احرار: آستانه تحمل مردم در سالهاي اخير به شدت پايين آمده و با کوچکترين تحريکي نسبت به هم پرخاش ميکنند و صبر خود را از دست دادهاند.
استاديار گروه آموزشي تاريخ دانشکده ادبيات و علوم انساني دانشگاه خوارزمي و مولف کتاب جشنهاي ايران باستان گفت: وضعيت نابسامان رواني و غمگيني مردم به وضوح در رفتار عادي آنها در کوچه و خيابان و در وقايع عادي زندگي مشهود است.
دکتر حسين محمدي در گفتوگو با ايسنا با اشاره به اينکه جامعه ما شادي را گم کرده است، اظهار کرد: طبق تحقيقي که در سال 2015 انجام شده بود، ايران از بين 115 کشوري که فاکتورهاي شادي در آنها بررسي شده بود در رتبه ??? قرار داشت.
وي ادامه داد: حدود هفت سال از اين تحقيق ميگذرد و بدون شک با توجه به افزايش فشارهاي اقتصادي و رواني در سالهاي اخير، ايران به جايگاه آخر اين جدول نزديک شده است و حالا ما جزو غمگينترين و افسردهترين مردمان جهان هستيم.
وي افزود: وضعيت نابسامان رواني و غمگيني مردم به وضوح در رفتار عادي آنها در کوچه و خيابان و در وقايع عادي زندگي مشهود است.
اين استاد دانشگاه تاکيد کرد: آستانه تحمل مردم در سالهاي اخير به شدت پايين آمده و با کوچکترين تحريکي نسبت به هم پرخاش ميکنند و صبر خود را از دست دادهاند.
وي توضيح داد: بدون شک انساني که از لحاظ روحي تامين نيست، قدرت سازندگي خود را از دست ميدهد و به راحتي اين زمينه را دارد که دست به تخريب آنچه زندگي به او هديه کرده بزند.
محمدي تاکيد کرد: هر چند با تغيير سبک زندگي، تاب آوري در مقابل ناملايمات و بالا بردن مهارتهاي اجتماعي ميتوان تا حدي از افسردگي جلوگيري کرد ولي نميتوان از کنار تاثير فشارهاي موجود در کاهش روحيه نشاط و شادي جامعه چشم پوشي کرد.
وي اضافه کرد: بخش مهمي از اينکه ايرانيان امروز به مردمي پرخاشگر، کم تحمل و غمگين تبديل شدهاند ريشه در فضاي کلي جامعه و مشکلاتي دارد که روزانه با آنها دست و پنجه نرم ميکنيم و تا وقتي شرايط حاکم بر جامعه بهبود نيابد نميتوان به تغيير شرايط موجود اميدوار بود.