به گزارش احرارنيوز به نقل ز مهر، جمشيد افتخارنژاد در گفتگويي اظهار داشت: برگزاري همايش ملي پژوهش هاي کاربردي در زمين شناسي اقتصادي و مهندسي در شهرستان هاي کوچکي همانند اهر با کمبود امکانات و شرايط اقليمي کاري بسيار دشوار است.
پدر زمين شناسي ايران همچنين به معادن سرشار آذربايجان شرقي اشاره کرد و افزود: استان آذربايجان شرقي بخصوص منطقه ارسباران بر روي کمربند ذخاير مس جهان قرار گرفته و يک درصد معادن خدادادي مس در اين استان واقع شده که اين معادن مس از معادن چندين کشور بيشتر است.
وي تصريح کرد: معادن آذربايجان شرقي مانند معدن مس سونگون را مي توان با معادن بزرگ جهان مقايسه کرد که با حدود ??? ميليون تن ذخيره قطعي و ??? ميليون تن ذخيره احتمالي با عيار مس ?? دهم درصد که درحال استخراج قرار دارد که نسبت به ساير معادن بزرگترين معدن کشور است.
افتخارنژاد با بيان اينکه مس از خاصيت هاي مختلف و خوبي برخوردار است، گفت: نزديک به ?? درصد مس هاي جهان در صنعت برق مورد استفاده قرار مي گيرد .
پدر زمين شناسي ايران با انتقاد از اينکه هيچ توجهي به درياچه اروميه نمي شود، تصريح کرد: تحقيقات زمين شناسي انجام شده نشان مي دهد که درياچه اروميه، درياچه جواني است و مطالعاتي که در اين زمينه انجام شده زمان تشکيل آن را زير ?? هزار سال نشان مي دهد.
وي ادامه داد: فعاليت گسل تبريز باعث خشک شدن رودخانه هاي منتهي به درياچه اروميه شده، صحبت از ويراني هاي گسل است که در اين ميان درياچه اروميه قرباني و تحت تاثير شرايط اقليمي زمين قرار گرفته است.
افتخارنژاد در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد اينکه براي احياي درياچه اروميه راهکار مشخصي وجود دارد، گفت: اگر دخالت هايي که در اين مورد نشود و درياچه را به حال خود رها کنيم و هيچگونه دخالتي نداشته باشيم احتمال احياي مجدد اين درياچه وجود دارد.