احرارنيوز:مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل از تدوين طرح جامع مرمتي مجموعه جهاني شيخ صفي الدين اردبيلي خبر داد.
کريم حاجي زاده پيش از ظهر سه شنبه در بازديد از اين مجموعه جهاني تاکيد کرد: پس از اتمام تدوين اين طرح جامع، بايد با گروه هاي علمي و تخصصي براي مرمت و ساماندهي مجموعه مذکور اقدام کرد.
وي متذکر شد: مرمت مجموعه جهاني شيخ صفي الدين اردبيلي به عنوان آميزه اي از تمام علوم و فنون تاريخ معماري ايراني بايد زير نظر يونسکو و براساس طرح جامع مرمتي باشد.
مديرکل ميراث فرهنگي استان ادامه داد: هرگونه دخالت و انجام عمليات فني و مهندسي براي مرمت مجموعه جهاني شيخ صفي الدين اردبيلي به دليل حيثيت جهاني آن بايد زيرنظر شوراي عالي فني سازمان و مقررات سازمان علمي و فرهنگي ملل متحد (يونسکو) صورت گيرد.
وي با بيان اينکه در طول سال هاي گذشته اقدامات مرمتي و حفاظتي ضروري مانند استحکام بخشي سازه براي رفع خطر اين مجموعه انجام شده است، بيان داشت: هم اکنون در پي و پيکره اصلي مجموعه هيچ گونه احساس خطر جدي وجود ندارد.
حاجي زاده يادآور شد: در حال حاضر، مرمت تزئينات بنا به عنوان بخش غير اضطراري مرمت باقي مانده است که به دليل بالا بودن تکنيک هاي اجرايي اين بخش، عمليات مرمتي آن پس از تدوين طرح جامع مرمتي به طور تخصصي به انجام خواهد رسيد.
وي با اشاره به محدود بودن اعتبارات ملي و استاني مربوط به بخش حفاظت و مرمت اضافه کرد: تا زماني که تهيه و تدوين طرح جامع مرمتي به پايان نرسد و توان تخصصي و مالي لازم براي احياء و مرمت اين بنا فراهم نشود، انجام عمليات مرمت حرفه اي و تخصصي روي اين اثر تاريخي دور از انتظار است و تنها اقدام ميراث فرهنگي مي تواند در بخش مرمت هاي اضطراري باشد.
اين مسئول تهيه طرح جامع مرمتي براي بنايي که ترکيبي از تمام علوم و فنون تاريخ معماري ايران است را فرآيندي تخصصي و پيچيده توصيف کرد و افزود: اين کار نيازمند تشکيل يک گروه تخصصي بزرگ با گرايش هاي متعدد علمي چون مهندسي شيمي، مهندسي پايداري سازه و مهندسي مواد و در مباحث تزئينات نيز نيازمند متخصصان علوم ميان رشته اي و دقيق است که در حال حاضر، گردآوري تمامي اين تخصص ها در استان مقدور نيست.