوشي تعميري نبوده است ولي شارژر آن جديداً تهيه شده بود. که بر اثر آن برق از انگشت نشانه دست وارد بدن ميشود و از انگشت پا خارج ميشود که مجبور شديم اين کودک را جراحي کنيم و بر قسمتهاي سوخته پوست بچسبانيم و به اصطلاح فلپ کنيم.
اياز خاطرنشان کرد: امروزه از موبايل تنها براي تماس گرفتن استفاده نميشود بلکه اقداماتي مانند دريافت معناي کلمه توسط ديکشنري، وبگردي در اينترنت و گوش دادن به موسيقي نيز موبايل صورت ميگيرد و يا برخي افراد با ريختن فايلهاي الکترونيکي مطالبي را توسط موبايل مطالعه ميکنند به نحويکه رقم استفاده از موبايل تا حدي زياد شده است که اکنون يک ميليارد موبايل در جهان وجود دارد.
وي خاطر نشان کرد: از سال 2003 به بعد گزارشهايي مبني بر خطرات موبايل در جهان منتشر شد که زنگ خطر را براي استفادهکنندگان از اين وسيله نواخت.
اياز تصريح کرد: گوشيهاي موبايل اگر نزديک تجهيزات پزشکي قرار داشته باشد مداخلاتي ايجاد ميکند بنابراين بايد حداقل يک متر با تجهيزات فاصله داشته باشد.
اين فوق تخصص سوختگي افزود: فرکانسهاي 800-1800 مگاهرتز موبايل ميتواند درجه حرارت سلول را بالا ببرد و ثابت شده است که اين بالا رفتن درجه سلول ايجاد سرطان ميکند.
اين فوق تخصصي سوختگي خاطر نشان کرد: گزارشهاي پراکنده ثابت نشده در رابطه با خطرات موبايل مطرح شده است مانند ايجاد تومورهاي داخل جمجمه، اختلالات شناختي، شنوايي و ناتواني جنسي در مردان که به صورت قطعي ثابت نشده است.
وي افزود: حدود 18 گزارش غير قابل انتظاري نيز درباره موبايلها مطرح شده است که بيشتر آنها از سال 2003 از کشورهاي ژاپن، چين، انگلستان و ترکيه گزارش شده است که عمده آنها در موارد زير قابل دستهبندي است.
اياز گفت: در برخي موارد که در محلهايي خاص بخار بنزين وجود داشته است و موبايل در آن محل در حال شارژ شدن بوده است و فرد پس از وصل کردن تماس ايجاد جرقه در نزديک محل موبايل ايجاد شده و انفجار صورت گرفته که به صورت و گردن فرد استفادهکننده از موبايل آسيب زده است.
اين فوق تخصصي سوختگي خاطر نشان کرد: مواردي گزارش شده است که گوشي در حال شارژ بوده است و هنگام زنگ خوردن گوشي شارژ را از آن جدا کردهاند و گوشي منفجر شده است و بالعکس يعني در حال زنگ خوردن به شارژر وصل شده است که موجب انفجار و آتشسوزي شده است.
وي تصريح کرد: استفاده از موبايل در فضاي گرم به خصوص زير آفتاب نيز به انفجار منجر شده است.
اياز تاکيد کرد: در يک مورد نيز يک سر شارژر به پريز وصل بوده و سر ديگر آن آزاد بوده است و بدن فرد ساعتها با آن تماس داشته و سوختگي موضعي در بدن فرد ايجاد شده است.
اين فوق تخصصي سوختگي تصريح کرد: در موردي ديگر به علت ارتباط طولانيمدت گوشي در هنگام صحبت کردن با پوست، سوختگي موضعي ايجاد شده است بنابراين توصيه ميشود فرد براي مدت طولاني و بيش از نيم ساعت گوشي را به صورت خود نچسباند چرا که ممکن است حرارت ايجاد شده سوختگي درجه دو سطحي ايجاد کند.
وي گفت: حتي مواردي گزارش شده که مکالمه فرد نيز تمام شده بوده و زماني که فرد دکمه پايان مکالمه را فشار داده گوشي منفجر شده است.
اياز در رابطه با استفاده از باطريهاي غير استاندارد هشدار داد و گفت: مواردي گزارش شده است که گوشي در نزديک صورت منفجر شده و حتي فرد دچار شکستگي فک شده است.
اين فوق تخصصي سوختگي به مردم توصيه کرد: موبايل وسيلهاي مفيد است که هر روز استفاده از آن گسترش پيدا ميکند ولي بايد به چند نکته دقت کرد، که گوشي در هنگام شارژ بايد خاموش باشد و در هنگام صحبت کردن شارژر را از گوشي خارج نکنيم.
اين فوق تخصصي سوختگي افزود: نبايد در هواي گرم از گوشي استفاده کرد و در صورتي که براي مدت طولاني مدت صحبت ميکنيم از هندزفري استفاده کنيم و از شارژر و باطري استاندارد استفاده کنيم.
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: