احرار: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تبريز با تاکيد بر لزوم بسيج همگاني براي تکميل زنجيره واکسيناسيون عليه کرونا گفت: در روزهاي اخير، با افزايش مبتلايان و به خصوص موارد سرپايي کرونا در استان مواجه هستيم که نشان ميدهد احتمال وقوع پيک ششم در استان افزايش يافته است.
دکتر حسين حقاني روز سه شنبه در يک گفت و گوي خبري افزود: تاکنون 91درصد افراد بالاي 12سال در استان دُز اول واکسن را تزريق کردهاند.
وي اضافه کرد: همچنين تا به امروز دز دوم واکسن کرونا به 83درصد و دز سوم به 30درصد جمعيت مشمول در آذربايجان شرقي تزريق شده است.
وي با تاکيد بر لزوم رعايت پروتکلهاي بهداشتي، خاطرنشان کرد: دز سوم به ميزان قابل توجهي از ابتلاي شديد به کرونا جلوگيري ميکند، از اين رو از تمامي هم استانيهاي عزيز خواهشمنديم جهت تکميل واکسيناسيون خود به مراکز واکسيناسيون سطح استان مراجعه کنند.
حقاني با اشاره به افزايش شمار مبتلايان به سويه اميکرون ويروس کرونا در استان در هفته هاي اخير از مردم خواست رعايت دستورالعمل هاي بهداشتي را جدي بگيرند.
وي يادآوري کرد: متاسفانه طي روزهاي گذشته تعداد آزمايشات مثبت کرونايي در ميان مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتي و درماني استان نسبت به هفته هاي اخير بيشتر شده است و به همين علت تعداد بستري هاي کرونايي نيز افزايش دارد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تبريز با اشاره به ضرورت واکسيناسيون مادران باردار عليه ويروس کرونا، ميانگين مراجعه اين طيف به مراکز واکسيناسيون را بيش از 90درصد اعلام کرد و با بيان اينکه تعدادي از شهرهاي استان حتي به آمار ???درصدي نيز رسيده اند، گفت: اما در کلانشهر تبريز تعداد واکسن زده هاي مادران باردار نسبت به ساير شهرها پايين تر است.
حقائي افزود: تمامي مادران باردار و حتي مادراني که در سه ماهه اول بارداري خود هستند، ميتوانند با مراجعه به مراکز واکسيناسيون استان، واکسن سينوفارم و يا واکسن آسترازنکا دريافت کنند.
به گفته وي بررسي آمارهاي جهاني نشان ميدهد که ميزان بستري سويه اميکرون در مقايسه با سويه هاي ديگر 10به 40درصد است؛ يعني از هر 100بيمار مبتلا به سويه اميکرون، 10نفر بستري ميشود و البته اين آمار در هفتههاي آتي دچار تغييرات اساسي خواهد شد.
معاون بهداشت رييس دانشگاه علوم پزشکي تبريز اطلاع رساني و توجه به اهميت واکسن دز سوم را مورد تاکيد قرار داد و گفت: در اين زمينه اصحاب رسانه در تنوير افکار عمومي نقش بساير مهم و بي مانندي دارند و انتظار داريم رسانه هاي استان توان خود را در جهت افزايش سطح آگاهي مردم در تزريق واکسن به کار گيرند تا با تشويق مردم براي واکسن و رعايت پروتکل هاي بهداشتي، زمينه هاي ريشه کني کرونا در استان فراهم شود.
آذربايجان شرقي در دو سه ماه اخير با افت چشمگير شيوع کرونا مواجه بوده، به گونه اي که شمار بستري هاي کرونايي به کمتر از 300نفر رسيده و تعداد فوتي هاي روزانه نيز يک رقمي شده است.
با اين حال کارشناسان با اشاره به ورود سويه جديد ويروس کرونا، موسوم به اُميکرون مي گويند که در صورت بي توجهي يا کم توجهي به رعايت دستورالعمل هاي بهداشتي، احتمال افزايش آمار مربوط به ابتلا و مرگ و مير ناشي از اين بيماري در استان وجود دارد.