1393/11/15 - 14 : 42
کد خبر: 2188
گزارش
شکر آذربايجان غربي خريدار ندارد/ واردات کام چغندرکاران را تلخ کرد
احرارنيوز:آذربايجان غربي دارنده رتبه نخست توليد چغندر قند و شکر در کشور با وجود بحث داغ واردات شکر، انبارهاي مملو از شکر دپو شده دارد که خريداري براي آنها نيست.

، به گزارش احرارنيوز به نقل از مهر، تائيد و تکذيب هاي وزارتخانه هاي صنعت و معدن و جهاد کشاورزي مبني بر آزاد بودن يا ممنوعيت واردات شکر به کشور در حالي است که شکرهاي دپو شده در انبارهاي آذربايجان غربي خريداري ندارد و مشکلاتي را براي توليد کنندگان مواد اوليه و واحدهاي فرآوري اين محصولات ايجاد کرده است.

آذربايجان غربي يکي از توليد کنندگان اصلي چغندر قند کشور بوده که با وجود فراز و نشيبهاي فراوان پيش روي توليد اين محصول استراتژيک از جمله بحران درياچه اروميه و کمبود منابع آبي، عدم پرداخت بموقع مطالبات توسط کارخانه هاي قند و ... امسال استان توليد کننده 41 درصد چغندرقند و شکر کشور شناخته مي شود.

اين در حالي است که متاسفانه کارخانه هاي قند آذربايجان غربي با وجود شکسته شدن رکورد توليد چغندرقند در سطح استان، قادر به پرداخت مطالبات چغندکاران استان نيستند که اين موضوع منجر به تشکيل صفهاي طولاني پشت در کارخانه ها شده که در نهايت منجر به کاهش قيمت محصول مي شود.

برخي سياست هاي نادرست در زمينه تحويل چغندرقند در آذربايجان غربي موجب شده تا حجم زيادي از توليدات چغندرکاران روي دست آنها بلااستفاده باقي مانده و در مزارع و کنار جاده ها زير بارش برف و باران دپو شده و از بين برود.

عدم صدور مجوز خروج محصول چغندرقند از آذربايجان غربي به ديگر استان هاي کشور و از سويي ديگر کارشکني کارخانه هاي قند منطقه که به صورت ناعادلانه فعاليت مي کنند، مشکلات زيادي را براي چغندرکاران به وجود آورده است.

جلوگيري از انباشت و خرمن کردن محصول در مزارع به علت وارد شدن هزينه‌هاي گزاف به كشاورزان و افت عيار قند در زمان تحويل به کارخانه، نيازمند مديريت و برنامه ريزي دقيق و منسجم توسط كارخانه‌ قند شهرستان در جهت دپوي چغندرتحويلي و ارسال مازاد محصول به ديگر شهرستانها و استان‌ها است.

نبود ثبات در بازار و عدم اعلام به موقع و پايين بودن قيمتهاي خريد تضميني محصولات کشاورزي سبب شده که كشاورزان و توليد كنندگان در اين بخش با انبوهي از مشكلات مواجه باشند.

مشکل شکر به دليل ورود آقازاده در بحث واردات ايجاد شده است

نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي در خصوص مشکلات واردات شکر در استان گفت: متاسفانه با ورود برخي آقازاده ها به بحث شکر در کنار اقدام خلاف وزات صنعت مبني بر وارد کردن 23 شکر موجب بروز مشکل اساسي در کشور شده است.

نادر قاضي پور افزود: بروز اين مشکلات موجب شده کارخانه‌هاي قند و شکر محصولات خود را انبار کردند و امکان پرداخت پول چغندر کشاورزان را نداشته باشند در اين راستا موضوع از سوي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در دست بررسي است و در اين زمينه از وزير صنعت و معدن استان در خواست شده است در مجلس حاضر و به سوالات نمايندگان پاسخ دهد.

