احرار: معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار آذربايجانشرقي با اشاره به اهميت آموزشهاي فني و حرفهاي در حوزه اشتغال، گفت: مشکل تأمين نيروي کار ماهر براي واحدهاي صنعتي، توليدي و خدماتي يکي از آسيبهاي جدي اين حوزه است.
علي جهانگيري روز سه شنبه در نخستين نشست شوراي مهارت آذربايجان شرقي، به صنعتي بودن استان و ضرورت توسعه آموزشهاي مهارتي در بخشهاي صنعتي و توليدي اشاره کرد و افزود: توسعه مهارت آموزي براي تامين نيروي کار ماهر بايد به يک موضوع مستقل در استان تبديل شود.
وي اضافه کرد: دستگاهها و سازمانهاي مرتبط با آموزش و مهارت بايد با حذف نگرش ها و اقدامات جزيرهاي براي تأمين نيروي کار ماهر براي صنايع اقدام کنند.
جهانگيري ادامه داد: شناخت وضع موجود و نيازسنجي بازار کار و تجهيزات و امکانات موجود در استان براي سياستگذاري در حوزه اشتغال و آموزش مهارتها و مشاغل نو ضروري است.
به گزارش ايرنا، در استان ?.? ميليون نفري آذربايجان شرقي بيش از سه هزار واحد توليدي و صنعتي وجود دارد و اين استان از قطب هاي صنعتي کشور شناخته مي شود.
آموزش هاي مهارتي ماهيت بينبخشي دارند
مديرکل آموزش فني و حرفهاي آذربايجان شرقي نيز در اين نشست با بيان اينکه آموزشهاي فني و حرفهاي و مهارتي با هدف ارتقاي شغلي و توانمندسازي منابع انساني در سطوح و اشکال مختلف ارائه مي شود، گفت: اين آموزش ها، ماهيت بين بخشي و فرادستگاهي دارد و ايجاد بستري براي هماهنگي اين حوزه ضروري است.
يعقوب نماينده با اشاره به اينکه برنامه ريزي تعاملي و حکمراني محلي آموزش هاي فني و حرفه اي از ضروريات امروز است، افزود: اين امر، موجب انسجام بخشي، ارتقاي بهره وري و استفاده حداکثري از منابع انساني و مادي شده و در ارائه فعاليت هاي آموزشي و برنامه ريزي تامين نيازهاي آموزشي نيروي جوياي کار و مشاغل بخش هاي مختلف استان موثر واقع مي شود.
وي يادآوري کرد: در شرايط فعلي جامعه، کمترين توجه به هماهنگي در اين بخش بوده و به همين دليل کارهاي موازي موجب ايجاد هزينههاي گزاف نيز مي شود و اين در حالي است که تعداد قابل توجهي از دستگاهها، سازمانها، موسسات و ارگانهاي صرفا دولتي غيرمرتبط، از بودجه عمومي براي ارائه آموزشهاي فني و حرفهاي استفاده ميکنند.
نماينده با اشاره به تشکيل شوراي مهارت در آذربايجان شرقي گفت: در راستاي انسجام بخشي و امکان استفاده از امکانات منابع انساني، مادي و فيزيکي و استقرار مديريت همسو و جامع در امر مهارتآموزي و اشتغال استان، شوراي توسعه مهارت متشکل از دستگاههاي اجرايي ذي مدخل در حوزه آموزش هاي مهارتي و اشتغال به رياست معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار و با دبيرخانه اداره کل آموزش فني و حرفه اي استان و در شهرستانها نيز، اين شورا به رياست فرمانداران شهرستان تشکيل ميشود.
هم اکنون ?? مرکز آموزش فني و حرفه اي دولتي در کليه شهرستان هاي آذربايجان شرقي جز چاراويماق فعاليت مي کنند که تعداد مراکز تبريز چهار مورد است. اين مراکز ظرفيت آموزش 37 هزار نفر دوره را دارند، ضمن اينکه مراکز خصوصي آموزش هاي مهارتي نيز ظفيتي مشابه براي تربيت نيروي کار ماهر را در استان دارند.