احرار: مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: تاکنون سه بيمار در اثر ابتلا به سويه اميکرون ويروس کرونا در استان ما فوت شدند و موارد ابتلا نيز بهصورت صعودي در حال افزايش است
کتر سيمين خياط زاده در خصوص آخرين وضعيت کرونايي استان اظهار کرد: موارد ابتلا و درگيري با سويه اميکرون ويروس کرونا در استان ما در حال افزايش بوده و تعداد مراجعين سرپايي نيز زياد شده است.
وي ادامه داد: تاکنون 10 مورد مبتلا به سويه اميکرون در آذربايجان شرقي شناسايي شده است که از اين تعداد نيز سه نفر آنها فوت کردند که دو نفر آنها هيچ واکسني تزريق نکرده بودند و نفر سوم نيز دز سوم را تزريق نکرده بود اما هر سه مورد داراي بيماري زمينهاي بودند.
وي افزود: روزانه به طور ميانگين 55 تا 60 مورد مثبت ابتلا به اميکرون را در استان شناسايي ميکنيم که تعداد فوتيها در استان ما فعلا افزايش نيافته است اما شيب موارد مثبت ابتلا بهصورت صعودي است.
خياط زاده در رابطه با علائم ابتلا اين سويه خاطرنشان کرد: سويه اميکرون نيز مانند سويههاي قبلي ويروس کرونا است اما با اين تفاوت که در سويههاي قبلي افراد حس بويايي و چشايي خود را به طور کامل از دست ميدادند ولي در اين سويه به ميزان بسيار کمي از حواس کاسته ميشود همچنين اشک ريزش، آب ريزش بيني و سردرد نيز از علايم معمول آن است.
وي همچنين در بخش ديگري از اين گفتوگو از آغاز واکسيناسيون افراد بالاي 9 سال و زير 12 سال از روز شنبه خبر داد و گفت: از روز شنبه، نهم بهمن ماه واکسيناسيون افراد زير 12 سال و بالاي 9 سال در استان ما همزمان با سراسر کشور آغاز ميشود.
مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز ادامه داد: واکسنهاي تزريقي براي اين گروه دو دز از واکسنهاي سينوفارم يا پاستوکووک با فاصلهي تزريقي دو ماه خواهد بود که هيچ ضرر و آسيبي براي اين قشر ندارد و واکسيناسيون گروه سني پايينتر نيز به مرور آغاز خواهد شد.
وي افزود: توصيه ميکنيم گروه سني 9 تا 12 سال حتما براي واکسيناسيون مراجعه کنند چراکه در ميان مبتلايان به سويه اميکرون در استان ما کودک سه ساله، 11 ماه و 14 ساله نيز وجود داشت و در کل دنيا درگيري و بستري در گروه سني پايينتر افزايش يافته است همچنين مدارس نيز آرامآرام در حال بازگشايي هستند.
وي همچنين در ارتباط با رنگ بندي کرونايي استان گفت: رنگ بندي کرونايي کشور به سرعت در حال تغيير است و اکثر شهرهايي که آبي بودند طي روزهاي اخير روبه زرد و قرمز شدن پيش ميروند و در استان ما نيز آذرشهر به رنگ زرد تغيير يافته است که معمولا با اين روند شروع شده و به مرور به سمت قرمز شدن پيش ميرويم که اين از علائم هشدار است.
خياط زاده خاطرنشان کرد: تاکنون در استان ما در گروه سني بالاي 12 سال، 90 درصد افراد دز اول واکسن را دريافت کردهاند اما 10 درصد هنوز هيچ واکسني تزريق نکردهاند و زماني واکسيناسيون رضايت بخش خواهد بود که 80 درصد کل جمعيت استان واکسينه شده باشند.
وي با بيان اينکه واکسيناسيون در آذربايجان شرقي از 21 بهمن ماه سال 1399 شروع شده و چند روز ديگر سالگرد آن است، يادآور شد: به افرادي که تاکنون هيچ واکسني تزريق نکردهاند توصيه ميشود واکسن خود را در سريعترين زمان ممکن تزريق کنند و افرادي هم که واکسن دز دوم را فعلا تزريق نکردهاند نيز بدون توجه به تاخير ايجاد شده سريعاً به مراکز تجميعي مراجعه کنند.
مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز نيز اضافه کرد: دز سوم بهعنوان اصل مهم و اساسي براي پيشگيري از ابتلا به سويه اميکرون کرونا مهمتر از دز اول و دوم است و از بستري شدن در بيمارستان يا حتي مرگ نيز جلوگيري ميکند.
وي در پايان تاکيد کرد: به تمامي افراد توصيه ميشود حتما براي تزريق واکسن مراجعه کنند که در حال حاضر نيز دز دوم واکسن آسترازنکا و تمامي دزهاي واکسنهاي برکت، سينوفارم، اسپوتنيک، پاستوکووک پلاس، اسپايکوژن موجود هستند.