احرار: نماينده مردم تبريز، آذرشهر و اسکو در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه طبق قانون همه بايد از آموزش زبان مادري خود برخوردار باشند، گفت: از وزير آموزش و پرورش ميخواهم که به مسئله بسندگي زبان فارسي که باعث رنجش مردم آذربايجان شده است رسيدگي کند.
زهرا ساعي در جلسه علني روز سهشنبه مجلس شوراي اسلامي گفت: با وجود آن که چندين ماه از بيانيه گام دوم مقام معظم رهبري مبني بر حرکت به سوي آرمانهاي انقلابي با استفاده از ظرفيت جوانان ميگذرد، متاسفانه شاهد حرکت دولت در مسير تحقق اين بيانيه نبودهايم وظيفه تمام دولتمردان است تا دستگاههاي مختلف با پويايي و کارآيي جوانان تقويت کنند.
وي با اشاره به لزوم به کارگيري جوانان در سطوح مديريتي گفت: به کار گيري جوانان مطالبه ملي از دولت است که مجلس براي تحقق حداقلي آن اصلاح قانون منع به کار گيري بازنشستگان را تصويب کرد اما متاسفانه تاکنون گزارشي از سوي دولت مبني بر چگونگي اجراي آن ارائه نشده است.
اين عضو فراکسيون زنان مجلس با بيان اين که بيش از سه ميليون زن سرپرست خانوار داريم تاکيد کرد: عليرغم همه شعارها و سخنرانيها هيچ برنامه ريزي معيني از سوي دستگاههاي متولي براي توانمند سازي و حمايت اين قشر وجود ندارد. با توجه به اين که فراکسيون زنان مجلس در برنامه پنج ساله ششم توسعه تاکيد بر تهيه بانک اطلاعاتي و توانمند سازي اين قشر داشته است زنان سرپرست خانوار هنوز جزو اقشار آسيب پذير هستند و اگر حمايتهاي لازم را نداشته باشيم نميتوانيم مانع از ورود آنها با چرخه آسيب شويم. بايد موازي کاري از بين رفته و برنامه محور جلو برويم.
نماينده مردم تبريز در مجلس با اشاره به وضعيت معيشتي مردم گفت: تورم و گراني بر اقشار کم درآمد جامعه فشار ميآورد دولت و دستگاههاي نظارتي توجه لازم را داشته باشند و اولويتها را فراهم نکند. وضعيت حاکم بر بازار، معيشت زندگي خانوارها را تهديد ميکند مگر دستمزد کارگران چقدر اضافه شده که قيمت کالاها چند برابر شده است؟
ساعي کارگران را زحمتکشترين قشر جامعه دانست و تصريح کرد: آنها اين روزها تهديد بيشترين فشارها زندگي خود را ميگذارند و هيچ دستگاهي پاسخگو شرايط نامناسب آنها نيست. امروز کارگران امنيت شغلي و بازنشستگان نيز خيالي آسوده براي تامين معيشتي خود ندارند.
اين عضو فراکسيون اميد مجلس با اشاره به تاکيد مقام معظم رهبري بر سياست خصوصي سازي گفت: يادمان نرود که اولين اصل در خصوصي سازي، شفافيت است نگرانيها از خصوصي سازي نيست بلکه از نحوه واگذاريها، مفت فروشيها و فساد و زير پا گذاشتن قانون است. شرکت ماشين سازي تبريز به عنوان نماد صنعتي آذربايجان با وجود نيم قرن قدمت اين روزها حال خوشي ندارد البته مشکل اين شرکت در مسائل مالي، فناوري و نيروهاي متخصص نيست بلکه از نبود شفافيت و فساد موجود در نحوه خصوصي سازي رنج ميبرد.
ساعي با بيان اين که يکي از مولفههاي اساسي توسعه "سرمايه اجتماعي" است گفت: سرمايه اجتماعي زيربناي توسعه فرهنگي، اقتصادي و سياسي يک کشور است اهميت اين سرمايه به ميزاني که از آن به عنوان ثروت نامرئي ياد ميکند و از گذر اين سرمايه حياتي است که انسجام، اعتماد متقابل و حسن اطمينان در جامعه به وجود ميآيد.
وي خطاب به نمايندگان در مورد سرمايه اجتماعي تاکيد کرد: بيايد روز اول شروع کار خود در مجلس دهم را به ياد آوريد که در منظر سرمايه اجتماعيمان "ملت" سوگند خورديم که حامي منافع آنها باشيم. اکنون که منافع ملي در تقويت انسجام، مقابله با فساد و رفع ناکارآمدي است بايد ياد سوگندهايمان بيفتيم و تمام توان خود را براي حفظ آن به کار گيريم.
نماينده مردم تبريز در پايان نطق خود با بيان اين که زبان جداي ناپذير زندگي بشر است اظهار کرد: آدمي در قالب و زنجير زبان تفکر ميکند. انسان در قالب زبان احساسات و عواطفش را بروز ميدهد. اهميت حفظ زبان مادري به اين جهت است که گاهي در يک واژه دنياي از باورها، سنتها و اسطورهها و تاريخ نهفته است. يا مرگ يک واژه منجر به مرگ حجم عظيمي از دانش بومي و فرهنگ ميشود. چرا ما در آذربايجان نبايد ترکي بخوانيم و بنويسم؟ در حالي که قانون رسمي کشور (اصل 15و 19قانون اساسي) اين موارد را مجاز شمرده است. من نميتوانم زبان مادري خودمان را کتمان کنم. اين اتفاق يک بي عدالتي آشکار است. طبق قانون همه بايد از آموزش زبان مادري خود برخوردار باشند. از وزير آموزش و پرورش ميخواهم که به مسئله بسندگي زبان فارسي که باعث رنجش مردم آذربايجان شده است رسيدگي کنند.