احرارنيوز: سند تدبير توسعه شهرستان هشترود با اتکا بر تامين منابع پروژه هاي شهرستان توسط بخش خصوصي و ايجاد زيرساخت ها از سوي دولت به تصويب رسيد.
به گزارش احرارنيوز، معاون برنامه ريزي استاندار آذربايجان شرقي شامگاه شنبه در جلسه مشترک شوراي برنامه ريزي و توسعه آذربايجان شرقي و کميته برنامه ريزي شهرستان هشترود گفت: با توجه به اينکه برنامههاي توسعهاي پيشين به دلايلي چون وابستگي شديد به درآمدهاي نفتي محقق نشده، رويکرد جديد در سند تدبير توسعه استان، رويکردي علمي و با محوريت و مشارکت همه اقشار اعم از بخشهاي دولتي و خصوصي و نخبگان و صاحب نظران است.
داود بهبودي در ادامه ازتدوين اين سند به روش هستههاي کليدي به عنوان الگوي تدوين برنامه ششم توسعه کشور خبر داد و افزود: همه استانها موظف شدهاند برنامه توسعه خود را بر اين اساس تنظيم کنند که شناسايي ظرفيتها و استعدادهاي مناطق مختلف از جمله اهداف سند تدبير توسعه است که البته معتقديم در صورت استفاده درست از ظرفيتهاي ناشناخته هيچ منطقهاي محروم نيست و قابليت توسعه و پيشرفت را دارد.
وي همچنين با اشاره به وضعيت شاخصهاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي هشترود گفت: دارا بودن اراضي وسيع کشاورزي، سد سهند، واحدهاي صنعتي بزرگ، ?? معدن فعال، مواد معدني باارزش و دسترسي به آزادراه و راهآهن سراسري ظرفيتهاي هستند که براي توسعه هر منطقه اي نياز است که هشترود از همه آنها برخوردار است که البته با تنگناهايي چون کشاورزي سنتي، کمبود صنايع تبديلي محصولات اين بخش، ناکافي بودن زيرساختهاي انرژي و کمبود واحدهاي فراوري مواد معدني نيز روبروست.
معاون برنامه ريزي استاندار آذربايجان شرقي از تعريف پنج هسته کليدي براي توسعه هشترود بر اساس اين قابليتها و تنگناها خبر داد و افزود: اصلاح الگوي کشت و توسعه بخش دامپروري، تکميل زنجيره توليد محصولات کشاورزي، توسعه گردشگري، توسعه معادن و صنايع معدني و ايجاد صنايع نفت، پتروشيمي و شيميايي هسته هاي اين سند هستند که مکانيزه کردن فرايند محصولات زراعي، احداث کارخانه گچ صنعتي و احداث پالايشگاه و صنايع پتروشيمي از جمله مهمترين پروژههايي است که براي دستيابي به اين اهداف مورد نظر قرار گرفته اند.
بهبودي منابع تامين اعتبار اين پروژهها را بخش خصوصي و ايجاد زيرساختها سرمايهگذاري را سهم دولت در جهت دستيابي به اهداف سند تدبير توسعه شهرستان هشترود عنوان کرد.
قلعه ضحاک هشترود تخت جمشيد آذربايجان است
فرماندار هشترود نيز در اين جلسه قرار گرفتن در مسير آزاد راه پيامبر اعظم (ص) و خط آهن شمالغرب کشور را از مهمترين مولفه هاي توسعه و پيشرفت اين شهرستان دانست و خاطر نشان شد: جاذبه هاي گردشگري و سرمايه گذاري مانند قلعه ضحاک که به عنوان تخت جمشيد آذربايجان محسوب مي شود، از ديگر مواردي است که مي تواند نقش مهمي در اين خصوص داشته باشد و بنابراين بايد براي احياي آن کارهاي زير بنايي انجام شود.
حسن مستفيد همچنين از سرمايه گذاري بيش از ??? ميليارد ريال در روستاي هدف گردشگري آتش بيگ در دامنه سهند نيز خبر داد و گفت: احداث شهرک دامپروري نيز از موضوعاتي است که براي رونق بخش کشاورزي اين منطقه بايد مورد توجه قرار گيرد.
حجت الاسلام سيد سعيد رشادي امام جمعه هشترود نيز در اين جلسه با هشدار نسبت به مهاجرت روزافزون مردم اين شهرستان به شهرهاي ديگر تاکيد کرد: شغل بيشتر مردم اين منطقه، کشاورزي است و با احداث و تکميل پاياب سد سهند، کشاورزي دراين منطقه رونق يافته و از مهاجرت روستاييان جلوگيري مي شود