مديران عامل کارخانه هاي قند آذربايجان غربي مهمترين مشکل خود در خصوص عدم پرداخت به موقع بهاي چغندر تحويلي کشاورزان را عدم اعلام به موقع نرخ شکر توليدي از سوي دولت و فروش شکر توليدي کارخانه به قيمت زير دو هزار و 100 تومان و واردات اين محصول به دليل ثبت سفارشات در سال گذشته عنوان مي کنند که باعث کاهش قيمت شکر توليدي در داخل کشور و پائين آمدن توان مالي کارخانجات قند شده است.(سايت خبري جهاد کشاورزي آذربايجان غربي ديماه 93)

مشکل عدم پرداخت به موقع مطالبات چغندرکاران و عدم توان مالي کارخانه ها قند آذربايجان غربي مشکل امسال و پارسال نيست، اين معضل همواره در استان در فصل برداشت چغندقند جاري و ساري بوده و هميشه کشمکش هاي زيادي بين کشاورزان، واحدهاي دولتي و جهاد کشاورزي ايجاد مي شود.

با وجود اينکه به گفته معاون بهبود توليدات گياهي جهاد کشاورزي آذربايجان غربي شکر توليدي در آذربايجان غربي در انبارها دپو شده و خريداري ندارد کارخانه هاي قند استان به دليل تعلل در تحويل چغندرقند توسط کشاورزان معمولا زير ظرفيت اسمي فعال هستند که اين امر نيز يکي از مشکلات اين حوزه محسوب مي شود.

با احتساب تبديل 14 درصد توليد چغندر قند به شکر، آذربايجان غربي حدود 41 درصد شکر توليدي کشور را تامين مي‌کند، اين در حالي است که کارخانه هاي استان توان جذب چغندرقند بيشتر از ميزان توليد شده را داشته و مي توانند تا سقف بيشتري از اين مقدار در سال شکر توليد کنند.

شکرهاي توليدي در آذربايجان غربي خريدار ندارد

ولي هم اکنون عدم پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان، بالارفتن هزينه حمل و نقل به دليل تشکيل صف هاي طولاني، پائين بودن توان مالي چغندر کاران و تعلل در پرداخت تسهيلات سرمايه درگردش به کشاورزان از سوي بانکها، واردات شکر به کشور و نبود خريدار شکرهاي توليدي کارخانه هاي قند آذربايجان غربي مشکلاتي را ايجاد کرده است.

از مجموع 4 ميليون و 400 هزار تن محصول چغندر قند توليدي در کشور و 700 هزار تن شکر استحصالي از کارخانجات قند موجود کشوري حدود 41 درصد در آذربايجان غربي توليد مي شود که  امسال نيز با توليد يک ميليون و 800 هزار تن چغندر قند رتبه نخست کشوري را در توليد اين محصول به خود اختصاص داده است .

از مجموع يک ميليون و 800 هزار تن چغندر قند توليدي آذربايجان غربي در سال جاري حدود يک ميليون و 450 هزار تن محصول توسط پنج کارخانه قند موجود در سطح استان خريداري شده است و 360 تن آن نيز به کارخانجات خارج از استان صادر شده است .

سطح زير کشت چغندرقند در آذربايجان غربي افزايش يافت

رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي در اين خصوصر، گفت: متاسفانه با وجود وضعيت کم آبي درياچه اروميه و لزوم کاهش سطح زير کشت محصولات آبر در حوضه آبريز، امسال شاهد افزايش 8 هزار هکتاري سطح زير کشت چغندرقند در استان بوديم.

اسمعيل کريم زاده با بيان اينکه مقرر بود 23 هزار و 400 هکتار از اراضي زراعي زير کشت چغندقند بروند، ولي 31 هزار و 900 هکتار زير کشت اين محصول رفت، ادامه داد: در اين راستا ميزان توليد امسال چغندرقند استان به يک ميليون و 800 هزار تن افزايش يافت.

وي با بيان اينکه اين در حالي است که حداکثر ظرفيت جذب چغندرقند توسط پنج کارخانه قند آذربايجان غربي، يک ميليون و 400 هزار تن است، ادامه داد: امسال 360 هزار تن به کارخانه قند خارج استان ارسال شد ولي از سال آينده با توجه به بحران کم آبي درياچه اروميه مجوز صدور محصول به خارج از استان صادر نمي شود.

رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي با بيان اينکه براي رفع مشکل چغندکاران و با توجه به بحران درياچه اروميه، ذرت دانه اي و جو بهاره جايگزين کشت چغندرقند در استان مي شود، ادامه داد: افزايش راندمان توليد براي تامين نياز کارخانجات قند نيز در واحد سطح برنامه ريزي شده که اميدواريم عملياتي شوند.

