احرار: يک متخصص پوست و مو گفت: نگراني خاصي از بابت ريزش مو ناشي از ابتلا به کرونا وجود ندارد و موهاي جديد، جانشين موهاي ريخته ميشود.
دکتر بهزاد انوش با بيان اينکه ريزش مو بعد از ابتلا به کرونا در مراجعين بسيار شايع بوده و ريزش از نوع خيلي شديد نيز گاهي ايجاد ميشود، اظهار کرد: نوع ريزش در بيمار کرونايي از نوع تلوژن افلوويوم است که در مبتلايان به تلوژن افلوويوم، عواملي باعث قطع چرخه طبيعي رشد مو شده و تعداد زيادي يا حتي تمام موهايشان وارد فاز تلوژن ميشود.
وي با بيان اينکه ممکن است بعداً موارد ديگري از ريزشهاي ناشي از کرونا نيز بروز دهد، گفت: تلوژون افلوويوم به اين معني است که در حالت عادي درصد بسياري کمي از موها در حالت خواب هستند، در واقع ساقه مو ريزش پيدا کرده و فوليکول يا همان ريشه مو مدتي به حالت خواب رفته و يا وارد فاز تلوژن افلوويوم ميشود.
انوش با اشاره به اينکه روزانه ريزش 30 الي 50 تار مو طبيعي است، گفت: عوامل متفاوتي از جمله تب بسيار بالا، جراحي و استرس طولاني و شديد ميتواند باعث ابتلاي فرد به تلوژن افلوويوم شود که بر اثر اين موضوع درصد موهايي که به فاز خواب ميروند، بيشتر ميشود و در نتيجه روزانه بين 100 الي 300 تار مو ريزش پيدا ميکند.
وي با اشاره به راهکارهاي درمان ريزش مو بعد از ابتلا به کرونا ويروس، خاطرنشان کرد: باتوجه به اينکه اين ريزش به شکلي است که بعد از مدتي ريشههاي مو از حالت خواب در آمده و مجددا شروع به رشد ساقه مو ميکند، معمولا بعد از مدتي خود به خود اين حالت برطرف شده و موهاي ريخته شده برگشت پيدا ميکنند.
اين متخصص پوست و مو ادامه داد: معمولا بين دو الي چهار ماه پس از ابتلا به بيماري، ريزش شروع شده و بين دو الي شش ماه ادامه پيدا مي کند اما نگراني خاصي از اين بابت نيست و به جاي موهاي ريخته شده، موهاي جديد رشد پيدا ميکنند.
وي همچنين در خصوص عوارض پوستي کرونا نيز گفت: در بيماران کرونايي عوارض پوستي بسيار متنوعي مشاهده ميشود که ضايعات کهيري و حساسيتهاي پوستي از جمله موارد بسيار شايع است.
انوش با اشاره به عوارض پوستي جدي بيماري کرونا، خاطرنشان کرد: قرمز، تيره و دردناک شدن نوک انگشتان دست ها و پاها از جمله عوارض پوستي ناشي از کرونا هستند که به دليل برهمکنش، کمپلکس ايمني ايجاد ميشود که بايد به پزشک مراجعه شود.
وي افزود: در حالت کلي اطلاعات زيادي از عوارض پوستي اين بيماري وجود ندارد اما بثورات پوستي و کهيرها بسيار شايع بوده و معمولا خود به خود برطرف ميشوند.
وي در پايان با بيان اينکه عوارض پوستي بعد از تزريق واکسن نيز همانند عوارض پوستي ناشي از کرونا ويروس بوده و کمتر در افراد ديده ميشود، متذکر شد: عوارض پوستي بعد از تزريق واکسن کرونا نيز بيشتر به صورت ظايعات کهيري و حساسيتهاي پوستي بوده و نياز به درمان خاصي ندارد و خود به خود برطرف ميشود .
آيتک اسماعيل زاده
منبع ايسنا
انتهاي پيام