احرار: مراسم رونمايي از پوستر جشنواره ملي چندرسانهاي «جاده سبز» با هدف بررسي و تحليل چالشهاي موجود در حوزه ايمني جادهها و حملونقل کشور، امروز در تبريز آغاز به کار کرد.
مديرکل راهداري و حملونقل جادهاي آذربايجان شرقي اعلام کرد: سالانه بيش از 350 ميليون تردد در محورهاي مواصلاتي استان ثبت ميشود که اين استان را به يکي از مهمترين کريدورهاي حملونقل کشور تبديل کرده است.
اروجعلي عليزاده در نشست خبري جشنواره ملي چند رسانه اي جاده سبز با اشاره به نقش حياتي آذربايجان شرقي در جابجايي کالا و مسافر، گفت: «حدود 25 ميليون تن بار و بيش از 4 ميليون مسافر از طريق ناوگان حملونقل جادهاي اين استان جابهجا ميشوند. با وجود پايانههاي مرزي مهم همچون نوردوز، جلفا و کلاله آغبند، استان نقش کليدي در ترانزيت و تجارت بينالمللي دارد.»
وي با تأکيد بر اهميت ايمني راهها، افزود: «تصادفات جادهاي همچنان يکي از چالشهاي اصلي ماست. سالانه بيش از 20 هزار نفر از هموطنان در اثر تصادفات جان خود را از دست ميدهند. بر اساس مطالعات انجامشده، عامل انساني با 85 درصد سهم، مهمترين دليل اين حوادث است.»
عليزاده به اقدامات انجامشده در بهبود زيرساختها اشاره کرد و گفت: «از 14 هزار کيلومتر راه موجود در استان، نزديک به 10 هزار کيلومتر آسفالت شده است. با اجراي برنامههايي نظير کمپين 'پويش چشم به راهيم' از سال 1401، تلاش کردهايم با افزايش آگاهي رانندگان و ايجاد توقفگاههاي بينراهي، تصادفات را کاهش دهيم.»
وي همچنين نقش رسانهها در ارتقاي فرهنگ رانندگي ايمن و اطلاعرساني را حياتي دانست و افزود: «بايد با همکاري دستگاههاي مختلف و اصحاب رسانه، بسترهاي مناسب براي کاهش تصادفات و ارتقاي ايمني جادهها را فراهم کنيم.»
فريد حيدري، دبير جشنواره جاده سبز، در مراسم رونمايي از پوستر اين رويداد با اشاره به کمبود توليد محتواي اختصاصي و تخصصي در حوزههاي چالشي نظير ايمني راهها و حملونقل، اظهار داشت: «يکي از چالشهاي بزرگ در اين زمينه، عدم وجود محتواي تصويري و چندرسانهاي مناسب است که ميتواند به شکلي مؤثرتر مشکلات و مسائل حوزه حملونقل را به مخاطبان منتقل کند. تبديل محتواي متني به محتواي تصويري گامي مؤثر در جهت ارتقاي آگاهي و اطلاعرساني است.»
حيدري همچنين بر لزوم همکاري رسانهها و دستگاههاي اجرايي تأکيد کرد و افزود: «اين جشنواره فرصتي فراهم ميآورد تا رسانهها نقدهاي خود را در خصوص وضعيت ايمني جادهها و حملونقل به تصوير کشيده و از طريق فشار رسانهاي، دستگاههاي اجرايي را به اتخاذ تدابير مؤثرتر وادار کنند.»
وي در ادامه با اشاره به فاز مطالعاتي يکساله اين جشنواره گفت: «در طول اين مدت، کارگروههاي تخصصي با حضور استادان دانشگاه و مهندسان حملونقل به بررسي مسائل و مشکلات حوزه ايمني جادهها پرداختهاند.
دبير جشنواره جاده سبز تبريز را بهعنوان شهر پيشگام در برگزاري اين رويداد معرفي کرد و گفت: «اين جشنواره براي نخستين بار در تبريز آغاز شده است، که خود به عنوان يکي از قطبهاي علمي و فرهنگي در حوزه حملونقل شناخته ميشود. اميدواريم اين رويداد باعث جلب توجه بيشتر به چالشهاي اين حوزه در سطح ملي و اجرايي شود.»