احرارنيوز:مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي از ثبت سه اثر تاريخي در فهرست آثار ملي کشور خبر داد.
به گزارش احرارنيوز، فرزين حق پرست در جمع خبرنگاران گفت: اين اقدام در راستاي اجراي قانون حفظ آثار ملي و بر اساس وظايف اين اداره کل با هدف حفظ آثار ملي انجام گرفته است.
حق پرست، افزود: خانه سرکاراتي واقع در خيابان دارايي تبريز، عمارت تومانيانس وينق در شهرستان خداآفرين و خانه صدرالاسلامي در شهرستان مراغه پس از طي تشريفات قانوني به ثبت ملي رسيدند.
وي ادامه داد: قدمت خانهي تاريخي سرکاراتي تبريز که در خيابان دارايي و خانهي صدرالاسلامي که در خيابان خواجه نصير شمالي واقع شده است به دوران قاجار بازميگردد و در حال حاضر مرمت خانه ي تاريخي سرکاراتي 40 درصد پيشرفت فيزيکي دارد.
حقپرست خاطرنشان کرد: اين بنا در سه طبقه شامل تالار و بالاخانهاي در اطرافش و نيز اتاقهاي نشيمن تشکيل شده است که نماي آجري و گچبريها از شاخصههاي معماري آن بشمار ميرود.
وي با اشاره به عمارت تاريخي تومانيانس گفت: عمارت قديمي تومانيانس، کوشکي است که حدود صد سال پيش و در دوره قاجار توسط سرکيس تومانيانس در روستاي وينق ساخته شده است.
وي با اشاره به ويژگيهاي خاص اين اثر يادآور شد: ساختمان تاريخي تومانيانس در دو طبقه و با بخشهايي مانند ايوان سراسري ( بالکن) دور تا دوري، شش برج، مانند قلعههاي قديمي فرانسه و به سبک عمارتهاي قرن نوزدهم اروپا و روسيه بر بالاي يک تپه سنگي ساخته شده است.
حق پرست با بيان اينکه ساختمان از سنگهاي بزرگ و تراشيده شده بنا شده و داراي آب آشاميدني است، تشريح کرد: آب آشاميدني بوسيله لولههاي سفالي به داخل اتاقها و ساير قسمتها برده ميشده و در ميان ديوارها لولههاي سفالي وجود داشته که آب گرم در آنها جريان يافته و اتاقها را گرم ميکرده است.
وي با اشاره به اينکه قرار گرفتن بنا بر روي تپهاي سنگي آن را همانند قلعه جلوه ميدهد، افزود: اين ساختمان که به خاطر کنترل منطقه ساخته شده است، در زبان محلي با نام کانتور شناخته ميشود.
لازم به ذکر است که عمارت قاجاري تومانيانس (وينق) در روستاي وينق و در غرب روستا و چسبيده به آن و بر بالاي تپهاي سنگي که حدود 50 متر از مرکز روستا ارتفاع دارد، قرار گرفته است.