احرار: معاون امور معادن و صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت اذربايجانشرقي با اشاره به ظرفيتهاي بالاي معدني استان گفت: استان ما بيش از 400 معدن فعال و رتبه اول ذخاير معدني کشور را به خود اختصاص داده است.
مهرانگيز رحماني ضمن تاکيد بر غناي بسيار بالاي استان در زمينه معادن گفت: آذربايجانشرقي با توجه به مجموعه عوامل زمين شناسي خدادادي داراي ظرفيتهاي بسيار بالاي معدني است و طبق اعلام وزارت صمت، جايگاه نخست ذخاير معدني را به خود اختصاص داده است.
وي با بيان اينکه از 68 نوع ماده معدني شناسايي شده در کشور 52 نوع ماده معدني در استان وجود دارد و از اين حيث تنوع معدني قابل توجهي در منطقه داريم، افزود: معادن فلزي نظير مس، طلا، منگنز و آهن، معادن غير فلزي نظير کائولن و سيليس و معادن مرتبط با مصالح ساختماني مانند سنگ گچ، سنگ لاشه، سنگهاي تزئيني و شن وماسه از جمله مواد معدني مهم موجود در استان هستند.
معاون امور معادن و صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربايجان شرقي از وجود 820 معدن شناسايي شده و فعاليت بيش از نصفي از اين معادن در استان خبر داد و گفت: 40 معدن فلزي شناسايي شده در استان داريم که از اين تعداد براي 33 معدن پروانه بهره برداري و براي هفت معدن گواهي کشف صادر شده است.
وي بيان کرد: به موازات اين 40 معدن فلزي حدود 80 پروانه اکتشاف معادن فلزي نيز به بخش خصوصي واگذار شده که در نهايت با پيشرفت روند کار منتهي به پروانه بهره برداري خواهد شد.
رحماني، معادن، منابع طبيعي و محيط زيست را داراي اهميت بسيار بالا و جزو انفال برشمرد و گفت: طبق ماده 24 قانون معدن تکاليف هر دستگاه مشخص شده و طبيعتا ايجاد تعادل بين بخشها در حل و فصل مشکلات و مسائل حوزه معادن و صنايع معدني از اهميت ويژهاي برخوردار است.
وي با بيان اينکه رويکرد مديريتي جديد استان در جهت حل مشکلات حوزه معادن است، افزود: سازمان صمت استان متولي اخذ حقوق دولتي معادن و واريز به خزانه کشور بوده و ساير دستگاههاي استاني مطابق با تکاليف پيشبيني شده در خصوص جذب اعتبارات براي توسعه همه جانبه استان برنامهريزي ميکنند.
انتهاي پيام