کارخانجات قند قادر به پرداخت مطالبات چغندرکاران نيستند

کريم زاده با بيان اينکه متاسفانه به دليل برخي مسائل از جمله واردات شکر به کشور، کارخانجات توليد قند و شکر آذربايجان غربي قادر به فروش توليدات خود نيستند، ادامه داد: در اين راستا توان مالي براي پرداخت مطالبات چغندرکاران را ندارند که بايد مورد توجه ويژه مسئولان کشوري قرار گيرد.

وي ارزش ريالي چغندرقند تحويلي توسط کشاورزان به کارخانجات قند را 3 هزار و 660 ميليارد ريال دانست و با بيان اينکه تاکنون تنها 45 درصد مطالبات توسط کشاورزان وصول شده است، ادامه داد: بايد يارانه 200 توماني واردات شکر به کارخانه هاي پرداخت تا شايد بخشي از مطالبات چغندرکاران نيز پرداخت شود.

بر اساس مصوبه کميته پيگيري مسائل درياچه اروميه مبني برمحدوديت کشت چغندرقند در اين حوزه به علت بحران خشکي اين درياچه، از سال 94 چغندرقند به ميزان نياز کارخانه هاي استان کشت و از خروج اين محصول جلوگيري مي‌شود.

بر اين اساس مقرر شده کارخانه‌هاي قند خارج از استان هيچ نوع قراردادي با آذربايجان غربي نبندند و جهادکشاورزي نيز با همسان‌سازي قراردادها تلاش کند تا تعهدات کارخانه ها و پيمانکاران به شکل مطلوب عملي و به حد ظرفيت کارخانه ها داخل استان چغندر قند توليد ‌شود.

معاون بهبود توليدات گياهي جهاد کشاورزي آذربايجان غربي معتقد است: بارندگي هاي مناسب امسال با وجود اينکه باعث افزايش راندمان توليد اين محصول در هر هکتار شدند اما اين موضوع به وجود آمدن صف هاي طويل تحويل چغندر قند در پشت در کارخانه ها و عدم تحويل به موقع محصول توليدي چغندرکاران استان توسط کارخانجات قند را به دنبال داشت .

به عقيده مقصود قرباني عدم پرداخت به موقع مطالبات چغندرکاران را کارخانه هاي قند منطقه، تاخير در تعيين قيمت شکر از سوي ستاد هدفمندسازي يارانه ها اعلام مي کنند ولي واقعيت اين است که نبود خريدار براي شکرهاي دپو شده در انبارهاي مملو از شکر آنها از دلايل اصلي عدم توانايي پرداخت مطالبات چغندرکاران به شمار مي رود

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 4 + 8

  آخرین اخبار
پرونده خاوران تبريز زير ذره‌بين افکار عمومي
بهره‌برداري از 2 پروژه بزرگ فرهنگي به نام شهيدان آل هاشم و مالک رحمتي
زمين چادرملو مناسب کاشت سيب زميني بود!
تقدير وزير ميراث فرهنگي از استاندار آذربايجان شرقي
دستگيري سارق احشام در تبريز
توقف تراکتور در کوير
پرداخت حقوق بازنشستگان تأمين اجتماعي 30 و 31 فروردين/ زمان پرداخت معوقات متناسب‌سازي
6 طبقه ساخت و ساز غيرمجاز با حکم قضائي در محله بيلانکوه تخريب شد
شروع تملک باغ ميوه‌هاي تبريز در سال 1404
ريل گذاري براي تامين مسکن اصحاب فرهنگ،‌ هنر و رسانه
  پربازدیدترین اخبار
6 طبقه ساخت و ساز غيرمجاز با حکم قضائي در محله بيلانکوه تخريب شد
اعتبار کالابرگ دهک‌هاي اول تا سوم واريز شد
پرداخت حقوق بازنشستگان تأمين اجتماعي 30 و 31 فروردين/ زمان پرداخت معوقات متناسب‌سازي
دستگيري سارق احشام در تبريز
تقدير وزير ميراث فرهنگي از استاندار آذربايجان شرقي
شروع تملک باغ ميوه‌هاي تبريز در سال 1404
زمين چادرملو مناسب کاشت سيب زميني بود!
بهره‌برداري از 2 پروژه بزرگ فرهنگي به نام شهيدان آل هاشم و مالک رحمتي
توقف تراکتور در کوير
پرونده خاوران تبريز زير ذره‌بين افکار عمومي
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.