رييس گروه پيشبيني اداره کل هواشناسي آذربايجانشرقي گفت: بارش برف که از صبح امروز در اين استان آغاز شده، تبريز و برخي شهرها را سفيدپوش کرد.
محمد اميدفر، روز جمعه در گفت و گو با ايرنا افزود: نقشههاي پيش يابي هواشناسي نشان ميدهد ورود اين سامانه بارشي از عصر روز گذشته به استان موجب ناپايداري جو و بارش باران، برف و کاهش دما در کليه نواحي به ويژه نواحي جنوبي استان مي شود.
وي با بيان اينکه اين وضعيت تا اوايل شنبه ادامه خواهد داشت، اظهار داشت: بارش در مناطق کوهستاني و سردسير استان به صورت برف خواهد بود و احتمال بروز کولاک برف در مناطق برفگير وجود دارد.
رييس گروه پيشبيني اداره کل هواشناسي آذربايجانشرقي گفت: در اين مدت احتمال لغزندگي و اختلال در تردد، کولاک برف و کاهش ديد افقي به ويژه در جاده هاي کوهستاني نيمه جنوبي استان دور از انتظار نبوده و توصيه مي شود مردم و مسافران از سفرهاي غيرضروري اجتناب کرده و اقدامات پيشگيرانه در اين زمينه انجام شود.
اميدفر، ادامه داد: از روز يکشنبه هفته آينده وضعيت نسبتا پايداري در استان حاکم خواهد شد و در نتيجه احتمال افزايش غلظت آلاينده هاي جوي به ويژه در شهرهاي بزرگ و صنعتي استان دور از انتظار نيست.
وي يادآوري کرد: بررسي آخرين نقشه هاي پيشيابي هواشناسي نشان دهنده جوي پايدار تا ظهر پنج شنبه هفته آينده در استان بوده و با توجه به پايداري و سکون نسبي جو، غلظت آلاينده هاي جوي بويژه در شهرهاي صنعتي و پرجمعيت استان افزايش مي يابد.
به گزارش ايرنا، بارش برف موجب خوشحالي مردم به خصوص کشاورزان استان شد.
آذربايجان شرقي منطقه اي سردسير و کوهستاني است و از لحاظ تقسيم بندي هاي اقليمي جزو مناطق نيمه خشک به حساب مي آيد.
آب و هواي اين استان به طور کلي سرد و خشک است ولي به علت تنوع توپوگرافيکي از اقليم هاي متفاوتي برخوردار است.
اين استان همواره تحت تأثير باد هاي سرد شمالي و سيبري و بادهاي مرطوب درياي سياه و مديترانه و اقيانوس اطلس همچنين بادهاي محلي متاثر از کوهستان هاي سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربي، رشته کوه هاي قره داغ در شمال، رشته کوه هاي تخت سليمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.