احرار: رييس گروه پيشبيني اداره کل هواشناسي آذربايجانشرقي گفت: با نفوذ و فعاليت سامانه جديد بارشي از اواخر امشب، بارش برف و کولاک اين استان را فرا ميگيرد.
محمد اميدفر،روز يکشنبه با بيان اينکه اين سامانه تا شب چهارشنبه به فعاليت خود در استان ادامه مي دهد، افزود: بر اساس آخرين نقشه هاي پيشيابي هواشناسي، فعاليت اين سامانه به ويژه روزهاي دوشنبه و چهارشنبه موجب بارش برف و بروز پديده مه و وزش باد گاهي تا نسبتا شديد در استان مي شود.
وي با بيان اينکه با نفوذ و فعاليت اين سامانه دماي هواي استان کاهش مي يابد، اظهار داشت: فعاليت اين سامانه در مناطق کوهستاني همراه با کولاک و کاهش ديد افقي خواهد بود.
رييس گروه پيشبيني اداره کل هواشناسي آذربايجانشرقي گفت: با توجه به کاهش دما و کولاک، احتمال لغزندگي جاده ها و اختلال در تردد جاده اي وجود دارد؛ بنابراين رانندگان براي تردد در جاده هاي استان سرعت مطمئن را رعايت کرده و زنجيرچرخ و وسايل گرمايشي با خود به همراه داشته باشند.
اميدفر، ادامه داد: با توجه به شدت بارش برف و کولاک در مناطق کوهستاني استان، پيش بيني مي شود برخي از راه هاي روستايي و گردنه هاي برف گير بسته شود، توصيه مي شود دستگاه هاي نمک پاش، برف روب و امداد جاده اي به ويژه در جاده هاي کوهستاني در آماده باش باشند.
وي از رانندگان خواست براي تردد در جاده هاي کوهستاني، خودروهاي خود را به زنجيرچرخ و تجهيزات زمستاني مجهز کرده و سفرهاي غيرضروري را لغو و در عبور از اين جاده ها احتياط کنند.
آذربايجان شرقي منطقه اي سردسير و کوهستاني است و از لحاظ تقسيم بندي هاي اقليمي جزو مناطق نيمه خشک به حساب مي آيد.
آب و هواي اين استان به طور کلي سرد و خشک است ولي به علت تنوع توپوگرافيکي از اقليم هاي متفاوتي برخوردار است.
اين استان همواره تحت تأثير باد هاي سرد شمالي و سيبري و بادهاي مرطوب درياي سياه و مديترانه و اقيانوس اطلس همچنين بادهاي محلي متاثر از کوهستان هاي سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربي، رشته کوه هاي قره داغ در شمال، رشته کوه هاي تخت سليمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.
ايرنا