احرار: مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي از ثبت ملي 10 اثر منقول استان در جلسه شوراي ثبت آثار منقول خبر داد.
جليل جباري اظهار کرد: اين آثار شامل «شيرخوري سفالي ريتوني شکل»، «کوزه سفالي نخودي رنگ»، «قوري سفال» و «شيرخوري آبريزدار» از موزه خوي و «گردنبند مفرغي بالچاک»، «پياله دربدار بالچاک»، شيء تزئيني «تپه روض» و «آويز تزئيني» قالايچي از موزه اروميه است.
وي با بيان اينکه اين آثار به ثبت ملي رسيدند، افزود: «بادکش شيشهاي» موزه مردم شناسي اروميه و «پنجره اروسي ساختمان صنايع دستي استان» نيز از ديگر آثار ثبتي هستند.
ثبت ملي 6 اثر تاريخي آذربايجان غربي
مديرکل ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي آذربايجان غربي همچنين از ثبت ملي 6 اثر تاريخي استان خبر داد و اظهار کرد: در جلسه شوراي ملي ثبت آثار تاريخي محوطه «آغداغ» اثر واجد ارزش فرهنگي و حمام «يولقونآغاج» تکاب واجد ارزش فرهنگي-تاريخي و کليساي «فقيهبيگلو» اروميه واجد ارزش فرهنگي-تاريخي ثبت شدند.
مديرکل ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي آذربايجان غربي افزود: قلعه «برهسور و کليساي»، «موشآباد اروميه» و «قلعه بابور کرد» شوط هم در فهرست آثار ملي به ثبت رسيدند.
وي ادامه داد: ثبت آثار تاريخي و فرهنگي دو مزيت کلي دارد؛ اول اينکه مالکيت اثر يا شيء مشخص و مبرهن ميشود که از منظر حقوقي مالکيت از مهمترين حقوق شناخته شده است، دوم اينکه با ثبت ملي اثر بر همگان معلوم ميشود که حاکميت يک کشور نسبت به حفظ و نگهداري آن اهميت نشان داده و بر خود واجب ميداند از آن حمايت و حفاظت کند و از نابودي يا سرقت و از بين رفتن آن با استفاده از مجريان قانون و ضابطين قضائي جلوگيري خواهد کرد.