احرار: مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي از راه اندازي موزه فرش با توجه به ظرفيت هاي کم نظير اين هنر و صنعت در استان خبر داد.
جليل جباري در گفتگويي ا اشاره به ثبت جهاني دو برند فرش ريزماهي خوي و آهنين تکاب از استان اظهار کرد: با توجه به ظرفيت اين استان در توليد فرش دستبافت نياز است که يک موزه فرش در اين استان راهاندازي شود.
وي با بيان اينکه آذربايجان غربي سالهاي اخير اقدامات قابل توجهي در زمينه راه اندازي موزههاي تخصصي انجام داده است، افزود: با توجه به ظرفيت و پتانسيلهاي کم نظير در زمينه فرش جاي خالي اين موزه در استان احساس ميشود که تلاش داريم با همکاري بخش خصوصي در شهرهاي خوي، تکاب و اروميه اقدام به راه اندازي موزه فرش بکنيم.
مديرکل ميراث فرهنگي آذربايجان غربي موزه کودک، موزه طب، موزه باز چالدران، موزه واليبال، باغ موزه ستاد لشکر ?? اروميه، موزه صلح سردشت، موزه مدرسه را از مهمترين موزههاي تخصصي در استان عنوان کرد و افزود: راهاندازي موزه فرش علاوه بر اينکه مکاني براي نگهداري فرشهاي قديمي استان خواهد بود مکاني براي ترويج و توسعه اين هنر در استان خواهد بود.
جباري اضافه کرد: شهرستانهاي تکاب و خوي مهمترين قطبهاي توليد فرش استان هستند و در کنار شهرستانهاي فوق، تقريباً در تمامي شهرستانهاي استان فرش بافي رواج داشته و بوکان، شاهين دژ، مياندوآب، مهاباد، اروميه از ديگر نقاط مهم توليد فرش دستباف است.
وي همچنين از پرداخت بيش از 418 ميليارد ريال تسهيلات به بخش صنايع دستي و گردشگري استان به دليل آسيبهاي ناشي از کرونا خبر داد و گفت: از اين ميزان 131 ميليارد ريال تسهيلات مربوط به فعالان هنرهاي صنايع دستي و مابقي در بخش گردشگري است.
مديرکل ميراث فرهنگي آذربايجان غربي با بيان اينکه نرخ سود تسهيلات در مناطق توسعهيافته 14 درصد و در مناطق کمتر توسعهيافته 10درصد است، افزود: دوران مشارکت و تنفس اين تسهيلات در مجموع 24 ماه با بازپرداخت 60 ماهه است.
مهر