احرار: معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري آذربايجانشرقي با تاکيد بر اينکه بايد مشکلات صنعت چرم تبريز احصاء شود، گفت: اين صنعت بايستي از منظر ارتقا دانش و همچنين رفع موانع و تسهيلگري مورد توجه و حمايت قرار گيرد.
محمد کلامي روز شنبه در ديدار با فعالان صنعت چرم تبريز اظهار داشت: با توجه به قدمت ديرينه صنعت چرم در آذربايجان شرقي اين صنعت بخشي از هويت اجتماعي و فرهنگي استان است.
وي ادامه داد: تبريز و آذربايجان را با محصولات چرم، فرش و خشکبار در کشور مي شناسند و در واقع اين صنايع پيشران اعتبار برند تبريز هستند.
کلامي با بيان اينکه بخش دولتي به عنوان تسهيل گر و رفع موانع در کنار بخش خصوصي قرار دارد، اضافه کرد: فعالان صنعت چرم برنامه خود را براي رفع مشکلات اين صنعت ارايه دهند، تا هماهنگي ها لازم جهت حمايت از اين صنعت انجام گيرد.
وي با تاکيد بر لزوم وجود نقشه راه براي آينده صنعت چرم، افزود: اين صنعت قديمي و ريشه دار، نقش مهمي در ايجاد ارزش افزوده و اشتغال ايفا مي کند.
معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري آذربايجان شرقي خاطرنشان کرد: با توجه به سابقه ديرينه تبريز در حوزه کفش و چرم و حضور فعال واحدهاي توليدي اين بخش ، ارتقاي علمي و تجربي دست اندرکاران اين صنعت ضروري است.
به گزارش ايرنا، ايرانيان از نخستين توليد کنندگان چرم و کفش در جهان هستند، به گونه اي که قديمي ترين کفش جهان با حدود پنج هزار سال قدمت در بخش کفش موزه شهرداري تبريز نگهداري مي شود.
اولين کارخانه چرم سازي در ايران به سال 1308 شمسي در شهر تبريز شروع به فعاليت کرد و پس از آن در همدان، اصفهان و برخي شهرهاي ديگر نيز کارخانه هايي تاسيس شد.
تبريز از ديرباز يکي از پيشگامان صنعت چرم و کفش بوده و قطب اصلي اين صنعت در ايران شناخته مي شود؛ شهرت و نام آوري تبريز در صنعت چرم و کفش بيش از هرچيز مرهون توليدکنندگاني است که امروز با مشکلاتي در مسير فعاليت خود مواجهند.
قاچاق و واردات بي رويه از جمله مشکلات اصلي پيش پاي ادامه فعاليت صنعت کفش تبريز است؛ هر چند بنا بر آمار رسمي سالانه حدود 10 ميليون دلار کفش از مبادي گمرکي وارد کشور مي شود، اما به گفته فعالان صنعت کفش تبريز، آمار کشورهاي صادرکننده حاکي از صادرات 300 ميليون دلار از اين محصول به ايران است.
البته صنعت ديرپاي کفش تبريز با مشکلات ديگري مانند کهنه بودن ماشين آلات، ضعف آموزش، ضعيف بودن کيفيت محصولات توليدي صنايع پايين دست از قبيل زيره، چسب و ميخ و يراق آلات و تبليغات بي رمق در بازار داخلي و خارجي نيز مواجه است.
در شهر تبريز حدود 2 هزار و 400 کارگاه توليد کفش وجود دارد و حدود 600 واحد به علت فعاليت در منازل، فاقد پروانه کسب هستند.
در صنعت کفش تبريز براي 40 هزار نفر اشتغال فراهم شده است، به گونه اي که حدود 55 واحد بزرگ صنعتي توليد کفش در تبريز فعالند.